10 „fashionistos“ Alexos Chung stiliaus taisyklių (FOTO)

Alexa Chung – buvęs modelis, TV laidų vedėja, ji turi savo skiltį britiškajame „Vogue“ ir yra vadinama šiuolaikinės mados pažiba. Mergina ir gatvėje, ir renginiuose atrodo lyg apsirengusi be jokių pastangų, tačiau visuomet žavi savitu minimalistiškai elegantišku stiliumi. Atrinkome tau 10 mados taisyklių, kurių laikosi ir pati Alexa.

1. Nebijok vyriškų drabužių ir aksesuarų. Vilkėdamos baltus marškinius, griežtus švarkus, kelnių kostiumus, kostiumines liemenes, avėdamos oxfordus ar užsisegusios petnešas merginos atrodo puikiai! Drąsiai maišyk moterišką ir vyrišką garderobą, semkis įkvėpimo iš tomboy stiliaus.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Alexa Chung, AOP nuotr.

2. Vasarą būtinai įsigyk ką nors iš džinso, A. Chung renkasi džinsinius mini šortukus ir kombinezoną. Tiek vienas, tiek kitas drabužis šauniai tiks laisvalaikiui, o ypač pravers muzikos festivaliuose.

3. Įvaizdžio idėjas Alexai pametėja praėjusių laikų garsenybės. Viena jos mėgstamiausių stiliaus ikonų – aktorė ir dainininkė Jane Birkin.

Jane Birkin, AOP nuotr.

4. Persuk senas kino juostas! Tai puikus stiliaus įkvėpimo šaltinis, būtent iš čia idėjų savo naujausioms kolekcijoms semiasi ne vienas dizaineris. Alexos Chung atradimas – Adamsų šeimynėlės herojė Trečiadienė ir jos suknutė su balta apykaklaite.

5. Nežinai, kuo apsirengti? Visada išgelbės siauros kelnės arba džinsai, aulinukai arba sportiniai bateliai ir švarkas arba oversized marškiniai.

Alexa Chung, AOP nuotr.

6. A. Chung netarnauja madai, mada tarnauja jai, o kalbant paprasčiau – nereikia ignoruoti praktiškumo. Buvusi manekenė pakankamai atsikankino avėdama aukštakulnius ant podiumo, todėl šiandien juos mielai iškeičia į batelius lygiu padu. Ką rinktis šventėms ir vakarėliams? Alexa siūlo balerinų tipo batelius smailia nosele.

Alexa Chung, AOP nuotr.

7. Kartais stilistinių idėjų gali pametėti ir seni nuotraukų albumai. Ne paslaptis, kad mada sukasi ratu, tad drąsiai versk albumą, pilną vaikystės nuotraukų ir atsimink, ką vilkėjai būdama maža. Greičiausiai dabartinėje savo spintoje atrasi panašių drabužėlių, o galbūt pamatysi tokių, kuriuos mielai įsigytum ir šiandien.

8. Rodyk tai, ką turi geriausio. Alexa žino, kad jos kojos – akivaizdus pranašumas. Dažnai mergina segi trumpučius sijonėlius ar mūvi siaurus džinsus, kurie išryškina liaunas pavydėtino ilgio kojas.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Alexa Chung, AOP nuotr.

9. Spalvos, kuriomis visuomet gali pasikliauti: tamsiai mėlyna, balta ir pilka. Jos puikiai dera viena prie kitos ir tinka prie daugelio kitų spalvų.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Alexa Chung, AOP nuotr.

10. Neperkrauk įvaizdžio aksesuarais, viskas, ko reikia – stilingi bateliai, rankinė arba delninė ir akiniai nuo saulės. Eidama į vakarėlius Alexa praturtina įvaizdį keliais kokteiliniais žiedais arba kaklo papuošalu. Ji sako, kad spalvotas nagų lakas ar ryškios lūpos – taip pat atlieka aksesuarų funkciją, todėl persistengti nereikėtų.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Alexa Chung, AOP nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis