Nuobodžiauji? Planas jaukiam rudens vakarui

Ruduo. Rodos, dar vakar saulė švelniai glostė tavo odą, o žali medžių lapai kartu su vėju niūniavo prasidedančios vasaros dainą. Dainą, kurios daugiau nebeišgirs niekas, netgi tu. Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Anksčiau ar vėliau vienus dalykus pakeičia kiti, o pastaruosius vėl nauji.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Tad ir vasara nėra išimtis, jos grožį perima margaspalvis ruduo. Neretai žmogus yra linkęs teisti bei kaltinti rudenį už subjurusią nuotaiką, emocinius sunkumus ir, apskritai, už tai, jog be jokio graužaties jausmo, jis, ruduo, atėmė paskutinį gabalėlį lengvabūdiškumo, vėjavaikiškumo bei laisvės, kuri yra didžiausia dovana žmogui.

Apskritai mes esame linkę kaltinti rudenį, kai mums nėra nuotaikos, ar, atrodo, net subjurę orai nori mums pakenkti. Kad nuvytum mintis apie rudeninę depresiją, siūlome keletą variantų, kaip praleisti niūrias rudens dienas:

1. Turbūt neverta klausti, ką tavo gyvenime reiškia šokoladas, tačiau, ką reiškia karštas, naminis šokoladas, kuomet už lango lyja lietus? Juk kartais malonu pasilepinti ne tik mėtų arbata, bet ir šokoladu, kuriam pagaminti prireiks vos kelių minučių.

Reikės:

3 desertinių šaukštų kakavos;
3 šaukštelių cukraus;
pusės stiklinės pieno;
truputėlio sviesto.

Eiga:

Į ištirpintą sviestą po truputį pilkite cukrų, sumaišytą su kakava. Viską gerai išmaišykite. Kuomet masė ims tirštėti, įpilkite pieno. Gautą šokoladą maišykite iki užvirimo. Skanaus!

2. O kaip karštas šokoladas be geros knygos? Rodos, pakanka tik įsisukti į šiluma ir jaukumu kvepiantį pledą, į rankas paimti knygą ir pasaulis kaipmat tampa gražesnis. Pateikiame jums šiandien itin populiarių knygų penketuką:

John Green „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“;
Robin Norwood „Moterys, kurios myli per stipriai“;
Paulo Coelho „Alchemikas“;
Kristina Sabaliauskaitė „Silva Rerum“ (I,II,III dalys);
Suzzane Collins „Bado žaidynės“ (I,II,III dalys).

3. Niekuomet nemėgai knygų, o skaitydama „Dievų mišką“ jauteisi lyg būdama lageryje, žinoma, kiek kitokiame - knygų lagery. Tuomet siūlome peržvelgti geriausiai įvertintų filmų penketuką:

„Pabėgimas iš Šoušenko“ (The Shawshank Redemption);
„Krikštatėvis“ (The Godfather);
„Krikštatėvis II“ (The Godfather: Part II);
„Tamsos riteris“ (The Dark Knight);
„Bulvarinis skaitalas“ (Pulp Fiction).

4. Ir knygos skaitytos, ir filmai matyti? Ne problema! Dabar itin populiaru turėti elektroninį dienoraštį. Pažvelk, kiek daug įdomių žmonių turime savo gimtinėje. Galbūt tu viena jų?

http://www.aimeroseblog.com – nuostabus tinklaraštis apie madą, grožį bei jo subtilybes;

http://cukruje-funk.blogspot.com – beprotiškai miela Kotryna, jos apžvalgos bei tyrinėjimai;

http://www.absentta.com – puikus pavyzdys ne tik jaunoms mamytėms, bet ir merginoms, kurias domina modelio karjera bei mada;

http://lusciousstyle.blogspot.com – turbūt viena stilingiausių merginų visoje Lietuvoje;

http://www.gabrielegz.com – tinklaraštis apie merginos stilių, kurio eiliniu nepavadinsi.

5. Manai, jog esi per daug nuo visko pavargusi, imi pati savęs nesuprasti, savo minčių, jausmų ar netgi poelgių? Pastaruoju metu viskas be perstojo erzina? Vaikinas, kuris pyksta dėl kiekvienos smulkmenos; mama, kuri lyg užsikirtusi plokštelė kartoja, kokia tu nepaklusni tinginė; kaimynai, kuriems niekaip nepabosta tranki muzika ar netgi katytė, ramiai snaudžianti šalia tavęs?

Viskas gerai. Žmogus yra tokia būtybė, kuri privalo bent akimirką pabūti viena. Ir ne, tai vadinama ne vienatve, o laisve. Puikus būdas pabėgti nuo pasaulio yra miegas. Dėka jo pailsėsi ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Tad kartais gali save palepinti – miegok tiek, kiek geidžia širdis. Juk lyjant lietui ir pučiat šaltam vėjui, miegas pats saldžiausias. Žinoma, geriau nepiktnaudžiauti, antraip pakliūsi dėdei tinginiui į nasrus!

6. Pameni laikus, kai iki sutemų žaisdavai „Monopolį“ ar „Uno“, o sudėti 1000 detalių dėlionę atrodė vieni juokai? Kodėl nepabandžius patikrinti savo įgūdžių? Pasikviesk į kompaniją geriausią draugę, brolį ar sesę, arba dar geriau – visą šeimą. Taip nušausi du zuikius vienu šūviu – lavinsi mąstyseną bei stiprinsi šeimos santykius, juk skubėdami bendraujame vis mažiau!

7. Visuomet svajojai apie tobulą figūrą, sveiką gyvenseną, nuostabias vasaros atostogas ar originalias Kalėdines dovanas, tačiau atėjus metui veikti niekuomet nieko nespėdavai ar nežinodavai, kokių konkrečių veiksmų reikėtų imtis? Vienintelė išeitis iš šios keblios situacijos – planų kūrimas. Kodėl gi nepasinaudojus proga ir nenusprendus, ką veikti artėjantį savaitgalį ar ką daryti, kad pasiektum norimų rezultatų, tikslų ir svajonių? Čiupk į rankas rašiklį, lapą popieriaus ir – pirmyn! Juk didelius dalykus pasiekiame tik dėka mažųjų. O žinojimas ką ir kaip daryti dar labiau skatins siekti savų tikslų.

Taigi, tikimės, kad šie patarimai padės pasisemti pozityvo ir neleis užmiršti, jog ruduo – ne tik šaltis ir lietus, bet ir ūkanoti rytai, kai leki miškan grybų, margaspalviai lapai, jaukios išvykos į gamtą, puodelis karštos arbatos miesto centre ir žinoma šypsenos, kurios kiekvieną metų laiką paverčia nuostabiu!

Ieškok panele.lt blogerių straipsnių pažymėtų specialiu ženkliu ir išreikšk savo nuomonę apie juos komentaruose!

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis