10 keisčiausių mėnesinių mitų, kuriais merginos tiki (1)

Kiekviena mergina bent kartą gyvenime yra girdėjusi su mėnesinėmis susijusių mitų. Vienos šventai tiki, kad „tomis dienomis“ plaukų negalima dažyti, kitoms atrodo, kad aplinkiniai gali iš jų veido išraiškos suprasti, kokią paslaptį slepia...

Projekto „Paslaptis kelnaitėse“ dalyvė keliautoja Laura papasakojo, kad patį keisčiausią mitą girdėjo vienos kelionės metu iš drauge su ja keliavusios užsienietės. Mergina nedrįso eiti į pamiškėje esantį lauko tualetą, nes bijojo, kad meškos „tai“ užuos ir ją sudraskys!

O kokiais mėnesinių mitais dažna mergina vis dar tiki, nors tam tikrai nėra pagrindo?

1. Aplinkiniai žino, kad man - „tos dienos“. Iš kur jie gali žinoti? Gal tau ant kaktos atsiranda specialus užrašas? Nusiramink, jeigu niekaip apie mėnesines nepasakosi, niekas tikrai ir nesužinos.

2. PMS - išgalvotas dalykas, merginos naudoja jį tik kaip pasiteisinimą. Tikrai ne! Tyrimai parodė, kad net 85% PMS besiskundžiančių merginų mėnesinių metu iš tikrųjų išgyvena neįprastas emocijas, stiprų skausmą ir nuotaikų svyravimus.

3. Mėnesinių metu privaloma vengti bet kokios fizinės veiklos. Žinoma, smagu surasti dar vieną priežastį gulėti ant sofos, o ne krosą bėgti, bet mėnesinės, dažniausiai, menkai keičia tavo kasdienybę. Lengva fizinė veikla netgi sumažins pilvo apačios skausmus, o higieniniai paketai su skystį sulaikančiais sparneliais ar pratekėti neleisiantys tamponai užtikrins tavo ramybę.

4. Nereguliarios mėnesinės - nenormalu. Gali praeiti dveji metai nuo pirmųjų mėnesinių pradžios, kol jos tampa reguliarios. Todėl kai mėnesinės keletą dienų „svyruoja“ nereikėtų iškart pradėti nerimauti. Stresas, aktyvumo lygis, pervargimas, netgi kitoks nei įprasta maistas daro įtaką reguliariam mėnesinių ciklui. Tačiau jei mėnesinės nesusireguliuoja per kelerius metus, vertėtų apsilankyti pas ginekologą.

5. Mėnesinės privalo tęstis tiksliai savaitę. Kiekviena mergina - skirtinga, todėl ir jų mėnesinių trukmės skirtingos. Vienai jos gali trukti 3 dienas, kitai - ir savaitę, todėl nėra skaičiaus dienų, nusakančio, kiek būtent turėtų trukti „tos dienos“.

6. Gulėjimas karštoje vonioje pagreitins mėnesines. Niekas, nei karštas, nei šaltas vanduo negali reguliuoti tavo ciklo. Karšta vonia gali sumažinti mėnesinių keliamus skausmus, tačiau jų nei paskubinsi, nei pavėlinsi...

7. Jeigu maudysiuosi su tamponu, visi pastebės. Tikrai ne! Gali maudytis drąsiai, tampono tikrai nepamesi, o jis neleis skysčiui pratekėti. Tiesa, po maudynių tamponą būtina pakeisti nauju, nesvarbu, kad jį įsidėjai vos prieš pusvalandį. Apsauga gėdos nedaro.

8. Per mėnesines neįmanoma pastoti. Dar ir kaip įmanoma! Kiekvienos merginos ovuliacijos metas - skirtingas, todėl mylintis be apsaugos visuomet išlieka galimybė pastoti, nesvarbu, kurią mėnesio dieną myliesi. Todėl visuomet vadovaukis taisykle: nėra apsaugos - nėra ir sekso.

9. Nekaltoms merginoms nevalia naudoti tamponus. Yra specialių, itin mažo dydžio tamponų, kuriuos drąsiai gali naudoti ir nekaltos merginos. Kada prarasti nekaltybę renkiesi tu pati, o ne sprendžia tavo tamponas.

10. Merginų, kurios gyvena kartu, mėnesinės susiderina. Seniau buvo tikima, kad, tarkime, vienuolių, ar kitos didelės kartu gyvenančių moterų grupės mėnesinės susiderina ir jos visos „serga“ vienu metu. 1971-aisias publikuotame tyrime rašoma, kad kartu gyvenančios ir bendraujančios moterys daro įtaką viena kitos mėnesinėms. Deja, nuo to laiko mokslininkai nerado jokių kitų argumentų šiai teorija pagrįsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis