10 pirmojo karto mitų, kuriais nė už ką neturėtum tikėti

Vasaros karštis, flirtas ir lengvi romanai - nenuostabu, kad „Sexodromo“ skiltyje kasdien randame vis pikantiškesnių klausimų apie atsisveikinimą su nekaltybe ir kitus lovos reikalus. Tačiau vis dar pastebime, kad dažna mergina, nors ir sulaukusi pilnametystės, tiki pirmojo karto mitais, kurie buvo paneigti prieš daugybę metų.

Kviečiame pasitikrinti, ar vis dar tiki pirmojo karto mitais ir nerimauji be reikalo!

1 MITAS: visi aplinkui jau seniai su nekaltybe atsisveikino!

REALYBĖ: nebūtinai ta draugė, kuri sako, kad seniausiai prarado nekaltybę, kalba tiesą... JAV atlikti tyrimai parodė, kad tikrai ne visi, o 48% vyresniųjų klasių mokinių jau yra praradę nekaltybę. Likusieji, bijodami pasirodyti per mažai „kietais“ meluoja aplinkiniams, kad jie „jau tai padarė“, nors iš tikrųjų toli gražu ne. Svarbiausia - būk sau nuoširdi ir nemanyk, kad kas nors kitas gali nuspręsti, kada tau laikas pradėti lytinį gyvenimą.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:

Pavojus, kuris tyko apkūnių „Instagram“ vartotojų(FOTO)
Lieknumo standartų neatitikusi manekenė rėžė atkirtį kritikams(FOTO)
Vaikino verdiktas: merginų veiksmai, kurių negaliu pakęsti

2 MITAS: nėra prasmės saugoti nekaltybę iki vestuvių

REALYBĖ: nekaltybę prarasti niekada nebūna per vėlu, tik per anksti. Vienas gerai jausis pradėjęs lytinį gyvenimą 18, kitam ir būnant 25-erių bus per anksti. Tačiau galima pastebėti, kad tie jaunuoliai, kurie ypač anksti atsisveikino su nekaltybe, vėliau tikino, kad geriau jau būtų buvę palaukti. Todėl nusiramink, prarasti nekaltybės niekada nepavėluosi, o saugoti ją iki vestuvių ar kitos svarbios progos - tik tavo reikalas.

3 MITAS: vaikinai nori mylėtis kiekvieną akimirką

REALYBĖ: Vyrauja (beje, klaidinga) nuomonė, jog vaikinai, jei jiems tik kas suteiktų galimybę, galėtų mylėtis bet kuriuo metu ir bet kurioje vietoje. Deja, tai - tik stereotipas. Statistika rodo, kad net 2 iš 3 vaikinų verčiau rinktųsi rimtą draugystę su mergina nei vien tik seksą be įsipareigojimų. Galit patikėti?!

4 MITAS: merginos niekuomet neinicijuoja sekso, tai vaikinai jas visuomet spaudžia mylėtis.

REALYBĖ: dar vienas stereotipas. Kiekvienas žmogus ir ir jo santykiai yra unikalūs ir skirtingi. Spaudimas mylėtis gali būti jaučiamas tiek iš vaikino, tiek iš merginos. Juk yra ir labai drovių vaikinų, ir labai drąsių merginų! Kas penktas vaikinas patikino, jog jautė spaudimą iš merginų „eiti toliau“.

5 MITAS: tavo sutuoktinis turėtų „atimti“ tavo nekaltybę

REALYBĖ: jau seniai praėjo tie laikai, kai didžiausia merginos vertybė buvo jos nekaltybė, o ją prarasti ji galėjo tik su teisėtu savo vyru. Šiandien tokie atvejai tampa retenybe, tačiau tikrai egzistuoja porų, kurie susipažino dar mokykloje, kartu prarado nekaltybę, susituokė ir nugyveno kartu visą gyvenimą. Dažniausiai santykiai, kuriuose prarandama nekaltybė yra romantiški, deja, trumpalaikiai. 8 iš 10 draugysčių, kurių metu vienas iš partnerių atsisveikino su nekaltybe, netrunka nė pusmečio.

6 MITAS: apgirtus pirmasis kartas einasi sklandžiau

REALYBĖ: jei esi apgirtęs, sudėtinga priimti teisingus sprendimus ir kontroliuoti savo veiksmus. 20% 15-17 metų jaunuolių teigia, kad apgirtę jie labiau linkę elgtis vulgariai ir atlieka veiksmus, kurių niekada nedrįstų daryti būdami blaivūs. Daugeliui jaunuolių atrodo, kad išgėrus atsiras daugiau drąsos atsisveikinti su nekaltybe, tačiau toks elgesys pasmerktas pavojams: daugiau tikimybės „užmiršti“ apsaugos priemones ir ryte pabusti kamuojant ne tik pagirioms, bet ir baimei dėl nėštumo ar lytiniu keliu plintančių ligų. Svarbūs gyvenimo sprendimai neturėtų būti priimami tik alkoholio pagalba... Beje, atmink, kad nepilnamečiai, vartodami alkoholinius gėrimus, laužo įstatymus.

7 MITAS: pirmojo karto metu neįmanoma pastoti

REALYBĖ: dar ir kaip įmanoma! Nesvarbu, ar tai - pirmasis, ar šimtasis kartas, pastoti galima visada, jei nepasirūpinsi patikimomis apsaugos priemonėmis. Vienintelis būdas 100% išvengti nėštumo - nesimylėti visai.

8 MITAS: merginos negali pastoti mėnesinių metu

REALYBĖ: nors tikimybė mėnesinių metu pastoti yra nedidelė, tačiau ji visgi yra. Sperma išlieka gyvybinga dar kelias dienas, todėl net jei mylėjaisi mėnesinių metu, gali būti, kad sperma išliks gyva tol, kol įvyks ovuliacija. Lengviausia - atsiminti paprastą taisyklę, jog nesvarbu, kada užsiiminėsi lytiniais santykiais, galimybė pastoti visada išlieka!

9 MITAS: negali pastoti, jei būsi viršuje/mylėsiesi vonioje/iškart palįsi po dušu ar eisi šlapintis

REALYBĖ: kokių tik mitų neprisigalvoja merginos, norėdamos save paguosti, kai po nesaugaus sekso nesulaukia mėnesinių... Jeigu penis pateko į vaginą ir sperma išsiliejo, nesvarbu, ar tu stovėjai, ar gulėjai, ar laikei špygas, kad nepastotum, galimybė pastoti - didžiulė. Geriau rūpinkis apsauga, o ne ieškok naujų mitų.

10 MITAS: jei draugauji su vaikinu ilgiau nei 6 mėnesius ir su juo nepermiegojai, jis tave paliks.

REALYBĖ: jei vaikinas norės tave palikti, jis paliks tave nei jei dovanosi savo nekaltybę jam po 2 savaičių draugystės. O jei vaikinui tikrai rūpi tu ir tavo jausmai, jis lauks tiek, kiek reikės, kad jaustumeisi užtikrinta. Jei jauti iš vaikino spaudimą mylėtis, turėtum jam apie tai pasakyti. Jei jis nesiliaus tavęs spausti, kam gaišti laiką su tokiu, kuriam reikia tik vieno?..

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis