Tai, kas apsaugos nuo nemalonių situacijų per mėnesines

Būti mergina reiškia ne tik turėti silpnybę bateliams, mokėti išsisukti iš kebliausių situacijų ar „sportuoti“ bėgiojant po parduotuves. Merginos didžiąją gyvenimo dalį turi taikytis su kas mėnesį aplankančia neišvengiamybe - menstruacijomis.

Ir nors šiandien netrūksta nei informacijos, bei reikalingų higienos priemonių, tačiau dažna mergina patiria nemalonius netikėtumus kaskart prasidėjus mėnesinėms.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

Dėl figūros pašiepta mergina davė atkirtį kritikams(FOTO)
Grožio fiasko: Jennifer Lawrence padarė dažniausią vasaros klaidą(FOTO)
TESTAS: ar turėtum parašyti JAM pirma?

Gyvenimas juk - toks dinamiškas, neįmanoma pasiruošti visoms galimoms jo situacijoms, todėl ir per mėnesines kartais nutinka „nelaimių“: jos prasideda vakarėlyje, kai vilki baltas kelnes arba pabudusi ryte supranti, kad reklamoje žadėtas „nepratekėjimas“ visgi ne toks ir efektyvus...

Dėl kiekvieno nedidelio išbandymo neverta jaudintis, geriau išmokti su juo greitai susitvarkyti. Dažnai merginai tenka atsisveikinti su gražiausiomis kelnaitėmis, nes dėl pratekėjimo jos išsitepa ir sunku panaikinti dėmes. Tačiau žinant keletą gudrybių neteks nervintis, nes visos dėmės išnyks akimirksniu.

Veik greitai

Mėnesinių dėmės, kaip ir visos kitos dėmės, išsiplauna efektyviausiai, jei neleidi joms „užsibūti“ ant audinio. Todėl jei turi galimybę, iškart suteptą drabužį praplauk šaltu vandeniu (jokiu būdu ne karštu, nes taip dėmę „užrakinsi“ audinyje!), o jei dėmė - keleto valandų senumo, pamerk drabužį į indą su šaltu vandeniu ir palaikyk per naktį. Šviežią dėmę panaikinti lengviausia, didžioji jos dalis išsiplauna vien vandeniu, o tai, kas liko, gali panaikinti bet kokiu artimiausiai vonios kambaryje esančiu muilu ar skystu skalbikliu.

Rask tinkamiausią produktą

Jeigu tavo mėnesinės - itin gausios, su pratekėjimo bėdos tau teks susidurti dažniau, todėl verta įsigyti specialią greito veikimo dėmių naikinimo priemonę. Geriausia rasti tokią, kurią galima tepti tiesiai ant dėmės, o suteptą drabužį vėliau išskalbsi skalbimo mašinoje.

Naminės priemonės kraujo dėmėms naikinti

Tačiau dažniausiai tokie „netikėtumai“ įvyksta ne tada, kai saugiai miegi savo lovoje, o kur nors užsienyje ar nakvojant pas draugę. Ką daryti tada, kai po ranka neturi nė vienos skalbimo priemonės? Tave išgelbės paprasčiausia druska. Tiesiog užberk druskos ant dėmės, užpilk truputį šalto vandens, patrink ir dėmė turėtų pradėti nykti. Jeigu nešioji kontaktinius lęšius, panašų poveikį turės ir kontaktinių lęšių skystis.

Šviesių drabužių dėmėms šalinti puikiai tiks citrinų sultys, tačiau būk atsargi, jos gali šiek tiek sugadinti audinio spalvą. Dar tinka kepimo milteliai, sumaišyk juo su vandeniu, o gautą masę užtepk ant dėmės ir leisk įsigerti. Dėmė turėtų pradingti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis