5 filmai apie neįprastą meilę, kuriuos verta pamatyti(KONKURSAS)

Pavasaris - naujų pažinčių ir meilės metas. Todėl nusprendėme pasidairyti filmų, kuriuose vietoj įprastinių meilės istorijų pagrindine tema tampa santykiai, o galbūt net ir meilė tarp žmogaus ir... kompiuterio arba roboto.

„Her“ („Ji“)

Teodoras pragyvenimui užsidirba už kitus žmones rašydamas labai asmeniškus, jautrius laiškus. Jis sunkiai išgyvena nutrūkusius santykius su mergina. Tačiau po kiek laiko jį suintriguoja žaviu moterišku balsu kalbanti ir į kiekvieną „šeimininko“ norą reaguojanti kompiuterio operacinė sistema. Teodoras ją pavadina Samanta, žavisi jos jautrumu, humoro jausmu ir išmintim. Draugystė perauga į sunkiai apibūdinamą ryšį, kurį būtų galima pavadinti žmogaus ir kompiuterio meile.
Netradiciniu požiūriu į aplinkinį pasaulį garsėjantis filmų „Adaptacija“, „Būti Džonu Malkovičiumi“ režisierius Spike‘as Jonze‘as paliečia šiuolaikinio pasaulio problemas – žmonių santykiai nebelaikomi vertybe, technika sužmoginama, o virtualus bendravimas tampa pagrindine socialumo forma.

KONKURSAS

Kino teatras „Skalvija“ dovanoja 3 dvigubus kvietimus į filmą „Ji“ ir kviečia dalyvauti konkurse. Apačioje esančiuose „Facebook“ komentaruose „pritagink“ draugą, su kuriuo eitum žiūrėti šio šiandien Lietuvoje startuosiančio filmo. Sėkmės! Nugalėtojus skelbsime pirmadienį.
Filmo seansus rasi ČIA
.

„Robot and Frank“

Netolimoje ateityje gyvenantis pensininkas Frankas išgyvena dėl vienatvės ir vis stiprėjančio atminties praradimo. Senolio sveikata susirūpinęs jo sūnus nusprendžia įtaisyti tėvui pagalbininką - robotą, kuris geba nudirbti buities darbus ir bendrauti su žmonėmis. Iš pradžių Frankas į savo gyvenimą keistojo roboto įsileisti nenori, tačiau greitai suvokia, kad gali naująjį draugužį išmokyti ir sau naudingų dalykų...

„Simone“

Gražuolė aktorė Simone yra tiesiog tobula: puiki jos išvaizda ir talentas žavi jos filmų gerbėjus visame pasaulyje. Tačiau šią aktorę gaubia paslaptis: ji nesilanko renginiuose, nežygiuoja raudonuoju kilimu, o visi, kas nori su ja pabendrauti, pirmiausiai turi kreiptis į griežtąjį jos režisierių? Kodėl, o gi todėl, kad Simone, ne žmogus, o paprasčiausia kompiuteriu sukurta vizualizacija. Tik ar ilgai režisieriui pavyks savo sėkmingąjį išradimą nuslėpti? Filmo anonsą rasi ČIA.

„Artificial Intelligence“

Tolimoje ateityje, kai žmonių visuomenėje daugėja vis daugiau robotų, jauna šeima nusprendžia įsivaikinti robotą, kuris sukurtas taip, kad gebėtų jausti ir žmonėms būdingus jausmus. Jo užduotis - įsilieti į žmonių šeimą ir tapti lygiaverčiu jos nariu. Tačiau kaip tėvams, pasiryžusiems tokiam netikėtam žingsniui, suvokti, kad po namus bėgiojantis berniukas yra tiesiog metalo ir žmogaus gyvenimą tik imituojančių programų darinys, o ne gyvas žmogus... Filmo anonsą rasi ČIA

„Bicentennial Man“

Įsivaizduokite, kad visus buities darbus už jus atlieka niekuomet „ne“ nesakantis, atlygio neprašantis ir tobulai dirbantis robotas. Būtent tokį namų pagalbininką šiame filme ir įkūnijo aktorius Robinas Williamsas. Šeima, įsigijusi šį robotą, ilgainiui pastebi, kad jis turi žmonėms būdingų savybių: rodo emocijas, susidomėjimą ir prisirišimą. Metams bėgant technologijos tobulėja ir robotas įgauna gyvam žmogui artimą išvaizdą ir pojūčius. Tačiau ar tikrai įmanoma mašiną paversti žmogumi, kuris myli? Filmo anonsą rasi ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis