Netikėta žinia kraunantiems telefoną prie lovos ir norintiems sulieknėti

Kaip dažnai krauni savo išmanųjį telefoną? Tikriausiai nuolat naršai internete, susirašinėji su draugėmis, todėl telefoną tenka krauti kasdien. O ar turi įprotį krauti telefoną per naktį prie savo lovos? Jei taip, turime su tavimi pasidalinti pribloškiančiais atradimais.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Ispanijoje esančio Granados universiteto mokslininkai atrado, kad melsva telefonų, televizorių planšetinių bei nešiojamųjų kompiuterių ekranų šviesa stabdo hormono melatonino, atsakingo už medžiagų apykaitą, gamybą.

Mokslininkai teigia, kad norint užtikrinti normalią melatonino gamybą, būtina miegoti visiškoje tamsoje, o šviečiantys įrenginių ekranai ne tik trikdo ramų miegą, bet ir lėtina melatonino gamybos procesus.

Pavojingiausia šviesa jie laiko būtent kai kurių išmaniųjų telefonų ekranų skleidžiamą šviesą, kuri įsijungia prietaisams kraunantis.

Taip pat natūralią melatonino gamybą labai veikia ir išsiderinęs miego režimas. Organizmas metaloniną gamina miegant naktį ir nustoja vos apšviestas šviesos ryte. Todėl jei esi įpratusi eiti miegoti vėlai, kai lauke jau seniai sutemę, iš savo organizmo atimi ne vieną valandą svarbiojo hormono gamybos laiko, o tai gali turėti įtakos ir antsvoriui.

Kitas tyrimas, atliktas Čikagos „Northwestern“ universitete, JAV, parodė, jog 3 valandas per dieną naudojantis išmaniaisiais įrenginiais jaučiamas didesnis alkis, jį žmonės pradeda jausti praėjus vos 15 minučių nuo naudojimosi prietaisu pradžios.


Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis