IŠŠŪKIS Savaitė iki rugsėjo 1: pasitik šventę gražesnė ir sveikesnė

Liko beveik savaitė iki rugsėjo pirmosios dienos. Dažna iš mūsų jau seniai mąsto, ką dėvės per šventę ar kokį makiažą rinksis. O ar pamąstome apie savo sveikatos būseną? Ji ne mažiau svarbi nei išorinis grožis. Štai penki sveikos gyvensenos patarimai prieš šventę, kad būtum ne tik graži, bet ir sveika.

1. Jei vasarą primiršai pusryčius, BŪTINAI juos sugrąžink į savo mitybos racioną. Pusryčiai yra būtinas energijos šaltinis - kaip gi mąstysi pamokose ar paskaitose, kuomet tavo skrandis gurgs? Juk vietoje matematikos uždavinių sprendimo regėdama bandeles tikrai nebūsi geriausia mokslinėje srityje... Todėl būtinai pradėk rytais valgyti sočius pusryčius - košes, kiaušinienę, gerk vaisių kokteilius. Pamatysi, maistingi pusryčiai ne tik nuteiks energingai, bet ir mokslingai!

2. Pamilk sportą. Nors vasarą atsipalaidavai ir pamiršai sporto pratimus, vėl juos sugrąžink. Savaitę laiko atlik pritūpimus, įtūpstus ir pratimus su svareliais - patikėk, net ir savaitės pakanka, jog jaustumeisi sveikesnė ir energingesnė. Žinoma, po rugsėjo pirmosios šventės nesustok ir toliau neapleisk sportinės veiklos.

3. Pabandyk palavinti savo laikyseną. Nors vasarą turbūt dažniau gulinėjai paplūdimyje nei lavinai tinkamą laikyseną atlikdama jogos pratimus, pasitreniruok bent savaitę prieš rugsėjo pirmąją. Nuolat sau primink, jog reikia išsitiesti. Gali net susilažinti su savo draugu ar drauge - kai jis pamato tave susikūprinusia, privalai duoti jam ar jai nupirkti kažką skanaus. Patikėk, tai bus motyvacija!

4. Atsisakyk įpročių, kurie gadina tavo gyvenimą. Eini miegoti labai vėlai, turi draugų, kurie nuolatos tave kviečia į vakarėlius, kuriuose net nenori dalyvauti? O gal dievini nesveiką maistą, kuris sveikatos tikrai neprideda... Naujas sezonas - nauja tu. Pabandyk viso to atsisakyti ir pabandyti gyventi sveikiau.

5. Gerk daug vandens. Vanduo - gražios odos pagrindas, todėl privalai gerti daug vandens visuomet, tačiau kadangi šventė jau labai ne už kalnų, kas dieną prieš šventę išgerk bent po šešias stiklines vandens. Pamatysi, jog net po savaitės gerdama daug vandens išsivalysi odą, apmažės inkštirų, kitų odos nelygumų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis