5 filmai, sukurti pagal garsiausius pasaulio komiksus(VIDEO)

Pastaruoju metu kine pasidarė nežmoniškai populiaru kurti knygų ekranizacijas. Šis noras į didžiuosius ekranus perkelti kaip įmanoma daugiau rašytinių istorijų tam tikrus kino kūrėjus pakreipė ir link kitokių užrašytų pasakojimų – komiksų. Ir dabar jau galima sakyti, kad būtent komiksinės istorijos yra ant didžiausios bangos. Kino technologijos yra išvystytos taip gerai, kad 60 ar 70 metų senumo fantastinius nuotykius gali tobulai perkelti į mūsų pasaulį ir atrodo, kad viskas tinka tiesiog tobulai.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Ir nors pagal komiksus sukurti filmai asocijuojasi su lengva ir neįpareigojančia pramoga, dažnai pasitaiko ir net labai rimtų juostų, su giliomis potekstėmis ir moralu. Šį savaitgalį rekomenduojame jums penkis išskirtinius ir labai skirtingus filmus, paremtus komiksuose užrašytomis istorijomis, kuriuos privalo pamatyti kiekvienas superherojų arba tiesiog nuotykių gerbėjas.

1. „Keršytojai: Altrono amžius“ (angl. „The Avengers: Age of Ultron“)

Šio savaitgalio premjera – daugiausiai specialiųjų efektų kino istorijoje turintis superherojų filmas, kokio dar nieks nematė. Jame dar kartą susivienys galingiausi Žemės superherojai Geležinis žmogus, Toras, Kapitonas Amerika, Halkas ir kt. Jiems, kaip ir visai žmonijai, iškils pavojus, kurį sukelia Tonio Starko (Geležinio žmogaus) sukurtas dirbtinis intelektas Altronas, grasinantis išvalyti Žemę nuo ją naikinančių žmonių.
Tai kol kas vienas įspūdingiausių kino studijos „Marvel“ sukurtų filmų, mat tiek veiksmo, kiek rodoma šiame filme, nebuvo dar niekur kitur. Ir tai, garantuotai, bus dar vienas šių metų filmas milijardierius, kuriam visame pasaulyje pavyks užsidirbti daugiau nei milijardą. Jei pasiseks filmas aplenks ir pirmąją savo istorijos dalį, kuri uždirbo per 1,5 milijardo dolerių.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka aktoriai Robertas Downey‘is Jaunesnysis, Chrisas Evansas, Chrisas Hemsworthas, Markas Ruffalo, Samuelis L. Jacksonas, Scarlett Johansson, Elisabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Jeremy‘is Renneris, o balsą filmo blogiečiui paskolino Jamesas Spaderis.

2. „Tamsos riteris“ (angl. „The Dark Knight“)


Tai vieno populiariausių komiksų veikėjo Betmeno nuotykis, kuriame visam Gotemo miestui kyla pavojus dėl siautėjančio psichopato Džokerio. Jis – nusikaltimų genijus, kurio niekas nepajėgia sustabdyti. Paniką ir chaosą mieste sėjantis blogietis galiausiai randa savęs vertą priešininką ir taip prasideda sudėtinga ir daug aukų pareikalausianti kova tarp Džokerio ir Tamsos riterio.
Neįtraukti šio filmo į topą būtų tikrų tikriausia nuodėmė. Galim drąsiai teigti, kad būtent „Tamsos riteris“ atgaivino „DC“ komiksus, kaip kompaniją, galinčią kurti visiškai kitokius komiksinius filmus, nei tą daro „Marvel“. Čia vyrauja niūri atmosfera ir kvapą gniaužiantis veiksmas. Šis filmas ypatingas dar ir tuo, kad centre atsiduria ne gerasis veikėjas, o konkrečiai blogietis, į aukštumą ir iškeliantis šį filmą. Filmas ypatingas dar ir tuo, kad bene pagrindinį vaidmenį atlikas Heathas Ledgeris laimėjo Oskaro statulę jau po mirties. Ir nors yra sukurta visa Tamsos riterio trilogija, būtent antroji dalis yra pati geriausia.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Christianas Bale‘as, Heathas Ledgeris, Morganas Freemanas, Michaelas Cane‘as ir kt.

3. „Stebėtojų lyga“ (angl. „Watchmen“)


Stebėtojai – visuomenei nebereikalingi superherojai. Jie bando išlikti ir išgyventi siaubingų įvykių nuniokotame mieste, kuriame kadaise didvyriais laikyti žmonės dabar yra visiškai nepageidaujami ir medžiojami. Galiausiai jiems reikia pradėti saugotis, kai kažkas ima naikinti juos vieną po kito.
Šis komikso ekranizacija yra išties ypatinga. Ji išsiskiria savo niūrumu ir tamsumu. Taip pat ir visiškai kitokiu stiliumi, nei bet kuris kitas komiksinis filmas. Už tai atsakingas Zackas Snyderis, kuris kiek anksčiau buvo sukūręs stilingą „300“ istoriją. Tiesa, „Stebėtojų lyga“ niekada nebuvo tokia populiari, kaip dabartiniai „Keršytojai“, bet komiksų gerbėjų gretose būtent šis filmas yra laikomas bene geriausia adaptacija kine, be jokių istorijos nukrypimų. Įdomu ir tai, kad filmo yra bent jau trys skirtingos versijos. Tai kino teatro versija, tada montuotojo versija ir režisieriaus versija. Kitaip tariant, su kiekvienu skirtingu pasirinkimu pridedama bent po 20 minučių filmo laiko.
Filme pagrindinius veikėjus įkūnija Jackie‘is Earle‘is Hayley‘is, Patrickas Wilsonas, Carla Gugino, Malin Akerman, Billy‘is Crudupas, Matthew Goode‘as, Jeffrey‘is Deanas Morganas ir kt.

4. „Ateini čia arba gausi į dūdą“ (angl. „Kick-ass“)

Deivas Lizevskis yra mokykloje visiškai nepripažintas vaikinas, kuris gyvena savo nuobodų gyvenimą skaitydmas komiksus ir įsivazduodamas save juose. Kol galiausiai jam kyla mintis tapti superherojumi. Problema ta, kad jis nemoka nei kovoti, nei turi supergalių. Dėl šios priežasties jis ne kartą gerai gauna į skudurus. Tačiau vieną dieną jį pastebi gerai treniruoti Muštukė ir Didysis tėtušis, kuri priima Deivą į savo gretas ir stoja į kovą prieš juos sunaikinti besiruošiantį Franką Damiko.
Šis komiksinis filmas taip pat išsiskiria iš kitų juostų. Pirmiausia todėl, kad čia pasakojama apie paprastus žmogelius, kurie svajoja tapti superherojais ir po miestą vaikšto apsirėdę keisčiausiais kostiumais, nors iš tiesų, nieko nesugeba. Nepaisant to, užsispyrimo dėka jie sugeba kažko pasiekti savo nuobodžiame gyvenime. Antra, tai juosta parodo tikrą žmonių tuštybę, bandymą pralenkti kitus visose srityse, nors patys nieko nesugeba ir yra kitų žmonių išlaikytiniai. Tai tikrai rekomenduotinas filmas visiems veiksmo gerbėjams ir subtilaus humoro mėgėjams. Svarbu dar ir tai, kad būtent šis filmas ne vienam jaunajam aktoriui atvėrė duris į tolesnę karjerą Holivude.
Režisieriaus Matthew Vaughno kurtame filme pagrindinius vaidmenis atlieka Aaronas Tayloras-Johnsonas (kuris, beje, pasirodo ir „Keršytojuose: Altrono amžiuje“), Nicholas Cage‘as, Chloe Grace Moretz, Markas Strongas, Evanas Petersas ir kiti.

5. „Kingsman. Slaptoji tarnyba“ (angl. „Kingsman. Secret Service“)

Egzis – talentingas ir protingas jaunuolis, kuris savo sugebėjimus švaisto gatvėse maukdamas alų ir vykdydamas smulkius nusikaltimus. Kol vieną dieną jį iš policijos nuovados išlaisvina paslaptingas šnipas, pakvietęs prisijungti ir treniruotis slaptoje šnipų organizacijoje. Jis bus reikalingas papildyti agentų gretas, nes pasauliui iškilo siaubingas pavojus ir tik niekieno kišenėje nesėdinti Kingsman slaptoji tarnyba gali sustabdyti piktadarį Valentiną.
Kad ir kaip keistai tai skambėtų, vienas geriausių ir stilingiausių šių metų veiksmo filmų „Kingsman. Slaptoji tarnyba“ yra tikrai paremtas komiksais. Ir taip, čia nėra apsiaustų ar supergalių, bet viską supa akį traukiantis šnipų pasaulis, nenusileidžiantis klasikiniam Džeimso Bondo MI6. Šį filmą (kaip ir anksčiau minėtą) režisuoja Matthew Vaughnas, o taip gerai sukurtų ir nufilmuotų kovų scenų matyti dar tikrai neteko. Puikiai su visais matomais vaizdais suderintas garso takelis sukuria labai pakilia nuotaiką, o geras britiškas humoras filmą padaro tikrai išskirtine komikso ekranizacija.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka žymus britų aktorius Colinas Firthas, kylanti žvaigždė Taronas Egertonas, puikiai visiems žinomas Samuelis L. Jacksonas, taip pat Markas Strongas, Sofia Boutella, Markas Hamillas ir kt.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Daugiau filmų: www.buvaukine.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis