5 filmai, kurie padės nusiteikti naujiems mokslo metams(VIDEO)

Nori tu to ar ne, mokslo metai neišvengiamai artėja. Taip, tai reiškia stresą, ankstyvą kėlimąsi iš lovos, kad ir kokia šilta ji bebūtų bei, žinoma, mokyklos, universiteto ar darbo sukeliamus rūpesčius.

Vis dėlto, vien sąsiuvinių nusipirkti ir naują kuprinę ar talpią rankinę įsigyti – nepakanka. Mokslams reikia pasiruošti ir morališkai, o mes čia tam, kad tau padėtume. Todėl šį penktadienį rinkis vieną iš penkių puikių filmų apie mokyklą.

„The Breakfast Club“ (vert. „Pusryčių klubas“)

Visiška kino klasika – filmas apie penkis mokinius – penkis stereotipus. Penkis jaunuolius, kurie yra neįsivaizduojamai skirtingi ir, vis dėlto, susiduria su neįtikėtinai panašiomis problemomis. Juos spaudžia tėvai, mokytojai, draugai ir aplinkiniai, jie jaučiasi palikti, nesuprasti, pamiršti ir ignoruojami. Kad ir kokie skirtingi bebūtų, vienai dienai jie yra uždaromi vienoje patalpoje ir atranda ne tik bendrą kalbą, bet ir meilę.

„Thirteen“ (vert. „Trylika“)

Visi mes perėjome per maištingą paauglystę, norą nepaklusti taisyklėms, kažką daryti kitaip. Vis dėlto, tai filmas apie merginas, kurios šiek tiek peržengia ribą. „Trylika“ pasakoja apie merginą, kuri, žinoma, buvo puiki mokinė ir pavyzdinga mergaitė, kol nesusidėjo su netinkama kompanija. Maištingosios geriausios draugės vedama ji atranda seksą, narkotikus, cigaretes, alkoholį, bėgimą iš pamokų ir netgi nusikaltimus. Įklimpus į tokį liūną sunku iš jo išbristi. Ypač tada, kai beveik nėra žmonių, kurie gali ir nori tau padėti.

„Angus, Thongs and Perfect Snogging“ (vert. „Meilutis, stringai ir laižiakas“)

Sunku būti keturiolikmete, kai tėvai tavęs nesupranta, geriausios draugės jau turi vaikinus ir po truputį ima skirti tau vis mažiau laiko, o tu, žinoma, lieki viena. Šis filmas – apie merginą, kuri, būdama neįtikėtinai šmaikšti, protinga, žavinga ir išvaizdi, niekaip nesugeba užkariauti patinkančio vaikino širdies. Nei intelektualių dialogų, nei iš kojų verčiančio siužeto tikėtis neverta, tačiau istorija neapkrauna galvos ir kuo puikiausiai primena nemalonumus ir problemas, su kuriomis teko susidurti bene visoms.

„She‘s the Man“ (vert. „Mergina vaikino kelnėse“)

Ką daryti, jei esi mergina, nori žaisti futbolą, bet dėl savo lyties esi diskriminuojama? Ką daryti, jei tavo brolis dvynys nusprendžia mesti privačią mokyklą, turinčią puikią futbolo komandą, ir išlėkti koncertuoti į Londoną? Ne iš kelmo spirta Viola randa išeitį. Draugo kirpėjo-stilisto pagalba ji kelioms savaitėms tampa savo broliu, pelno jo draugų pripažinimą, įsimyli ir sulaukia neįtikėtinai daug gerbėjų. Ir, žinoma, tampa neatsiejama vyrų futbolo komandos dalimi. Filmo anonsą rasi čia.

„17 again“ (vert. „Vėl septyniolikos“)

Kas būtų, jeigu turėtum galimybę atsukti laiką ir iš naujo priimti pačius svarbiausius gyvenimo sprendimus? Ką darytum kitaip? Ko nuspręstum nedaryti? Mes, žinoma, galimybės laiko atsukti atgal tikrai neturime, tačiau išsiskyrusiam ir du vaikus turinčiam Maikui neįtikėtinai pasiseka. Iš nevykėlio jis ir vėl tampa perspektyviu septyniolikmečiu, turinčiu galimybę išsaugoti savo žmoną ir padaryti taip, kad jo pačio vaikai jį mylėtų ir norėtų leisti laiką kartu.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis