Problema su kuria susiduria dažna naujai iškepta pora

Filme „Kai Haris sutiko Salę“? radau atsakymą į klausimą „ar merginos su vaikinais gali būti geriausiais draugais“, tačiau kokiomis išvadomis baigiasi kino juosta – negaliu išduoti, kitaip būsiu apkaltinta filmų gadintoja. Tad galima pasvarstyti čia ir dabar, nes klausimas opus, ypač, jei geriausią draugę turi tavo vaikinas.

Kaip reaguoti, jei naujai iškeptus santykius gadina ne kas kitas, o geriausia draugė, kurią jis pažįsta dešimt metų ir nuolat tikina: „nesijaudink, tai nieko nereiškia, mes tiesiog labai geri draugai“. Ir ką daryti, kai pasirodžius šalia ji kaskart apkabina tavo vaikiną, pabučiuoja jam skruostą ir kikena taip lyg jis būtų humoro klubo pažiba, o tu verdi iš pykčio ir nerimauji, dėl tokių keistai artimų vaikino ir jo geriausios draugės santykių? Ar jie tikrai draugai, o galbūt už draugystės slypi šis tas daugiau?

JI GERIAU JĮ PAŽĮSTA
Ar tu nekenti savo vaikino geriausios draugės? Tikėtina, kad taip. Ar tu gali ką nors šiuo metu pakeisti? Turbūt, kad nelabai. Suprantu, jog atrodo, kad ji specialiai erzina ir kankina tave, tačiau suprask vieną, ji tavo išrinktąjį pažįsta daug geriau nei tu, ji žino, su kuo jis draugavo anksčiau, ji žino visas tavo vaikino silpnybes, tad jaučiasi galinga, ypač, kai paklausia „ar jis tau pasakojo, tą juokingą nutikimą, įvykusį šeštoje klasėje?“. Žinoma, jis nieko panašaus tau nepasakojo, nes pamiršo, o tu tokiais atvejais pasijunti bejėgė. Ar taip bus visada? Tai priklauso tik nuo tavęs.

JIS PASIRINKO TAVE, O NE JĄ
Pirmiausia, pagalvok ar tikrai yra rimta priežastis nemėgti jo geriausios draugės? Galbūt kitomis aplinkybėmis tu ją dievintum, o dabar tavo objektyvų požiūrį temdo pavydas, kurį kelia tik tai, jog ji tavo vaikiną pažįsta geriau nei tu. Jei priežastis tik tokia, susidraugauk su ja ir nekelk barnių be reikalo, juk jis pasirinko tave, o ne ją. Be to, tikėtina, kad po barnių jis skųstis eis jai, tad jei turėsi protingą merginą savo pusėje, laimėsi dvigubai. Tačiau, jei ji elgiasi neprideramai ir reikalauja iš draugo važiuoti pas ją vidurnaktį, nes jai labai liūdna, tuomet tavo antipatija visai pagrįsta. Tokiu atveju gali kovoti dėl savo meilės. Tik prieš tai pagalvok ar tai daryti verta. Paklausk savęs ar tavo vaikinas tikrai nesupranta, jog tam tikras jo draugės elgesys nėra normalus ir ar jis tikrai vertas tavo pastangų, atsidavimo ar meilės? Jei taip, pirmiausia pasikalbėk su juo ir išdėstyk situaciją.

RIBOS BŪTINOS
Kol jis buvo vienišas, jie galėjo elgtis kaip tik panorėjo, dabar jo padėtis pasikeitė, tad jis negali elgtis vėjavaikiškai ir neapgalvotai. Dabar reikia laikytis tam tikrų ribų ir gerbti judviejų santykius, tad glaustymaisi ar intymūs susitikimai tik dviese su drauge, ne visada gali reikšti pagarbą. Taigi tiesiog pasakyk, jog tam tikras jo draugės elgesys tau yra nepriimtinas. Kadangi šiuo metu jis turi merginą, jis tikrai turi pas ką važiuoti vidurnaktį ir kam nešti saldainių. Beje, iš pradžių jis gali nesuprasti apie ką tu kalbi. Juk jie tik draugai, o tu pavydi be reikalo. Tačiau rekomenduoju neprarasti savitvardos. Keiksmai, pykčiai, šauksmai niekada nepadeda, o tik atitolina žmones vienas nuo kito. Tad, jei pradėsi isterikuoti santykių pradžioje, jis gali pagalvoti, kad tu esi absoliuti keistuolė ir geriau santykių nebetęsti.

SUKELK PAVYDĄ
Jei tavo vaikinas vis tik nesupranta „kame replės“ ir tiki, jog jo per daug artimi santykiai su drauge tave skaudina, gali išbandyti puikų ginklą – pavydą. Tikiu, kad turi ne vieną ir ne du gražius bei linksmus draugus, kurie norėtų, jog mestum savo vaikiną ir bendrautum su jais. O galbūt tiesiog turi gerą draugą, su kuriuo malonu pasišnekėti? Kai tavo vaikinas sugalvos išeiti su drauge papietauti, užsimink, kad tu taip pat eisi susitikti su senu draugu ir stebėk jo veido išraišką. Tiesa, neskatinu elgtis netinkamai, tad jokiu būdu neperženk ribų. Tiesiog jam reikia suprasti, kad, jei jis gali eiti į filmą su drauge, tu gali daryti tą patį. Vaikinui tai nepatinka? Savo elgesį pakoreguoti turėtų ir jis. Tikiu, kad galiausiai, jis vis tiek, susivoks, o jei ne, kam tau toks šmikis?

Vaikų ir jaunimo psichologė Aurelija Ananjevaitė
Vaikų ir jaunimo psichologė Aurelija Ananjevaitė
Asmeninio archyvo nuotr.

Psichologė Aurelija Ananjevaitė taip pat komentuoja situaciją ir pasakoja kaip elgtis, kai vaikino geriausia draugė yra mergina:

1. Jei tavo vaikinas neslepia nuo tavęs savo santykių su geriausia drauge - geras ženklas. Tai rodo, jog vaikinas tavimi pasitiki ir vertina judviejų draugystę. Be to, kuo mažiau paslapčių tarp judviejų, tuo mažesnė tikimybė, kad jis rezga kažką už tavo nugaros.

2. Kad tau būtų ramiau, pati ir domėkis jo geriausia drauge. Paklausk vaikino, kaip ji gyvena, kaip jai sekasi ir ką jie drauge nuveikė, apie ką kalbėjosi. Tokiu būdu geriau pažinsi tiek savo vaikiną, tiek jo geriausią draugę. Tegu vaikinas nesijaučia kamantinėjamas ar tardomas, nuoširdžiai domėkis ja, judviejų draugyste.

3. Jei vaikinas dar nesupažindino tavęs su geriausia drauge, pasiūlyk susitikti jums trise ir drauge ką nors nuveikti. Tokiu būdu galėsi sustiprinti jūsų kaip poros santykius ir suartėti su savo vaikinu. Parodyk, kad tau įdomi jų draugystė, stebėk, kaip vaikinas elgiasi su ja, pamatyk, kaip jie tarpusavyje sutaria ir tada spręsk, ar juos sieja kas daugiau nei broliški santykiai.

4. Stenkis vaikino nepastatyti į tokią poziciją, kad jam tektų rinktis tarp tavęs ir jo geriausios draugės. Ultimatumai paskatins tik dažnesnius konfliktus tarp judviejų arba net išsiskyrimą. Žinome, jog tvirčiausios draugystės yra tos, kuriose dažniau remiamasi kompromisais, o ne – ultimatumais.

5. Kalbėdama su vaikinu apie jo santykius su geriausia drauge venk abstrakčių frazių: „Man nepatinka jūsų draugystė.“ „Kaip mergina ir vaikinas gali būti tik draugais? Netikiu tuo“ ir pan. Vietoj to dalinkis, koks vaikino elgesys kelia tau nerimą: jie drauge praleidžia daug laiko drauge, kai būnate drauge jis nuolat su ja susirašinėja, jis daug kalba apie savo geriausią draugę.

6. Stenkis jam neprieštarauti ir venk kaltinti jį.Nedaryk skubotų išvadų ir iš karto nespręsk, kad tarp vaikino ir jo draugės kažkas vyksta. Remkis tik tau žinomais faktais, išsiaiškink, kas tau neaišku ir tik tada daryk išvadas.

7. Prisimink, pasitikėjimas yra vienas svarbiausių aspektų santykiuose. Jei sunku pasitikėti savo antrąja puse, niekada gerai nesijausi, kai jis artimai bendraus su kitomis merginomis. Svarbu suprasti, kiek tu pasitiki savo draugu ir ar jis gali būti vienas su savo geriausia drauge. Jei tau sunku juo pasitikėti, geriau nutraukti santykius, nes ateis laikas, kai pradėsi nerimauti ir dėl to, kaip jis leidžia laisvalaikį, su kokiais draugais bendrauja ir pan.

Pasaulyje yra daug vaikinų, kuriems svarbiausia būsi tik tu, tad kam bėgioti paskui tą, kuris rodos jau turi paskui ką bėgioti? Nepamiršk, tu esi nuostabi ir verta meilės, o ne karčių ašarų. Tad pasipuošk savo karūna ir spindėk.

P.S. Ką manai tu? Ar vaikinai su merginomis gali būti tik draugai?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis