6 meilės tipai: vienam jų priklausai ir TU

Mokslininkai ir santykių specialistai išskiria šešis pagrindinius meilės tipus, kurie būdingi žmonijai. Jei manai, jog meilė - tik du žmones siejantis jausmas, labai klysti. O kuriai meilės rūšiai priklausai tu?

Ideali meilė. Ideali meilė būdinga menininkams, kūrėjams ir tiems, kurie idealizuotai mato kitą žmogų. Kartais meilė tarsi pripila į akis smėlio ir įsimylėjęs žmogus negeba pamatyti savo simpatijos trūkumų ir neigiamų pusių. Blogiausia, kai tokia meilė trunka ilgą laiką - tuomet ne kartą idealizuota meile mylintis žmogus gali nukentėti nuo savo simpatijos veiksmų. Tokį žmogų lengva apgauti, išduoti, sugniuždyti. Kita vertus, tokia meilė yra labai didinga. Ji yra paskata kurti meną, tapyti paveikslus, kurti muziką.

Romatiška meilė. Tai pati tyriausia meilės forma, kuri dažniausiai žmones nuveda prie altoriaus, paskatina susilaukti vaikų. Romantiškos meilės apraiškų pasaulyje labai daug. Vis dėlto ji turi daugybę atšakų, nes romatiška meilė niekumet nėra ideali meilė. Jai būdingas ir pavydas, ir ginčai, ir barniai. Visgi visus nesutarimus dažniausiai nugali stiprus jausmas, kuris ir apima romantišką meilę.

Draugiška meilė. Draugiška meilė sieja prisirišimą ir labai artimą ryšį su tuo, kas netraukia fiziškai. Tai gali būti draugas, draugė, giminaitis. Visgi ryšys gali būti toks stiprus, jog net gali lenkti romatiškąją ar idealiają meilę savo stiprumu. Būtent todėl žmonės dažnai gali daug ką atiduoti dėl savo artimiausių draugų ar giminių.

Vaikiška meilė. Vaikiška meilė visai nereiškia santykių tarp vaikų. Tai meilė, kai žmogus įsimylėjęs elgiasi it vaikas - įsimylėjęs žmogus viską atiduoda savo simpatijai, visiškai jai atsiduoda ir leidžiasi kontroliuojamas. Taip dažnai myli tos merginos, kurios atsiduoda vaikinų valiai ir leidžia, jog jis joms nurodytų, ką šios turi veikti ir kaip gyventi. Tokia meilė gal iš pažiūros yra žavi, tačiau visiškai atima nepriklausomybę ir paverčia žmones elgtis taip, kaip šie niekuomet negalvojo, jog elgsis.

Egoistiška meilė. Tai meilės forma, kuri pirmiausia apima meilę sau. Egoistiška meile mylintis žmogus gali mylėti kitą žmogų, tačiau pirmiausia jis mąstys apie savo gerovę. Šiuolaikiniame pasaulyje labai daug egoistiškos meilės pavyzdžių, nes daugelis žmonių teigia, jog tokiame pasaulyje gali pasitikėti tik savimi. Kita vertus, tai dažna savimylų, narcizų meilės forma, kuri žmogų padaro visiškai priklausomu nuo savo paties atvaizdo veidrodyje.

Sąlygiška meilė. Tai patogioji meilė, kuri vyksta tik tuomet, kai susidaro palankios sąlygos. Pavyzdžiui, jei mergina myli vaikiną dėl to, jog jai rūpi jo pinigai. Tokia meilė dažniausiai neturi tęstinumo, todėl labai greitai baigiasi. Ir priešingai, palankios sąlygos tokiai meilei rastis gali trukti labai ilgai. Visgi tokia meilės rūšis - gana nuodinga, nes nėra paremta tikru, romatišku ryšiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis