Naujiena: lietuvių sukurtas žaidimas padės atsipalaiduoti(VIDEO)

„Connect Sheep“ – tai naujas lietuvių kurtas žaidimas apie avių jungimą prie interneto, skirtas „Android“ bei „Apple“ įrenginiams. Pasak žaidimo kūrėjų, naujuoju žaidimu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į interneto laisvės problemą

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Pasaulyje gyvena apie 1 mlrd. avių – visas jas pajungti prie pasaulinio kompiuterių tinklo yra naujo lietuvių kurto žaidimo tikslas. Skaitmenine tikrove susižavėjusios avys prie interneto gali būti jungiamos laidu, routeriu (maršrutizatoriumi) arba bevieliu „WiFi“ ryšiu.

Paklausti, kodėl avis reikia jungti prie interneto, žaidimo kūrėjai sako, kad avių jungimas – tai simbolinis veiksmas, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į interneto laisvės problemą. „Siekiame priminti apie universalią interneto laisvės deklaraciją, kuri šiandien yra pamiršta, tačiau kaip niekad aktuali“, – teigia vienas iš idėjos autorių, žaidimo dizaineris Giedrius Cibulskis.

Jis pasakoja, kad milijardas avių – tai maždaug 3 mln. aktyvių žaidėjų. Žaidėjai gali būti iš viso pasaulio. Kiekvieno žmogaus naujai pajungta avis pasuka skaitiklį, esantį žaidimo puslapyje www.connectsheep.com

Žaidimo anonso kūrėjas Tadas Vidmantas sukūrė aktyvų ir greitą žaidimo anonsą, tačiau pats žaidimas yra ramus ir atpalaiduojantis. Žaidžiama gamtoje, žaidimas lengvas ir įdomus.

Kūrėjai tikisi, kad „Connect Sheep“ žaidimu susižavės visas pasaulis. „Kas jį išbandė, sako, kad žaidimas linksmas, originalus, edukuojantis. Pagrindinis žaidimo charakteris, avis su eta simboliu, visiems labai patinka ir įstringa į atmintį“, – tikina žaidimo dizaineris ir ženklodaros specialistas G. Cibulskis.

„Connect Sheep“ į lietuvių kalbą verčiamas kaip „Pajunk avį“, yra išleidžiamas avies metais, avino mėnesį – kovo 31 d.

Žaidimą galite parsisiųsti apsilankę žaidimo puslapyje www.connectsheep.com ir paspaudę savo įrenginio mygtuką.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis