Ką nuveikti šį savaitgalį? Kur nueiti?

Vasarą renginių kalendorius lūžta nuo pasiūlymų – įvairūs koncertai, spektakliai ir renginiai – nėra kada tinginiauti, metas išnaudoti paskutines vasaros savaites surinkti akimirkoms, kurias norėsis prisiminti tamsiais rudens vakarais. O jeigu dar neišsirinkote kaip paįvairinti šios savaitės dienas – turime jums kelis pasiūlymus.

Kur dar robotus primenančios pardavėjos gali pavirsti į ryškius personažus? Nepatikėsite, bet operoje! Renginyje „Geros dienos!“ išvysite 10 kasininkių, kurios, pritariant prekybos centro garsams ir fortepijono skambesiui, atskleis savo likimus, slepiamus po dirbtinėmis šypsenomis ir mechanišku aptarnavimu. Slaptos pardavėjų mintys, žiūrovams girdimos jų CV išklotinės, čia tampa trumpa, individualia drama, o skirtingų veikėjų likimų mozaika išauga į bendrą poemą, teigiančią vartojimo malonumą. Šiame renginyje apstu humoro, paradoksų bei ironijos, kurie atsiskleidžia didingame operos žanro fone. Genialumas per paprastumą – autorių V. Grainytės, L. Lapelytės, ir R. Barzdžiukaitės kūrinyje „Geros dienos!“

Visiems, kas jau yra sulaukę 21 metų, turime gero vakarėlio pasiūlymą - August 3rd Weekend, kuris vyks Mojo Lounge klube, Vilniuje. Visiems, kas atėję pasakys kodą „myliu Mojo“ – klubo durys atsivers nemokamai! Klube liesis ritmingais gyvais garsais pagardinta šokių muzika - scenoje pasirodys Lietuvos saksofono karaliaus vardo nusipelnęs atlikėjas - Serge on Sax, kuris vienoje scenoje grojo su tokiais pasaulinio lygio grandais kaip Miguel Matoz (Portugalija), Les Schmitz (Ibiza), Sash (Vokietija), Maxine Hardcastle (Hed Kandi, Jungtinė Karalystė), Anna Kiss (Ministry Of Sound) ir kitais. Taigi, rezervuojam staliukus, kviečiamės draugus ir mėgaujamės šokiais ir gera muzika, kuri žada sudrebinti Mojo Lounge sienas.

Penktadienį, apsilankę Kaune, Ryšių kiemelyje 837, atrasite bliuzą, su kuriuo yra nuolat eksperimentuojama ir improvizuojama - ir visa tai atlieka grupė iš Baltarusijos „Place To Be“. Penktadieniai „Ryšių kiemelyje“ yra skirti pasimatymui su naujais kvapais, žvilgsniais bei dar negirdėtomis melodijomis. Būtent tokia yra grupė iš kaimyninės šalies, atliekanti pasirodymus festivaliuose bei kituose muzikiniuose renginiuose tiek gimtinėje, tiek už jos ribų. Grupės nariai taip pat aktyviai dalyvauja „jam sessions“ bei groja kartu su kitais atlikėjais. Baltarusiai teigia, kad visų pirma jie renkasi bliuzą, tačiau būdami kūrybingi žmonės, ilgai neapsistoja ties vienu muzikos stiliumi ir nuolat improvizuoja. Apsilankykite šiame koncerte ir mėgaukitės gera gyva muzika nemokamai!

Tiems, kas dar neišbandė, rekomenduojame apsilankyti Vilniaus požemiuose. Neišsigąskite – tai tik ekskursija, kuri, pažadame, ne tik leis pasislėpti nuo didžiųjų karščių (taip, savaitgalį jie sugrįš!), bet taip pat praturtins jūsų žinias apie mylimą miestą. Daug paslapčių glūdi po mūsų kojomis: požemiai, slapti tuneliai, bažnyčių rūsiai ir pasakojimai apie senojo Vilniaus miestiečių gyvenimą, užkastus ir atrastus lobius, įsimylėjėlių istorijas ir iki šių dienų sklandančias legendas apie mistines būtybes. Ar žinojote, kad dabartinis Vilnius yra net keliais metrais aukščiau nei buvo prieš kelis šimtus metų? Taigi apsilankę šioje ekskursijoje, sužinosite daugybę faktų apie miestą, kurį manėte žinantys kaip savo penkis pirštus, o dar įdomiau bus šiomis žiniomis pasidalinti su savo draugais. Taigi, smagios ekskursijos!

O tiems, kurie yra išsiilgę po kūną bėgiojančių šiurpuliukų, turime ypatingą pasiūlymą – praleisti naktį zoologijos sode. Lietuvos zoologijos sodo renginys “ZOO Naktys” Leis išvysti, ką sutemus veikia beždžionė, žirafa ar liūtas, ir ar turėsite drąsos naktį pažvelgti tigrui į akis? Taigi, kad būtų drąsiau, pasiimkite draugą ir leiskitės išbandyti savo jėgas ir patirti begalę ekstremalių įspūdžių. Renginyje galėsite rinktis net iš keturių skirtingų programų, kurios pritaikytos įvairioms žmonių grupėms – nuo mažiausių dalyvių iki vyriausių ir drąsiausių - rinktis galėsite pagal savo ekstremalumo lygį. Garantuojame, jog pasirinkus šį renginį, šeštadienio naktį praleisite visiškai kitaip!

Toks trumpas savaitgalis, o tiek daug yra ką nuveikti, kur nuvykti ir ką pamatyti. Tad negaiškite laiko – užeikite į www.kur.lt ir raskite visus renginius vienoje vietoje! Naujausi renginiai, laiko patikrinti spektakliai ir madingiausi vakarėliai – visa tai ir daugiau Tau ir Tavo draugams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis