15-metę išprašė iš mokyklos dėl dėmesį blaškančios išvaizdos(FOTO)

Nė vienam nereikia aiškinti, kad mokykla – ne karnavalas ir ten galioja šiokios tokios aprangos taisyklės. Vienos mokyklos reikalauja dėvėti uniformas, kitų mokiniai tiesiog turi mokykloje atrodyti tvarkingai ir neiššaukiančiai.

15-metė amerikietė Hayleigh Black dar ilgai nepamirš pirmosios šių mokslo metų dienos (JAV mokslo metai prasideda šiek tiek anksčiau nei Lietuvoje). Jai buvo liepta eiti namo, nes... jos plaukų spalva per daug blaškė aplinkinių dėmesį!

Hayleigh buvo tiesiog priblokšta – rusva spalva ji plaukus dažo jau trejus metus ir iki šiol nė vienam žmogui mokykloj ji nebuvo užkliuvusi. Merginos mama Kim buvo ne juokais pasipiktinusi mokyklos direktoriaus elgesiu. „Taip, mokyklos taisyklėse rašoma, kad mokiniai negali mokykloje rodytis plaukus nusidažę nenatūraliomis spalvomis. Aš nieko prieš oranžinius ar žalius plaukus turinčių mokinių sudrausminimą, tačiau rusva plaukų spalva – natūrali, daugybė žmonių turi būtent tokius plaukus nuo gimimo“, – piktinosi Hayleigh mama.

Nors merginos mama pasisamdė advokatą, kuris pareikalavo, jog Haileigh pirmąją mokslų metų dieną praleistos pamokos būtų pateisintos ir kad mokiniams būtų leidžiama eiti į mokyklą plaukus nusidažius rusvai, tačiau direktorius pareiškė, jog nenori atsisakyti ilgus metus puoselėtų tradicijų. Todėl Hayleigh teko nusidažyti plaukus natūralia tamsia spalva, o ryškius tonus pasilikti atostogoms...

Hayleigh rusvų plaukų nuotrauką rasite čia

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis