Graudu: pamatę tai susimąstysite, ar tikrai reikia naujo drabužio(VIDEO)

Vienas madingiausių hobių šiandien – rašyti tinklaraštį. Vieni rašo apie maistą, kiti – apie keliones, o tretiems įdomu apžvelgti mados tendencijas.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Daugumos madų blogų pagrindas – naujų derinukų nuotraukos. Mados blogeriai valandų valandas praleidžia drabužių parduotuvėse, sendaikčių turgeliuose ir kitose prekybos drabužiais vietose, kad tik surastų tinkamas detales naujam stilingam ansambliui.

Tačiau kaip dažnai kiekvienas mados blogeris, dažnai naujus drabužius dėvintis vos po vieną kartą, pagalvoja, kokia tikroji madingųjų apdarų kaina? Daugelis didžiųjų drabužių kompanijų savo siuvimo fabrikus steigia vargingose šalyse, kur darbo jėga yra pigesnė, o fabrikų darbuotojai gyvena ir dirba siaubingomis sąlygomis, už savo vargą gaudami mažą atlygį.


Vida Press nuotr.

Didžiausias Norvegijos laikraštis „Aftenposten“ nusprendė atlikti eksperimentą ir išsiųsti tris mados blogerius mėnesiui į Kambodžą, kur jie turėjo dirbti viename iš drabužius gaminančių fabrikų. Mados mylėtojai iš arti pamatė, kokia tikroji jų taip dievinamų drabužių kaina, ir negalėjo suprasti, kaip žmonės gali gyventi ir dirbti tokiomis sąlygomis.

Apie jaunuolių patirtį sukurtas dokumentinis filmas, pavadinimu „Sweatshop: Deadly Fashion“, o jo anonsas kalba pats už save (žiūrėkite čia)...

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis