Tėvai neduoda pinigų laisvalaikiui - KĄ DARYTI?

Ką daryti, jei nuolat norisi įvairių pramogų, linksmybių, tačiau tėveliai jūsų neparemia, taip sukurdami neigiamą atmosferą santykiuose?

1. KALBĖK.

Jokių problemų neišspręsi tik tylėdama, tiesa? Tad teks imtis iniciatyvos ir žengti pirmąjį žingsnį link taikos bei teigiamo rezultato - pasikalbėti su tėvais. Turite visi kartu susėsti ir ramiai pasišnekėti: sužinok priežastis, dėl kurių tėveliai neduoda tau pinigų, taip pat argumentuotai paaiškink, kam tau reikalinga jų finansinė parama. Privalai įrodyti, jog jau esi subrendusi mergina ir pinigėlių tau reikia ne tik linksmybėms bei pramogoms - tau reikia ir drabužių ar kitų būtinų priemonių. Žinoma, nepulk draskyti akių, kai tėvai ims prieštarauti ar nesutiks su tavo nuomone. Tą kartą pokalbį taip ir palik, o po kurio laiko vėl primink apie tai.

2. BŪK SUPRATINGA

Tu nežinai priežasties, dėl kurios negauni pinigų, o viskas, apie ką galvoji yra tik didžiulis nusivylimas nevykusia šeima, kuri net nesugeba išpildyti tavo norų, prašymų. Šioje vietoje privalai save sustabdyti bei pakeisti požiūrį. Galbūt, tėveliai tavęs neparemia, nes atsakingai taupo tavo ateičiai, kuomet kibsi į studijas universitete, kolegijoje? O galbūt, turite skolų, kurios tau neatskleidžiamos? O gal tėvai jau kelis mėnesius negauna algos, tik to tau nesako? Tu nežinai tikrųjų priežasčių, tad negali iš karto, pirmu žingsniu, imti smerkti tėvų, kurie, priminsiu, rūpinasi tavo sveikata, aprūpina maistu, perka reikalingiausius daiktus bei suteikia tau pastogę.

3. ĮRODYK

Jei tėveliai tau suteiks galimybę parodyti, kaip tu sugebi susidoroti su jų duotais pinigais - susikaupk. Turi įrodyti, jog gavusi lėšų, nepulsi jų išleisti per pusdienį. Net ir pasibaigus numatytam laikotarpiui, kuriam buvo skirti pinigai, užsimink tėvams, kad tau vis dar liko keli eurai, kurių neišleidai ir nusprendei pataupyti. Taip nejučiomis įgysi tėvų pasitikėjimą ir net nepastebėsi, kaip vis dažniau jie tave parems įvairiems norams tenkinti.

4. ATSIŽVELK Į APLINKYBES

Jeigu namuose vyrauja remonto darbai ar jūs visai neseniai grįžote iš atostogų užsienyje, nebūk savanaudė ir neimk kaulyti pinigų. Turėk omenyje, jog tėvai savo pajamas skirsto tolygiai, todėl jų mėnesinė alga negali būti paskirta tik tau. Be to, galbūt, turi brolių ar seserų, kuriems finansinė parama žymiai reikalingesnė nei tau? O gal už poros gatvių nuo tavęs gyvena sunkiai serganti močiutė ir dalį pinigų tėvai turi paskirti jos gydymui? Nesukurk aplink save egoistės įspūdžio bei atsižvelk į aplinkybes.

5. UŽSIDIRBK

Paauglystė - metas, kada svarbu suvokti, jog pinigais nesninga ir jų negauni, kada tik panorėjusi. Tad pokalbio metu su tėvais gali susitarti, kad nuo šiol atliksi visus namų ruošos darbus, o už tai norėtum bent minimaliai gauti arbatpinigių. Jeigu net ir taip nepavyksta susitarti, metas imtis tikro darbo - palauk vasaros sezono bei imk dairytis darbų pasiūlymų. Tai gali būti išvykimas į Lietuvos kurortus, kur tau teks pardavinėti ledus, vaflius, cukraus vatas bei kitus užkandžius, kurie ypač populiarūs šiltuoju metų laiku. O gal tavo mieste yra viešbutis, kuriam reikalingas aptarnaujantis personalas? Nenusimink, jeigu dar neturi pakankamo metų skaičiaus. Esu tikra, jog bet kuri močiutė sutiks tau minimaliai sumokėti, jei tu pasisiūlysi nuravėti jos daržus. Darbelių pilna, reikia tik turėti noro bei įdėti lašelį pastangų.

6. TAUPYK

Kuri močiutė nepalepina anūkų pinigais įvairiomis progomis? Gavusi nepulk išleisti - dėk į dėžutę ir taupyk. Niekada nežinai, kada jų prireiks ar kada sugalvosi ypatingą norą, kuriam prireiks lėšų. Be to, net ir pinigais, skirtiems laisvalaikiui, nesišvaistyk. Prieš perkant, visada pagalvok, ar tai tau tikrai reikalinga. Negi negali išsiversti be naujo sijono? Be naujo akių tušo?

Turi žinoti, jog absoliučiai visos problemos yra įveikiamos ir išsprendžiamos, jeigu tik yra noro bei ryžto. O tau šiuo atveju jų turi nepritrūkti. Tačiau atmink kelis pagrindinius dalykus: nepradėk manipuliuoti tėvais ir traukti jų per dantį, jog gyveni pačioje blogiausioje šeimoje vien dėl to, kad tavo norai nepildomi. Būk supratinga bei subrendusi dukra, kuri supras tėvelius net tada, kai šie, paaiškinę aplinkybes, pasakys tau, kad esi dar per jauna savarankiškai leisti pinigus ar tau ne viskas taip reikalinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis