10 dalykų, kuriuos turi sau prisižadėti naujais mokslo metais

Ar jau svajoji apie naujus mokslo metus? Gal slapčia mąstai, jog norėtum, kad jie būtų kitokie? Turi sau prisižadėti naudingų ir tavo metus kardinaliai pakeisiančių 10 dalykų. Tik privalai pasistengti!

1. Pamiršk apkalbas arba jas apmažink. Taip, taip, mes žinome - apkalbėti mėgsta kiekviena, tačiau kiek įmanoma naujais mokslo metais siek sumažinti apkalbų skaičių. Taip išvengsi kivirčų ar nesutarimų ir, beje, pati išliksi geresne kitų akyse. Jei pagauni save apkalbinėjant, pagalvok, kas būtų, jei tas žmogus, kurį apkalbinėji, dabar stovėtų už tavęs. Kaip jaustumeisi?

2. Išlik motyvuota. Planuok savo laiką, viską užsirašinėk ir nepamiršk punktualumo. Labai praverčia paprasta užrašų knygutė, kurioje užrašai viską, ką trokšti įsiminti. Jei ne, viską fiksuok išmaniajame telefone. Visko aprėpti neįmanoma, todėl nesistenk informacijos talpinti vien tik savo galvoje.

3. Nebendrauk tik su viena kompanija. Nors savų draugų kompanijoje jautiesi saugiausiai ir geriausiai, vis dėlto naudinga yra turėti draugų iš įvairių kompanijų. Gal vienas labai gerai nusimano apie muziką, kitas visuomet tave apšvies apie kultūrą, o trečias neatskiriamas nuo mados naujienų. Kiekvienas jų tau gali ką nors duoti!

4. Nepamiršk apie karmos egzistavimą. Gal viena iš tavo klasės ar kurso draugių ir pašiepia tave nuolatos, tačiau būk kantri. Žmonės, kurie daro ką nors neigiamo kitų nenaudai, visuomet sulaukia atpildo.

5. Nustok tiek dažnai žiūrėti į veidrodį. Kiekviena mėgstame žiūrėti į veidrodį, tačiau pamąstyk: ar tai tikrai naudinga? Juk kuo daugiau žiūrime į veidrodį, tuo daugiau savyje matome trūkumų ir daugiau kompleksuojame. Pakanka vos kelis kartus žvilgtelėti į veidrodį - tada, kai tikrai to reikia.

6. Stenkis daryti tai, kas tau patinka. Visi tavo draugai po paskaitų ar pamokų lekia į sporto salę, tačiau tu mieliau rinktumeisi groti pianinu nei sportuoti? Nesivadovauk tuo, ką mėgsta daryti kiti žmonės - išlik savimi ir stenkis daryti tai, kas tau patinka.

7. Nebijok prašyti pagalbos. Žinai, jog klasės seniūnė tau tikrai galėtų pagelbtėti su matematikos užduotimis? Kodėl droviesi jos prašyti pagalbos? Juk dažnai žmonės, kurie gerai moka vieną ar kitą dalyką, yra linkę pagelbėti kitiems.

8. Suroganizuok kokį nors renginį. Organizavimas, buvimas bendruomenėje, bendravimas visuomet motyvuoja ir pakelia pasitikėjimą savo jėgomis. Jei nesi ta, kuri dievina lyderiavimą, atlik kokį nors kitokį vaidmenį organizavime. Svarbu dalyvauti, o ne vadovauti.

9. Nepamiršk, jog kartais konfliktai yra reikalingi. Ar tai būtų tavo vaikinas, ar geriausia draugė - kartais susipykti yra net visai naudinga. Juk po to tik dar labiau įvertini ryšius. Žinoma, svarbu neleisti užvaldyti principams.

10. Užsibrėžk tikslą pasiekti kuo geresnių mokslo rezultatų. Nesvarbu, ar mokaisi labai gerai, o gal su mokslais tau sunkiai sekasi - stenkis kuo labiau. Nenusimink, jei kažkas tau nesiseka, nes tokių, kuriems sekasi viskas iš eilės, yra labai mažai. Žinok savo jėgas ir tuo vadovaukis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis