Kaip neišsiduoti, kad tau - „tos dienos“?

Projekto „Paslaptis kelnaitėse“ dalyvė moksleivė Karolina žino, kad mokykla kartais gali kelti didžiulę įtampą. Juk visuomet atsiras bent vienas žmogus, kuris tavęs nemėgsta ir kuris tik ir ieško progų, kaip tave patraukti per dantį.

Daugelis jauno amžiaus merginų, kurioms tik prasidėjo mėnesinės, nėra linkusios apie tai kalbėti net ir su artimiausiomis draugėmis, o ypač mokykloje, kur bendraklasiai, pastebėję, kad nešiesi į tualetą higieninius paketus, užjuoktų negyvai.

Karolina labiau už viską bijodavo, kad tik niekas nesuuostų, jog jai – tos dienos. Dabar tai, žinoma, atrodo kvaila, juk mėnesinės – normalus reiškinys, tačiau praeityje ji naudojo daugybę būdų, kaip „tas dienas“ nuslėpti. Jei ir tau dėl tos pačios priežasties neramu, kviečiame pasinaudoti Karolinos patarimais, ypač, jei neturi nė vienos slaptos kišenės.

-Pirmiausia, turėk savo higieniniams tamponams ir paketams į kosmetinę panašų dėklą. Taip nebereikės jaudintis, kad kuprinei iškritus iš rankų visos higieninės priemonės pabirs ant grindų. Visuomet turėk jame bent po du atsarginius tamponus ir higieninius paketus.

-Paprasčiausia – paslėpti tamponą. Jį tereikia suspausti delne ir niekas net neįtars, kad vidury pamokos į tualetą išsiprašei ne tik dėl išgertos skardinės limonado.

-Paketus paslėpti šiek tiek sudėtingiau, tačiau įmanoma. Gali besirausdama kuprinėje apsimesti, kad ieškai kokio nors daikto, o tuo metu įsidėti paketą tarp knygos lapų ir neštis jį knygoje. Kai kurios merginos įsideda paketą net į ilgaaulius batus!

-Trumpam laikui paketą paslėpti gali ir ilgoje rankovėje, žinoma, jei ji nėra itin prigludusi prie kūno.

-Šiek tiek neįprasta, bet užtikrintai slapta vietelė tamponui – apatinių kelnaičių priekyje esanti „kišenėlė“. Ten tamponas tilps ir jo tikrai nesimatys, jei nedėvėsi itin aptemtų kelnių.

-Jeigu bijai, kad džinsų kišenėje esantys tamponai ir paketai atkreips dėmesį, eidama į tualetą į kišenes susikišk rankas, taip niekam nekils jokių įtarimų.

-Kai kurios merginos netgi liemenėlę išnaudoja kaip vietą, kurioje galima paslėpti tamponus ar net paketus. Tiesa, jausmelis – keistokas...

-Jeigu neturi kišenių, bet dėvi ilgoką megztinį ir kelnes, gali užsikišti tamponą ar paketą sau už liemens, niekas jo tikrai nepastebės.

-Jeigu kas nors netyčia pastebės, kad rankose turi paketą ar tamponą, ir bandys iš to pasišaipyti, atmink, kad tai – nieko gėdingo, o tuo labiau – nenormalaus. Geriausiai tokius užgauliojimus atremti tyla, nes tikrai neprivalai niekam aiškintis, kodėl į tualetą nešiesi paketą. Tik mažvaikiams gali kilti klausimų!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis