Išrastas būdas, kaip lengvai atsikratyti kompleksų

Jei nuolatos nerimauji dėl savo išvaizdos, tau gali pagelbėti vienas paprastas triukas.

JAV mokslininkai atliko eksperimentą su penkiolika jaunų panelių. Šios panelės eksperimento pradžioje tikino, jog jas kamuoja įvairūs kompleksai, o kaip didžiausią kompleksą jos įvardino nerimą dėl savo išvaizdos.

Eksperimento metu visų penkiolikos merginų buvo paprašyta savo namuose visiškai sumažinti veidrodžių skaičių, tai yra, didžiuosius veidrodžius uždengti paklodėmis ir pasilikti tik būtinus nedidelio dydžio veidrodžius.

Penkias savaites panelės gyveno tik žvilgdelėdamos į universitete, mokykloje, darbe esančius veidrodžius ar parduotuvių vitrinas. Ir nors beveik visos pripažino pirmąsias savaites jautusios diskomfortą dėl to, jog negalėjo pažvelgti į save veidrodžio atspindyje atidžiau, visgi po kažkiek laiko suprato, jog veidrodžių paslėpimas namuose didina pasitikėjimą savimi.

Mokslininkai šį faktą aiškina tuo, jog nuolatos žvelgdamos į save veidrodžio atspindyje, jaučiame nuolatinį norą save tyrinėti ir rasti trūkumus, kurių iš tiesų visai nėra.

O kai veidrodžio neturime – nelieka ir tokio noro. Taigi, panelės, gal metas iš namų išnešti visus veidrodžius?

Ką manai tu apie šį mokslininkų tyrimą - tiesa ar ne, jog rečiau žiūrint į veidrodį didėja pasitikėjimas savimi?

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Nori gražesnės veido odos? Pasidalink savo nuomone apie naują PANELĘ apačioje esančioje formoje ir laimėk veido valymo priemonę CLARISONIC! Neužmiršk parašyti savo vardo, pavardės bei el.pašto adreso. Nugalėtoją skelbsime birželio 24 dieną. Sėkmės!

Senoliai nebejauni ir negali vaikščioti taip pat greitai, kaip jauni žmonės, bet tai nereiškia, kad jie yra kažkokie nuskriausti ar nelaimingi, ar kad jiems humoras ir pašaipa yra mirtį nešančios strėlės

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis