TOP 5 filmai su šmaikščiuoju Kevinu Hartu

Kadangi kinas yra bene matomiausia pramogų rūšis, ji yra labai akylai stebima. Labai. Kiekvienas nukrypimas nuo normos yra plačiai apkalbinėjamas, o kino kūrėjai jau yra sukūrę tam tikras nerašytas taisykles, kurios jau ne vienerius metus keliauja iš vieno kūrėjo lūpų į kitą. Dabar tai galima pavadinti tiesiog stereotipais.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Tai – baltaodis bjaurus verslininkas, juodaodis nusikaltėlis, super protingas azijatas ir panašiai. Lygiai taip pat filmų kūrėjai stengiasi vengti jiems dažnai primetamų rasinių ar lytinių diskriminacijų ieškinių, todėl praktiškai bet kuriame filme, ypatingai baltaodžių režisuotame filme, pamatysime visų odos spalvų aktorių. Galiausiai atėjo metas, kai patys kino kūrėjai ėmė juoktis iš visų anksčiau minėtų situacijų ir taip atsiranda komedijos, laužančios visus įmanomus stereotipus, o rasinė nelygybė baigia apskritai išnykti. Tą galima pastebėti ir iš daugėjančių pagrindinių vaidmenų juodaodžiams aktoriams.

Prakalbus apie tai, šį savaitgalį norime parekomenduoti geriausių filmų TOP 5, kuriuose vaidmenis atliko „Stand up“ komedijos asas, tiesiog komedijų aktorius ir labai išraiškingas aktorius Kevinas Hartas, vis dažniau pasirodantis pasaulio kino ekranuose su puikiais savo filmais.

1. „Būk kietas“ (angl. „Get Hard“)

Kai milijonierius Džeimsas Kingas įkliūna teisėsaugai, jam už visas suktybes ir mokesčių vengimus pasigirsta nuosprendimas – ilgi metai už San Kventino kalėjimo grotų. Vyrui skirta 30 dienų sutvarkyti visus asmeninius reikalus prieš keliaujant į oranžinių kostiumų zoną, todėl jis nusprendžia pasiruošti sunkiam laikotarpiui. Jis kreipiasi į juodaodį Darnelą, kad paruoštų jį gyvenimui už grotų. Bėda ta, kad vadovaudamasis stereotipas Džeimsas nė nesuvokia, kad pasirinko visiškai nekaltą, jokios nuobaudos gyvenime negavusį vyrą, o ne tikrą kalėjimų asą.
Kalbant apie komedijas – jeigu jose vaidina Kevinas Hartas, tai galima būti garantuoti, jog filmas bus išties juokingas. Atsižvelgiant į kelis pastaruosius jo filmus, kitaip ir nebuvo. Kas dar svarbiau, kad šio aktoriaus porininkas – Willas Ferrellas, kuris po truputį tampa komedijų legenda. Nors ir dažniausiai jam tenka paskutinių asilų vaidmenys. Tačiau jis susitvarko puikiai, todėl galima džiaugtis ir būti tikriems – filmas su šiuo duetu tikrai nenuvils.
Pagrindinius vaidmenis juostoje atliko Willas Ferrellas, Kevinas Hartas, Craigas T. Nelsonas, Alison Brie ir kt.

2. „Pabrolių nuoma“ (angl. „Wedding Ringer“)

Likus dešimčiai dienų iki vestuvių Dagas supranta, kad neturi nė vieno draugo ir būsimai žmonai išgirti ir prižadėti pabroliai taip ir nepasirodys vestuvėse. Į paniką puolusį jaunikį išgelbsti gėjus vestuvių planuotojas Edmundo, nurodydamas neįprastą išeitį. Taip Dagas susipažįsta su Džimiu – pabrolių nuomos paslaugas siūlantį vyrą, kuris yra tikras savo srities profesionalas. Dagui ir Džimiui iškyla labai rimta užduotis – beveik savaitę mulkinti jaunosios šeimą ir visus svečius įtikinti, kad milžiniška išnuomotų pabrolių komanda – geriausi draugai, verti būti vestuvių liudininkais.
Ši visiškai netikėtai pasirodžiusi komedija buvo lyg gaivus oro gurkšnis visiems komedijų mėgėjams. Paprasta istorija, kuri visiškai neįpareigojo, leido tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis kiekviena nepatogia situacija, iškilusia pagrindiniams juostos veikėjams. Ir nors filme netrūko klišių, jos buvo puikiai įvyniotos į bendrą pasakojimo liniją ir visiškai neerzino. Gana neblogai pasirodę aktoriai suteikė nemažai gerų emocijų.
Pagrindinius vaidmenis filme atliko Kevinas Hartas, Joshas Gadas, Kaley Cuoco-Sweeting, Alanas Ritchsonas, Nicky‘is Whelanas ir kt.

3. „Pasivažinėjimas“ (angl. „Ride Along“)

Apsaugininkas Benas įsimylėjo merginą, kurios brolis – kietas policininkas, galima sakyti, kailių karšėjas. Benas nori pasipiršti, tačiau pirmiausia turi gauti bene geriausio miesto policininko Džeimso palaiminimą, kuris nė neketina su tuo sutikti. Kad įrodytų esąs vertas jo sesers, Benas pasiryžtą praleisti vieną naktinį budėjimą su Džeimsu, kuris iš eilinio pasivažinėjimo po miestą tampa greitu ir labai pavojingu nuotykiu, kai aplink skraido kulkos.
Čia filme dominuoja du veikėjai – Džeimsas ir Benas. Abu jie nenusileidžia vienas kitam, o dviejų skirtingų žmonių nuolatinės sankirtos neleidžia atsikvėpti. Pirmiausia – dėl nuolatinės įtampos tarp jų, o antra – dėl be galo juokingų situacijų. Filmo eiga įdomi, tačiau gana nuspėjama. Kita vertus, nieko ypatingo nesitikint iš šio filmo galima labai gerai praleisti laiką prie televizoriaus ekranų. Tikrai rekomenduotinas filmas bet kuriam veiksmo komedijų gerbėjui.
Pagrindinius vaidmenis atlieka Kevinas Jamesas, Ice Cube‘as, Laurence‘as Fisburne‘as, Bruce‘as McGillas ir kt.

4. „Galvok kaip vyras“ (angl. „Think Like a Man“)

Keturi vyrukai gyvena sau normalų gyvenimą, vis bando vengti įsipareigojimų savoms merginoms ir dažnai leidžia laiką kartu. Iki vienos dienos, kol merginos suranda knygą „Elkis kaip moteris, galvok kaip vyras“. Jos ima vadovautis šia knyga ir pradeda apkartinti savų vyrų gyvenimus, kurie nesuvokia, kas nutiko. Galiausiai supratę, kur šuo pakastas, bičiuliai imasi staigiai taisyti situaciją ir elgtis absoliučiai priešingai, nei rašoma knygoje.
Šioje komedijoje yra tikrai nemažai veikėjų. Pagrindiniai yra net aštuoni, tačiau po truputį išryškėja, kas lyderiauja visoje kompanijoje. Taigi, nėra didelio išsimėtymo, istorija visai sklandi ir labai juokinga. Savo išsidirbinėjimais Kevinas Hartas tikrai valdo visą veiksmą, bet nuo jo nenusileidžia ir kiti jo kolegos. Tai filmas apie moterų ir vyrų susidūrimus ir moterų siekį suprasti, kas nuolatos užplaukia priešingos lyties atstovams. Bėda ta, kad vyrai visai to nenori ir kurioziškos situacijos tikrai linksmina nuo pat pradžios. Beje, juosta turi ir tęsinį
Be Kevino Harto filme taip pat vaidina Michaelas Ealy‘is, Jerry‘is Ferrara, Meagan Good, Regina Hall, Taraji P. Henson, Terrence‘as Jenkinsas ir kt.

5. „Dėl vakar vakaro...“ (angl. „About Last Night“)

Tai istorija apie dvi poreles. Viena sena ir ilgiau gyvenanti, kita – visiškai nauja. Istorija veda nuo naujosios porelės susipažinimo bare ir pažinties lovoje iki rimtesnių santykių, kai jiems patarinėja jau santykiais baigiantys nusivilti jų draugai. Kiekvienas santykių pasikeitimas, tai vyriško ir moteriško požiūrio nesutikimas, priverčiantis kvatoti iki ašarų.
Ir nors ši komedija gal ir nėra labai stebuklinga, o veikėjai – labai stereotipiniai, visgi stebėti dviejų „žalių“ judėjimą pagal „patyrusių“ dūdeles yra tikrai smagu. Savaime suprantama, kai taip atsitinka, lauk bėdos, o čia jų tikrai nepritrūks.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Michaelas Ealy‘is, Regina Hall, Joy Bryant, Kevinas Hartas, Adamas Rodriguezas ir kt.

Daugiau filmų rasi www.buvaukine.lt

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Nori gražesnės veido odos? Pasidalink savo nuomone apie naują PANELĘ apačioje esančioje formoje ir laimėk veido valymo priemonę CLARISONIC! Neužmiršk parašyti savo vardo, pavardės bei el.pašto adreso. Nugalėtoją skelbsime birželio 24 dieną. Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis