5 patarimai, kaip gardžiai išsimiegoti

Šiuolaikinis gyvenimo tempas ne veltui sietinas su stresu: dažnai jaučiamės pavargusios, mieguistos, neišsimiegojusios. Jei ir tu ryte vos prabudusi griebiesi kavos puoduko, tai nėra geras ženklas.

Miegas svarbus ne tik tam, jog dieną išliktum žvali ir energinga, bet ir tam, jog nesuprastėtų tavo mokslo ar darbo rezultatai.

1. Rašyk savo miego dienoraštį. Kiekvienas žmogus turi laiką, kuriuo užmigęs kitą dieną jaučiasi žvaliausias ir ernergingiausias. Jei ilgai naktinėji, vargu, ar kitą dieną jautiesi itin žvali. Tam, jog tinkamai pailsėtum, žymėk miego dienoraštyje savo miego valandas - kokiu metu užmigai, kada kėleisi, kaip kitą dieną jauteisi. Jis tau padės tinkamai įvertinti miego kokybę ir atrasti laiką, kuriuo užmigusi kitą dieną nesijausi mieguista.

2. Patrauk visus technologinius prietaisus. Atsijunk. Kas ten žino, gal viduryje nakties, pasidėjusi telefoną šalia, pulsi atrašinėti į žinutes. Taip tik dar labiau išblaškysi save, vėliau taps tik dar sunkiau užmigti.

3. Pasivaikščiok. Jei sunkiai užmiegi, nesikankink blaškydamasi lovoje. Nueik į virtuvę atsigerti vandens, pasivaikščiok po namus, giliai pakvėpuok. Prablaškiusi mintis lengviau užmigsi.

4. Tavo lova - šventa vieta. Ji nėra skirta nei serialų žiūrėjimams, nei žurnalų vartymams. Verčiau tai atlik ant sofos. Lova yra ta vieta, kur tu pailsi, pasikrauni energijos, o ne išeikvoji joje energiją, atlikdama kitas veiklas.

5. Medituok. Gal ir skamba egzotiškai, tačiau meditacija labai padeda, jei trokšti greitai užmigti. Tiesiog keletą minučių prieš miegą pamedituok: užsikaisk karštos, raminančios arbatos, giliai kvėpuok, nusiramink, apie nieką negalvok. Šviežia galva bus daug lengviau užmigti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis