5 filmai pasiilgusiems ekstremalių pojūčių(VIDEO)

Pirmasis pavasario mėnuo žada tikrą atgimimą. Savotišką atgimimą pasiūlys ir kino kūrėjai. Jau nuo pat tikrai senų dienų juos žavėjo žvilgsnis į ateitį, kaip visuomenė sunaikina savo pasaulį ir atgimsta kitokiame pavidale. Dirbtinis intelektas filmuose pasirodo gana dažnai ir visą tada judėjimą sukėlė iš ateities atvykęs robotinis naikintojas.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Dabar visi su dirbtiniu intelektu susiję filmai krypsta kiek kita kryptimi, atsižvelgiama į socialines problemas, kurios parodomos per robotų prizmę. Toks filmas pasirodo ir šį savaitgalį, tad kviečiame susipažinti su penkiais įdomiais žmogaus nesuvaldomais techniniais stebuklais.

1. „Čapis“ (angl. „Chappie“)

Premjerinis filmas „Čapis“ – tai naujausias „9 rajono“ (angl. „District 9“) ir „Eliziejaus“ (angl. „Elysium“) režisieriaus darbas, kuris parodys, jog net ir dirbtinio intelekto būtybės galiausiai ima tobulėti ir jausti, o tai pradeda nepatikti žmonėms. Kai prarandama kontrolė, kyla paniką, kurią reikia suvaldyti, siekiant neprarasti ne tik robotų, bet ir visos visuomenės kontrolės.

Socialines problemas iškeliančioje ir nepatogius klausimus užduodančioje juostoje pagrindinius vaidmenis atliks Hugh Jackmanas, žinomas iš Ernio vaidmens „Iksmenų“ visatoje, taip pat garsi Holuvdo aktorė Sigourney Weaver. Prie jų prisijungs nuolatinis režisieriaus Neillo Blomkampo filmų dalyvis ir draugas Sharlto Copley‘us ir grupės „Die Anterwood“ narys Ninja.

2. „Dirbtinis intelektas“ (angl. „Artificial Intelligence: A.I.“)

Kultinio režisieriaus Stepheno Spielbergo režisuota juosta „Dirbtinis intelektas“ pateikia kiek kito viziją į robotikos mokslų pasiekimus. Čia dirbtinis intelektas įkūnijamas žmogaus, o jei tiksliau, berniuko pavidale, todėl viskas tampa daug asmeniškiau ir žmogiškiau. Nelabai tolimoje ateityje vykstantis pasakojimas pristatys roboto berniuko istoriją, kuris pirmasis iš savo „rasės“ gali jausti, ypač stiprius savo „motinos“ Monikos pusėn. Viskas pasikeičia, kai į namus grįžta roboto berniuko šeimos tikrasis sūnus.

Pagrindinį vaidmenį filme atlieka Haley‘is Joelis Osmentas, britų žvaigždė Jude‘as Law, Jake‘as Thomasas, Frances O‘Connor ir kiti aktoriai.

3. „Aš, robotas“ (angl. „I, Robot“)

Tai dar vienas futuristinis pasakojimas apie robotus, kurį įliejami į mūsų visuomenę kaip pagalbininkai. Jie vadovaujasi griežtu protokolu, neleidžiančiu natūraliai galvoti ir daryti savų sprendimų ar jausti. Taip atsitinka, kad vienas dirbtiniu intelektu varomas robotas sulaužo protokolus ir ima jausti, o jį suprasti ir pasiekti galutinio tikslo padeda policininkas, visą gyvenimą nekentęs robotų. Norėdama užtikrinti protokolo įgyvendinimą sistema užsiundo visus robotus sunaikinti potencialią grėsmę.

Juostoje pagrindinius vaidmenis atlieka praėjusio savaitgalio žvaigždė Willas Smithas, Bridget Moynahan ir Bruce‘as Greendwoodas.

4. „Tūkstantmečo žmogus“ (angl. „Bicentennial Man“)

Prieš pat naujojo tūkstantmečio pradžią pasirodęs „Tūkstantmečio žmogus“ suvirpino širdis daugumai šio filmo žiūrovų. Apie robotą pagalbininką, tapusį šeimos nariu pasakojantis filmas parodo istoriją apie androido pastangas tapti žmogui, po truputį įgyjant žmogiškųjų emocijų suvokimą.

Pagrindinį vaidmenį juostoje atliko pernai anapilin iškeliavęs visų mylimas aktorius Robinas Williamsas. Prie jo prisijungė Samas Neillas, Embeth Davidtz ir Oliveris Plattas.

5. „Terminatorius“ (angl. „The Terminator“)

Tai filmas, sukėlęs tikrą revoliuciją ne tik kino ir technologijų pasaulyje, bet ir žmonių galvose. Visi ėmė galvoti, kad sutrikusi dirbtinio intelekto sistema išties gali atnešti pražūtį visai žmonijai, todėl net tikrame gyvenime pasirodę kūriniai buvo pradėti stabdyti iš vidaus, stengiant nuslopinti bet kokią įmanoma robotų įrenginių evoliuciją. Filmas pasakoja apie iš ateities atkeliavusį ir žmogaus pavidalą įgavusį nesunaikinamą kiborgą, atsiųstą sunaikinti padavėją, kurios dar negimęs sūnus ateityje sukels tikrą revoliuciją ir sužlugdys karaliaujančią dirbtinio intelekto sistemą.

Futuristiniame filme pagrindinė vaidmenį atlieka galingiausias žemės žmogus, buvęs Kalifornijos gubernatorius ir vėl į kiną grįžtantis aktorius Arnoldas Shwarzeneggeris, Linda Hamilton ir Michaelas Biehnas. Jei yra dar nemačiusių šio filmo, labai rekomenduojame pažiūrėti jį r jo tęsinius, mat jau įiais metais pasirodys naujoji ir pirmoji būsimos trilogijos dalis „Terminatorius Genizė“ (angl. „Terminator Genisys“).


Daugiau filmų - www.buvaukine.lt

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis