Kur nueiti savaitgalį? Ką nuveikti?

Ir vėl penktadienis – ir vėl daug progų puikiai praleisti laisvalaikį! Užmesk akį į šio savaitgalio pasiūlymus ir išsirink tai, kas Tavo laisvalaikį pavers išties ypatingu.

Tamstos sceną šį penktadienį okupuos balsingoji diva - Girmantė Vaitkutė . Pritariant grupei, atlikėja atliks universalią ir spalvingą programą, kurioje skambės tiek pačios Girmantės kūryba, tiek populiariausių užsienio atlikėjų, tokių kaip Adele, Whitney Houston, Alicia Keys, Beyoncé, Katy Perry hitai. Vienas gražiausių ir stipriausių balsų Lietuvoje ir kokybiška bei išraiškinga muzika užburs kiekvieną klausytoją, o vakarą pavers išties ypatingu.

Mėgstantiems kitokią muziką, Liverpool Indie/Rock baras penktadienį siūlo užsukti pas juos ir paklausyti Solo Ansamblio, kurie groja muziką klausymui, muziką šokiui, muziką protui ir muziką sielai. Solo Ansamblis išsiskiria elektra pulsuojančiais, low-fi bei gyvų instrumentų skambesiu persidengiančiais garsais, į kuriuos įpinami vidine patirtimi ir asmenine filosofija pagrįsti lietuviški tekstai. O po koncerto, kaip visuomet, laukia pašėlusiai smagus indie/rock party su visiems gerai žinomomis dainomis. Fantastiškas penktadienis garantuotas!

Šeštadienis – pati geriausia diena sportui. Kodėl? Nes kaip tik šiandien Siemens arenoje vyks laukiamiausias sporto festivalis - Nike treniruočių diena ! Geriausi treneriai iš viso pasaulio, efektingiausios ir populiariausios treniruotės, daug prakaito, judesio, muzikos, šviesų ir malonaus atokvėpio. Siemens arena pasiruošusi pulsuoti tūkstančių sporto megėjų širdžių ritmu – būtinai prisijunk ir tu!

Esi prisiekusi keturkojų augintinių mylėtoja? Tuomet ši šventė turi būti Tavo sąraše! “Šeimos sporto šventės su keturkojais augintojais” idėja - pristatyti žmonėms įvairias sportines veiklas, atliekamas kartu su keturkoju augintiniu, nuo paprasčiausių iki sudėtingiausių. Renginio metu vyks bėgimo su šunimis varžybos, žaisliuko šuniui mėtymo varžybos („Pitch and Go“), šventės dalyviai galės pamatyti ir specialiai šiam renginiui sukurtą „freestyle“ (šokių su šunimis) pasirodymą bei Valstybinės sienos apsaugos tarnybos šunų pasirodymą. Taip pat bus organizuojamos šunų vikrumo sporto varžybos – Agility. Tai palyginti jauna šunų sporto šaka, kurios metu šuo, valdomas tik gestų ir komandų pagalba, turi įveikti iš įvairių kliūčių sudarytą trasą be klaidų ir kuo greičiau. Taigi šeštadienį Karoliniškėse Šimulionio gatvėje esanti pieva bus pilna džiugesio, azarto ir šurmulio!

Spalvos, menai, pramogos ir muzika - tokią Japoniją vienoje vietoje galima pamatyti tik kartą per metus – šiuolaikinės Japonijos kultūros festivalyje NowJpan'15. Šį savaitgalį Litexpo rūmuose vyksiančiame festivalyje bus pristatytos stebinančios robotikos inovacijos, veiks japoniškų daiktų blusturgis, bus organizuojamos įvairios dirbtuvėlės ir, žinoma, akis galėsite paganyti (o galbūt taip susižavėsite, jog kitais metais nutarsite būti tarp dalyvių) į vieną įspūdingiausių festivalio renginių – Cosplay konkursą, kuriame svarbu ne tik įstabus kostiumas bet ir anime personažui būdingas elgesys. Išties išskirtinis renginys, kuriame sudalyvavę – nesigailėsite.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų Rūmai organizuoja nemokamą paskaitų ciklą “Šviežia istorija”, kuriame jaunieji istorikai vaišina šviežiausiais istorijos faktais. Šį šeštadienį istorikė M. Ramonaitė atskleis, kaip Vakarų Europos ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės visuomenė suprato, vertino ir aiškino vaisingumą, nėštumą ir gimdymą. Paskaitoje “Viena koja karste: nėštumas ir gimdymas XVI–XVIII a. LDK visuomenėje” istorikė, pro istorijos objektyvą pažvelgs į to meto visuomenės supratimą, vertinimą ir aiškinimą apie vaisingumą, nėštumą ir gimdymą, bandys paaiškinti to meto visuomenės vertybes, socialines normas, kurios susijusios su seksualumu ir vaisingumu. Laukia išties daug diskusijų sukelsianti paskaita, kuri padidins kiekvieno dalyvio žinių bagažą!

Daugiau renginių pasiūlymų rasite Kur.lt svetainėje. Geras laisvalaikis tas, kuris leidžia pamiršti rūpesčius ir nuteikia naujiems iššūkiams – tad įsijunkite Kur.lt ir leiskitės į nuotykių paiešką.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis