Drovumas: kaip jį nugalėti visiems laikams?

Jautiesi pernelyg drovi? Nieko blogo būti intravertu, tačiau jei perdėtas drovumas trukdo veikti tai, ką nori, kodėl nepamėginus pasikeisti? Ženk iš komforto zonos ir pasinaudok šiais patarimais.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Išsiaiškink problemos priežastis

Būk sąžininga su savimi – iš kur kyla tavo drovumas? Ar bijai viešumoje būti savimi, ar iš tiesų esi uždaresnio būdo? Jei pernelyg jaudiniesi, ką kiti apie tave galvoja, tau gali pritrūkti pasitikėjimo savimi. Pirmas žingsnis, norint įveikti savo baimes ir drovumą, – savo būsenos apmąstymas. Vos tik pajutusi, kad drovumas trukdo bendrauti, atrask laiko pagalvoti, kur slypi to priežastis.

Trumpi pokalbiai

Vakarėliuose, įvairiuose pasibuvimuose gali pasijusti nejaukiai, ypač jei esi supama visiškai nepažįstamų žmonių. Įsivaizduok, kad kiekvienas pašnekesys – kaip pokalbis dėl darbo, tad kuo daugiau patirties, tuo geriau. Nereikia tarsi robotui berti paruoštų atsakymų, kita vertus, turėdama atsargoje kelias temas pokalbiams jausiesi saugiau. Jei tikrai nesugalvoji, ką pasakyti, paklausk pašnekovo apie mokslus, apie darbą ar pan. Atsimink – Romą ne per dieną pastatė, vystant bendravimo gebėjimus reikia laiko.

Būk prieinama

Drovumas dažnai klaidingai palaikomas nenoru bendrauti ar netgi pasipūtimu. Ką sako tavo kūnas nepažįstamiems žmonėms? Stovi sukryžiavusi rankas prie punšo vazos ar plačiai šypsaisi ir demonstruoji norą susipažinti? Jei esi per daug drovi, kad pirma pradėtum pokalbį, pasirūpink, kad kūno siunčiami signalai rodytų – tu nori bendrauti.

Keisk įvaizdį

Jei tave ne kartą pavadino drovia, tikriausiai esi susidariusi tam tikrą įspūdį apie save. Nesielk taip, kaip tau atrodo, kad turėtum elgtis, būk čia ir dabar. Net didžiausi ekstravertai kartais pajunta drovumą, tačiau tai nėra tavo įvaizdžio dalis. Jei kartais norisi ramybės, patylėti, leisk sau tai. Kiekvienam reikia laiko su savimi, tai svarbu, kad būtų balansas.

Daryk klaidas ir ženk pirmyn

Ne visi pokštai būna juokingi ir ne visi pokalbiai vyksta pagal planą. Daryk klaidas ir ženk į priekį aukštai iškėlusi galvą. Griežčiausi teisėjai esame patys sau. Svarbu neleisti sau per daug aršiai savęs kritikuoti.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis