5 knygos, kurias šį rudenį verta perskaityti kiekvienai. Rekomenduoja knygų blogerė

Kadaise girdėjau žodžius, kad kiekvienos merginos gražiausias aksesuaras – smegenys, todėl tam, kad galvoje nešvilptų vėjai, aš pasiūlysiu/rekomenduosiu penkias knygas jaukiems rudens vakarams. Tik nepamiršk puodelio arbatos.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

John Green „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“

Filmas puikus, o knyga – dar puikesnė. Manau, šioje gyvenimiškoje istorijoje apie paauglius, sergančius vėžiu, kiekvienas suras save: kas sergančio vaidmenyje, kas draugo, kas tėvo ar gydytojo, o jeigu tiesiogiai neteko susidurt su tokiais likimo išbandymais,ši istorija išmokys pasidžiaugt kasdienybe. Įdomus faktas – pagrindinės veikėjos Heizelės Lankaster prototipas – reali mergina Esthera Earl, kurios video blogus galima pasižiūrėti „YouTube“. Galiu garantuoti, kad perskaičiuos keletą skyrių kasdieninės problemos pasidarys tokios menkos...

Rašymo stilius tikrai negraudins ir neprimins pamokslo, labiausiai tinkantis apibūdinimas – juokas pro ašaras. Pagrindinė šios istorijos mintis – kiekvienas žmogus labiausiai po savęs nori palikti pėdsaką ir nebūti pamirštas. Šią knygą labai rekomenduoju visiems, kas pasiilgo tikrų išgyvenimų. Keista, kad liūdniausios istorijos dažnai dovanoja gyvenimo džiaugsmą.

Tammara Webber „Lengvai“

Manęs asmeniškai ši istorija iš koto neišvertė, bet girdėjau ir skaičiau begalę puikių atsiliepimų, todėl manau, kad lengvam vakarui pasiskaityti apie sėkmingas ir liūdnas meiles – visai tinkamas variantas. Kas šią knygą išskiria iš kitų banalių knygų, tai jautri išprievartavimo tema, kaip svarbu tokioje situacijoje netylėti, kovoti ir po tokio baisaus potyrio sugebėti atrasti jėgų pasitikėti kitais bei nenuleisti rankų.

Ši knyga turėtų patikti pradedantiems studijuoti, ji pasakoja apie studentiškus vakarėlius, bendramokslių santykius bei intrigas. Šią knygą perskaitysite greitai, vos per keletą vakarų.

 Lauren Weisberger „Ir velnias dėvi Pradą“

Rekomenduojant ar siūlant paskaityti tam tikras knygas, aš jaučiu atsakomybę, nes labai norisi, kad kuri nors istorija sujaudintų ar bent jau sukeltų šypseną bei gerą juoko dozę. Šiame įraše stengiuosi apžvelgti įvairiapusiškas knygas kuo įvairesnei auditorijai.

Neabejoju, kad filmą „Ir velnias dėvi Pradą“ matė didžioji dauguma, bet kiek teko apie jį kalbėti, knygą skaitė ne visos/visi filmo fanai, o tikrai būtų ne pro šalį. Aš taip pat pirmiausiai mačiau filmą ir mane nustebino tokia netikėta pabaiga, o štai knyga paaiškins pabaigą ir sudėlios visus taškus ant „i“, ko nepavyko režisieriams.

Knygos autorė ironiškai ir gyvenimiškai pavaizdavo jaunos merginos siekius įgyvendinti svajones ir ryžtą įsidarbinti mados ikonų pasaulyje. Net praėjus keliems metams po šios knygos atsiradimo, atmintyje man liko keletas smagių siužeto vingių ir mintis, kad reikia būti ištikimam savo svajonėms. Kadangi knyga – ne apie šventuosius, tai pagrindinė veikėja klydo ir mokėsi iš savo klaidų, galiausiai suvokdama, kad ne prestižas, o žmogiškumas yra esminis gyvenimo pamatas. Visa istorija kupina ironijos, todėl skaitant ne kartą teks nusikvatot. Apie autorę L.Weisberger teko skaityti, kad ši dirbo kelionių žurnale, iš kurio išėjo, todėl drįstu spėti, kad baisioji šefė Miranda gali turėti antrininkę realiame pasaulyje.

Richelle Mead „Vampyrų akademija“

Na kaip gi aš galėčiau pamiršti fantastikos ir mistikos gebėjus? Mane žavi, kaip rašytojai derina žmogiškas savybes su mistikos elementais. Išgirdus teigiamus atsiliepimus apie „Vampyrų akademijos“ knygas, su nerimu, ar neprašoviau, pasinėriau į vampyrų pasaulį. Pagrindinė veikėja Rouzė yra pusiau vampyrė, pusiau žmogus ir saugo kilmingą morojų vampyrų princesę Lisą. Yra ir blogųjų vampyrų, strigojų, kuriuos sergėtojai turi nužudyti. Bus kovų tarp geriečių ir blogiečių, bus meilės tarp Rouz ir jos mokytojo, bus draugystės išbandymų. Man ši knyga patiko tuo, kad joje nėra daugžodžiavimo, skyriai trumpi, veiksmo daug, pora vakarų – ir knygos nebėra.

Richelle Mead „Vampyrų akademija. Šalčio dvelksmas“

Aišku, kaip visada pirma dalis baigiasi ir su nekantrumu rankos tiesiasi link antrosios dalies. Antra „Vampyrų akademijos“ dalis nėra pirmosios atpasakojimas (kaip dažnai būna su trilogijomis ir pan.), čia Rouzė liūdi dėl meilės be atsako savo mokytojui ir pradeda kovoti su strigojais (blogaisiais vampyrais). Daugiau kovų scenų, įsibėgėja veiksmas, mokytojui meilė niekur nedingus ir... vėl knyga nutrūksta  pačioje įdomiausioje vietoje. Antra dalis akcentuoja sudėtingus Rouz ir jos mamos santykius, knygoje gausu paslapčių. 

Kiek esu pastebėjus, šio žanro knygos turi savitą auditoriją, kurios amžius sunkiai nustatomas, todėl manau, kad jei mėgsti skaityti mistikos ir antgamtiškumo prieskonį turinčias knygas, „Vampyrų akademija“ greičiausiai bus kaip tik tau.

Daugiau knygų rekomendacijų — Vilmos bloge http://knyguguru.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis