Auksinis jaunimas: lietuvaitės išleistuvių suknelėms negaili ir tūkstančių

Neseniai Vilniuje kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad tėvams tenka sumokėti tūkstančius už vaiko šventes dvyliktoje klasėje ir kad vienos Vilniaus gimnazijos abiturientės „Facebooke” sukūrė atskirą grupę, kurioje skelbia savo būsimų išleistuvių suknelių nuotraukas, kad, gink Dieve, kita neateitų su tokia pačia suknele.

Kalbama, kad prieš šimtadienius, o dabar ir prieš artėjančias išleistuves prabangių parduotuvių lentynos būna iššluojamos akimirksniu. „Jei mano dukra būtų pasakiusi, kad jai reikia išleistuvėms suknelės už kelis tūkstančius litų, išleistuvėse ji nedalyvautų išvis”, - laidos vedėjai Astai Stašaitytei-Masalskienei prisipažins pašnekovė Kristina.

Tačiau dizainerė Viktorija Jakučinskaitė prisipažins – dažnai jos klientės, baigiančios mokyklą, užsisako po tris sukneles iškart. Vieną jos rengiasi per šimtadienį, kitą – per paskutinio skambučio šventę, o trečioji būna skirta išleistuvių vakarėliui.

„Dažnai merginos pageidauja tokių suknelių, tarsi ruoštųsi eiti prie altoriaus”, - pasakos V. Jakučinskaitė. Dizainerė pripažins, kad už jos kurtas sukneles merginos pasiryžusios pakloti ne vieną tūkstantį litų.

Apie tai, kad iš tiesų vyksta abiturientų šventėse, kuriose nedalyvauja tėvai, kiek pinigų dvyliktokai išleidžia linksmybėms ir alkoholiui „Yra kaip yra“ studijoje atskleis išskirtinių vakarėlių organizuojančios įmonės „Eventus” direktorius Tomas Sinkevičius.

„Jei dvyliktokai nori įsimintino vakarėlio, dažnai biudžeto suma būna ir 40 tūkstančių litų”, - pribloškiančius skaičius vardins Tomas.

Šį trečiadienio vakarą 20.30 val. BTV pokalbių laidoje „Yra kaip yra” užvirs diskusija apie abiturientų atšvęstus šimtadienius bei pasiruošimą išleistuvėms.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis