7 būdai, kurie žaibiškai pakels kiekvienos merginos nuotaiką

Vargu, ar rasime panelę, kurios niekuomet nebuvo apnikęs liūdesys ar graužatis. Kartais paliūdėti yra natūralu, tačiau nuolatinė liūdesio būsena nežada nieko gera... Todėl kaip greitai išsivaduoti nuo slogių minčių? Sako, jog šie būdai gali padėti kiekvienai!

Paglostyk kažką švelnaus. Psichologai ir mokslininkai nustatė, jog liesdami kažką, kas yra minkštas, švelnus ir mielas, mes patys tampame švelnesni ir linksmesni. Būtent todėl žmonės dažnai įsigyja gyvūnėlius - ir namie jaukiau, ir nuotaiką pagerina. Todėl jei namie turi naminį gyvūnėlį, apnikus blogoms mintims čiupk jį ir pamyluok.

Susikurk savo laimės indą. Skamba gal ir keistokai, tačiau toks indelis labai padeda vaduotis nuo blogų minčių. Kokia jo esmė? Į stiklinį indą kas kartą, kai tave užplūsta teigiami jausmai, įdėk po lapelį, kuriame bus užrašyta tavo laimės akimirka. Kai liūdesi ir tave apniks blogos mintys, išsitrauk iš savo laimės indelio kokį nors lapelį, kuriame bus užrašyta tau maloni akimirka. Pasidžiauk ja ir prisimink! Galbūt tai nuvys tavo blogas mintis ir neleis užplūsti liūdesiui?

Kalbėkis apie tave slegiančius jausmus. Jei kažkas tave skaudina ar neduoda ramybės, pats blogiausias būdas yra slėpti visa tai ir laikyti savyje. Išsipasakok - draugei, tėvams, seseriai ar socialinei psichologei. Kas ten žino, gal visai svetimas žmogus, išklausęs tavęs, sugebės tau padėti ir rasti sprendimą.

Užsiimk aktyvia veikla. Sportuok, bėgiok, eik į aerobikos treniruotes, tik nepasiduok liūdesiui. Beje, aktyvi sportinė veikla gerina ne tik fizinę, bet ir psichologinę būklę. Juk sportuojant yra išskiriami endorfinai, vadinamieji laimės hormonai, todėl aktyviai leisdama laisvalaikį ne tik sustipresi, bet ir pagerinsi nuotaiką.

Išmok kažką naujo. Bloga nuotaika - ne priežastis sedėti namuose. Priešingai, privalai kažką veikti. Ypač tam tinka tai, ko niekada ankščiau nebuvai dariusi. Pradėk mokytis naujos kalbos, važinėtis riedučiais, atrask naują mėgiamą knygų autorių - tiesiog daryk ką nors prasmingo, ko niekuomet ankščiau nebandei.

Nustok lyginti save su kitais. Lyginimasis su kitais neveda prie gero - taip tik dar labiau skaudinsi save. Tu galbūt niekuomet nebūsi aukšta ilgaplaukė, tačiau galbūt ta pati aukšta ilgaplaukė niekuomet nemokės taip gražiai piešti, kaip tu? Pasistenk savęs nelyginti su kitomis merginomis - visos mes esame unikalios ir turime savyje tai, ko neturi kitos.

Net jei nesijauti laiminga, JAUSKIS. Žinai tokį posakį - apsimesk ir vaidink iki tol, kol pagaliau tai taps realybe? Iš tiesų net jei jautiesi blogai, išlik optmistiška. Juk tavo teigiamos mintys ir gera nuotaika nukonkuruos visas problemas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis