10 dalykų, kurių nežinojai apie mylimiausią Kalėdų filmą „Vienas namuose“

Tikriausiai visi laikomės vienokių ar kitokių tradicijų. Ypač šventiniu žiemos laikotarpiu. Tačiau yra viena, kuri jungia pusę pasaulio – Kalėdų simboliu tapęs „Vienas namuose“. Pripažinkim, Kalėdos nebūtų Kalėdos, jei jų belaukiant namuose nekvepėtų mandarinais, kambarys nebūtų apšviestas lempučių ir neskambėtų Kevino juokas. Tačiau ar viską žinome apie šį filmą?

1. Pirmojoje dalyje kelis kartus matomas epizodas su krosnimi, kurios Kevinas išsigąsta. Iš tikrųjų bijoti nebuvo dėl ko, nes ši „pabaisa“ buvo sukurta naudojant valą, žibintus ir meškeres.


2. Filme Kevinas savo priešus bando išgąsdinti kito filmo garsais. Tai „Angels with Filthy Souls“, kuris buvo sukurtas tik kaip epizodinė ištrauka filmui „Vienas namuose 1“, tačiau sulaukė tokio populiarumo, kad vėliau buvo sukurtas tęsinys antrajai filmo daliai.


3. Aktorius Danielis Sternas, vaidinęs plėšiką, turėjo būti tikrai drąsus. Scenoje, kai Kevinas jam ant veido užmetė tarantulą, vyras negalėjo išleisti jokio garso, nes taip būtų išbaidęs gyvį. Klyksmas buvo įmontuotas tik vėliau.


4. Kevino McCallister’io vaidmuo buvo parašytas specialiai Macauliui Culkinui, tačiau, prieš paskirdamas vaidmenį, režisierius išklausė dar apie 100 berniukų, kad įsitikintų, jog vaidmeniui pasirinko geriausią.


5. Kevinas, radęs Bazo merginos nuotrauką, tikrai neatrodo sužavėtas. Nenuostabu, nes iš tiesų nuotraukoje yra berniukas. Jis buvo specialiai nugrimuotas ir aprengtas kaip mergaitė būtent šiai nuotraukai.


6. Vaiko namelis medyje, į kurį jis čiuožė iš palėpės lango, iki filmo prie namo nestovėjo. Jis buvo sukurtas tik vienai scenai, o po jos iškart nugriautas.


7. Lipdamas pro langą, vagišius pakliuvo į dar vieną Kevino šunybę. Vyras nepastebėjo, kad po kojomis mėtosi daug kalėdinių žaisliukų ir, žinoma, ant jų užlipo. Galbūt tai ir neprilygsta jausmui, kai ant tavęs ropoja tarantulas, tačiau nemanau, kad pasivaikščiojimas ant stiklo aktoriui būtų malonus. Visgi to patirti Marvą vaidinančiam aktoriui neteko. Žaisliukai buvo pagaminti iš saldainių.


8. Auksinio danties savininkas neretai pamiršdavo, kad vaidina šeimos komedijoje, ir, kam nors nepavykus, dažnai nesulaikydavo keiksmažodžių lavinos. Kadangi filmas buvo kuriamas visai šeimai, režisierius nesitaikstė su tokiu aktoriaus elgesiu. Jis sugalvojo, kad vietoj taip dažnai vartojamo keiksmažodžio“ vyras sakytų žodį „fridge“. Keista, bet toks režisieriaus metodas pasiteisino.


9. Šioje šeimos komedijoje vaidino ne vienas Culkinas. Akiniuotas berniukas, kuris pristatomas kaip į lovą besišlapinantis Kevino pusbrolis Fulleris, giminystės ryšiais su pagrindiniu aktoriumi buvo susijęs ne tik scenarijuje. Jis - Macaulio Culkino jaunesnysis brolis.


10. Johnas Candy, filme vaidinęs keliaujantį muzikantą, savo vaidmenį komedijoje sukūrė vos per vieną dieną, o nufilmuoti visiems epizodams su juo prireikė tik 23 valandų. Nemaža dalis jo kalbos buvo tiesiog improvizacija.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis