99 kg svėrusi Eurika: pamačius tą skaičių, verkiau visą vakarą(INTERVIU)

Kas labiausiai motyvuoja lieknėti? Noras gerai jaustis vilkint bikinį? Mylimo vaikino pastaba? Suvokimas, kad nebetelpi į prieš pusę metų pirktus džinsus?

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

26 metų Eurika per savo gyvenimą lieknėti bandė ne kartą ir ne visuomet pačiais sveikiausiais būdais. Tačiau paskutinį tašką savo antsvorio istorijoje ji padėjo tuomet, kai pažvelgė realybei į akis: svarstyklės parodė 99 kg. „Pamačiusi tą skaičių, verkiau visą vakarą“, – pasakoja Eurika.

NORĖTUM TAPTI PANELĖS HEROJE? SIŲSK TRUMPĄ LAIŠKĄ APIE SAVE vytaute@panele.lt

EURIKOS ISTORIJA:

Kiek save prisimenu, visada kovojau su savo svoriu. Nuo mažens buvau apvalesnė, gal todėl, kad niekaip negalėdavau atsispirti močiučių verdamiems cepelinams, čeburekams, kotletams ir visam kitam ne itin sveikam maistui, kuris tuo metu atrodė tobulas. Juk močiutės pasirūpina, kad anūkai niekada alkani neliktų. Galiausiai supratau, kad nejaučiu saiko, ir valgau tiesiog iš neturėjimo ką veikti.

Pirmą kartą supratau, kad jau būtų laikas rinktis kiek sveikesnį maistą, kai mokyklos draugė pasiūlė jai palaikyt kompaniją ir nueit su ja į šuolių į vandenį treniruotę. Nuėjau, labai patiko, bet visos šuolininkės buvo lieknos ir šokinėjo taip, lyg jų neveiktų žemės trauka. Tuomet trenerė man papasakojo, kokio maisto turėčiau atsisakyti, ir aš sąžiningai to laikiausi.

Taigi penki metai intensyvių treniruočių šuolių į vandenį man palaikė formą. Kol galiausiai ėmė ir nusibodo. Mečiau. Kosminiu greičiu pradėjo augti svoris... Tuomet ir prasidėjo noras atsikratyti kilogramų greitai, negalvojant apie sveikatą: pačios įvairiausios dietos, po kurių alpdavau ir vemdavau, o galiausiai kilogramai grįždavo ir su nemažu kaupu...

Artėjo išleistuvės mokykloj, ir atradau tabletes, kurių išgėrus nenorėjau valgyt, bet negalėjau miegot, normaliai orientuotis aplinkoj, negalėjau susikaupt. Tada labai greit atsikračiau 17 kg. Kai sveikata taip sušlubavo, kad kiekvieną naktį užmigdama spėliodavau, ar aš ryte pabusiu, nusprendžiau jas mesti, bet stengiausi valgyt sveikai, kad nepriaugčiau svorio. Kadangi nežinojau, kaip to laikytis, svoris sparčiai pradėjo augt, per savaitę priaugdavo po 5 kg, po 3 kg ir t.t.... Visas pilvas, kojos, rankos, šonai buvo nusėti strijomis. Puoliau į neviltį, nes pūčiausi kaip balionas.


Taip Eurika atrodė anksčiau. Asmeninio archyvo nuotr.

Galiausiai svoris lyg ir nustojo augt, kai stengiausi kiek begalėdama laikytis, nors kai pagalvoju dabar, aš nedariau nieko. Atsimenu dar dabar tą skaičių ant svarstyklių, kurį pamačius verkiau visą vakarą. Tai buvo 99 kg (mano ūgis – 176 cm). Susiimsiu, tikrai susiimsiu, nuolat sau tą kartojau. Tada pradėjau sportuoti sporto salėj. Draugas treneris sudarė mitybos programą. Nuo tada po truputėlį pradėjau suprasti, kaip reikia sveikai maitintis, bet, neslėpsiu, žinių tuo metu tikrai trūko.

Atsikračiau 14 kg, bet galiausiai viską mečiau, nes atsibodo visad taip pat maitintis. Svoris per du metus padidėjo 10 kg valgant viską, kas po ranka papuola, ypač vakarais po darbo. Dažniausiai valgydavau vieną kartą per dieną, nes kitaip paprasčiausiai neišeidavo. Vieni pasiteisinimai! Dabar kai pagalvoju, juokinga darosi, tačiau nežinojau, kaip viską suderint.

Tačiau išaušo viena diena, kai sėdėdama namie sau pasakiau, kad viskas, nuo šiandien aš pradedu sveikai maitintis, ir tą vakarą mano vakarienė buvo sveikuoliška. Akis dieną naktį varvinau skaitydama apie maisto derinimą, sveiką mitybą, išnaršiau krūvas forumų. Svoris pradėjo pamažu krist, plūstelėjo didelis jėgų antplūdis, lakstydavau darbe nuo pirmo iki septinto aukšto 10 kartų per dieną. Galiausiai nusprendžiau eit sportuot į sporto salę. Man labai patiko treniruokliai! Jeigu negaliu nueiti į sporto salę, sportuoju namie, susirandu „YouTube“ vaizdo klipus su įvairiausiomis treniruotėmis. Namų sąlygomis sportas tikrai įmanomas ir net labai smagus!

Kiek vėliau visai netikėtai atradau knygą „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis“, radau ir šios knygos puslapį, ir grupę „Facebook‘e“, tai suteikė naujų žinių ir dar daugiau motyvacijos sveikai gyventi. Sveikas maistas, atrodo, įsirašė iki kaulų smegenų, ėmiau tuo gyventi, o „Facebook“ grupėje randu didžiausią motyvaciją, kadangi ten visos merginos viena kitą palaiko, duoda patarimų ir rodo savo pasiekimus, kurie yra tikrai stulbinantys!


Taip Eurika atrodo dabar. Asmeninio archyvo nuotr.

Derindama maistą visiškai nevartoju produktų, kuriuose būtų kvietinių miltų, cukraus, nebevalgau riebių patiekalų, pirmenybę teikiu vištienai ir lašišai, geriu daug vandens. Valgau 5 kartus per dieną ir niekada nesijaučiu alkana! Didžiausia klaida yra nevalgyti pusryčių, nes taip vakare atsiras didelis alkis, dėl kurio puolam šaldytuvą ir valgom, kas papuola po ranka.

Viskas pasikeitė. Kad ir kiek kartų nuklydau neteisingais keliais, šį kartą jaučiuosi atradus tai, ko visada ieškojau, ir tai tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo. Sukaupiau nemažai patirties kildama ir klupdama, ir, tikiuosi iš mano istorijos ne viena pasimokys, kad dietos ir tabletes yra visiškai trumpalaikis efektas, kuris beveik visada su savim galiausiai atsiveda draugų – papildomų kilogramų.

Didelio užsispyrimo pradėti sveikai maitintis tikrai nereikia. Viskas yra daug paprasčiau negu mums atrodo. Susiplanuok pirkinius rytojaus dienai, susipirk viską iš vakaro ir pradėk! Tiesiog vietoj kiaulienos nusipirk vištienos, vietoj batono nusipirk juodos ruginės duonos. Dažnai galvojama, kad sveikas maistas nėra skanus. Galiu pasakyt, kad klystat 100 procentų! Naršydama internete ir ieškodama sveikų receptų, aš radau tokių lobių... Šiuo metu valgau daug skaniau negu valgiau visą savo gyvenimą.

Sulieknėjus jaučiuosi nuostabiai. Ryte atsikėlus būnu pilna energijos, visą dieną jaučiuosi žvali ir galiu nudirbt daugiau darbų. Visad norisi judėti! O smagiausia nuėjus į drabužių parduotuvę nebereikia rinktis drabužio tik pagal savo dydį, pagaliau galiu nusipirkti tai, kas man gražu. Jaučiuosi graži ir labiau pasitikiu savimi. Nebenoriu grįžti į savo ankstesnįjį kūną, o svarstyklės šiandien rodo 78 kg!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis