Sparčiai populiarėja sveikatai pavojinga paauglių manija



Tikrai esi buvusi panašioje situacijoje: atrodo, tik prisėdai prie kompiuterio, nusiuntei keletą „Facebook“ žinučių draugei, pažiūrėjai naujausią mėgstamo serialo seriją, perskaitei žvaigždžių gyvenimo naujienas, žvilgt į laikrodį - ir jau 3 valanda ryto! Pasirodo, toks naktinėjimas dabar - itin „ant bangos“ ir net turi savo pavadinimą!

Tag'u #vamping žymimos nuotraukos, kuriose „Instagram“ vartotojai įamžina savo iki paryčių nemiegančius veidus. Kuo čia dėti vampyrai? O gi tuo, jog naktimis prie kompiuterių ekranų „prilipę“ paaugliai šiek tiek primena knygose aprašomus vampyrus, kurie gali veikti tik tada, kai jų neveikia saulės šviesa.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:

TESTAS: ar turėtum parašyti JAM pirma?
Drąsiausi garsenybių bikiniai „Instagrame“ (FOTO)
„Skudurynų“ reidas: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)

Tai ką gi naktimis veikia šie šiuolaikiniai „vampyrai“? Vieni naktis leidžia žaisdami kompiuterinius žaidimus, kiti žiūri filmus, treti užsiima menais, o ketvirti tiesiog „marinuoja“ laiką be tikslo naršydami internete. Vasaros atostogų metu nueiti gulti vėliau - nieko tokio, tačiau kas, jei toks „vampyravimas“ taps įpročiu ir miegoti eisite paryčiais net ir mokslo metams atėjus?

Miego ritmo per vieną naktį neišderinsi, bet lygiai taip pat per vieną naktį ir nesunormalizuosi. Prireiks ištisų savaičių, kai galėsi užmigti „normaliu“ laiku, t.y. tada, kai iki žadintuvo skambučio bus likusios bent 8 valandos. Ir tik nesakykite, kad esate gyvi kava ir miegas jums nereikalingas! Ilgainiui miego trūkumas gali sukelti rimtų sveikatos problemų, jau nekalbant apie nuolat sudirgusią nuotaiką, nedarbingumą ar... padidėjusį svorį! Yra nustatyta, jog egzistuoja ryšys tarp miego ir antsvorio: tie žmonės, kuriems nuolat stinga miego, yra linkę greičiau priaugti svorio, taip pat jie dažnai patvirtina tiesiog negalintys gyventi be kasdieninės saldumynų „dozės“.

Dažnas paauglys, nors tėvai ir neleidžia, įsigudrina nakčiai į lovą pasiimti kompiuterį ar išmanųjį telefoną, kad galėtų valandų valandas naršyti internetą ir tiesiog nemiegoti. Tiesa, #vamping manija būdinga ir tiems, kurie miego laiką iškeičia į tapymo, muzikos kūrimo ar kito savęs tobulinimo valandas. Tačiau sveikatos požiūriu toks gyvenimo ritmas nėra labai naudingas, nes tik miegant organizmas pailsi, atsinaujina jame vykstantys procesai. Mes visiškai nenorime pamokslauti, tačiau atmink, kad kokybiškas „grožio miegas“ yra daug svarbiau nei dar viena „Pretty Little Liars“ serija arba pokalbis su taip pat naktinėjančia drauge apie tą porą kartų matytą vaikiną spėliojant, ar jis vienišas. Juodi paakiai dar nepapuošė nė vieno!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis