Keisčiausios pasaulio poros, kurios nepalieka abejingų

Atšilo oras – pakilo noras. Pavasariui įgaunant pagreitį, visi aplink skuba poruotis. Nors už lango ir taip jau karšta, tačiau šilumos niekada nebus per daug! 2010-aisiais tuometinis „Panelės” žurnalistas Arnoldas Lukošius rašė apie keisčiausias pasaulio poras!


Pateikiame kelis pavyzdžius, kaip meilė sujungia ne tik bet kokio amžiaus, bet ir bet kokio ūgio, lyties bei tautybės žmones. Tiesa, kartais trumpam… kartais per klaidą…

Trumpiausiai trukusi santuoka

Įtampa tarp Turkijos ir Graikijos

Va sritis, kurioje porą-čempionę nustatyti itin sunku! Gerai, kad mes čempionų ir neieškome. Nagi, pažiūrėkim – Drew Barrymore su Jeremy Thomasu santuokoje ištvėrė 30 dienų, kas trumpiau?

1975 m. Cher, praėjus trims dienoms po skyrybų su Bono, apsikabino muzikantą Greggą Allmaną, nulėkė į Las Vegasą, susituokė ir po 9 dienų išsiskyrė. Tai niekis – Britney Spears santuoka su Kevinu Federline'u 2004 m. truko ištisas 55 valandas, o Zsa Zsos Gabor vedybinis gyvenimas su Felipu de Alba pasibaigė po dienos (paaiškėjo, kad skyrybų procesas su buvusiu jos vyru dar nebaigtas). Nors trumpiau viena kitą ištvėrusių žvaigždžių neaptikome, akivaizdu, kad tai dar ne riba – juk pasauly ne tik žvaigždės gyvena…

Graikas Mihailis Kutsakiozis (38) su turke Sevel Kelebik susipažino Ayvaliko mieste prie Egėjo jūros ir be proto pamilo vienas kitą. Vestuvės buvo paskirtos po penkių mėnesių, 2008 m. balandį. Ir štai lauktasis šeštadienis, abiejų giminės grūdasi santuokų rūmų salėje, laimingi jaunavedžiai ir liudininkai pasirašo dokumentus… Ir tada Michailis, pasakęs, kad turi svečiams siurprizą, trumpam dingsta iš patalpos. Grįžęs išsitraukia iš kišenės žvakes ir kažkokias nuotraukas, padeda visa tai ant stalo ir pareiškia:

– Turkai prieš karą nužudė mano tėvą. Norėčiau, kad dabar visi pagerbtume jį tylos minute…
Nuotaka apsiverkusi išbėga, o jaunikis, susirinkęs visas porai įteiktas dovanas išlekia į Graikiją, prieš tai ant visos salės surikęs: „Jūs, nekultūringi turkai!"

– Atrodo, ištekėjau už tikro psicho, – vėliau žurnalistams pasakojo Kelebik. – Jis norėjo atlikti kažkokį keistą religinį ritualą su savo tėvo nuotraukomis tiesiog ant vestuvinio stalo. Bent jau galėjo paprašyti leidimo…

Žodžiu, santuoka truko apie valandą. Turto dalybos (jaunikis pareikalavo apmokėti jo vestuvines išlaidas) užsitęsė kiek ilgiau. Gal tai ir ne trumpiausios santuokos rekordas, bet kas drįs neigti, kad ši porelė keistoka…

Jauniausi jaunavedžiai

Liūdna vienos svajonės istorija

Taip, anglas Seanas Stewartas 1998 m. būdamas vienuolikos metų „užtaisė” vaiką penkiolikmetei kaimynei Emmai Webster. Taip, praėjusiais metais trylikametis Alfie Pattenas tikėjo, kad tapo penkiolikmetės Chantelle Steadman vaiko tėčiu (vėliau paaiškėjo, kad jis, nors ir buvo jai pirmas, toli gražu nebuvo vienintelis, tad tėvystė priklausė ne jam). Taip, Romeo mylimoji Džuljeta buvo tik keturiolikos. Tačiau visos šios porelės taip ir nesusituokė, be to, pasirodė kur kas vyresnės už jauniausius XXI a. jaunavedžius, kurie irgi vedė „iš reikalo”. Tik prastas lytinis auklėjimas čia niekuo dėtas – ši istorija daug liūdnesnė…

Kokia mergaitė nesvajoja apie dieną, kada pasipuošusi balta nuotakos suknia, laikydama delne mylimojo ranką, brangiausių draugų ir giminaičių akivaizdoje lyg pasakų princesė žengs prie altoriaus? Jayla Cooper irgi apie tai svajojo iš visos širdies ir ši jos svajonė išsipildė 2009 m. vasario 23 d. Tą dieną devynmetė Jayla „Paradise Cove" viešbutyje ant Grapevine ežero kranto (Teksaso valstija, JAV) susituokė su septynmečiu Jose Griggsu…

Būsimieji sutuoktiniai susipažino prieš dvejus metus, Dallaso (JAV) vaikų vėžio ir kraujo ligų medicinos centre. Abu sirgo sunkia leukemijos (kraujo vėžio) forma
.
– Nuo to momento, kai susitiko su Jayla Cooper, mano sūnus atrodo daug laimingesnis, geriau pasirengęs ištverti tai, ką patiria ligoninėje. Ji atskleidė tokias jo savybes, kurių ligi tol nepastebėjau, – sakė Jose tėtis.

Galiausiai Griggsas pradėjo sveikti, o štai pačiai Jaylai gydytojų nuosprendis buvo negailestingas – gyventi liko kelios savaitės. Tada mergaitė ir išsakė artimiesiems paskutinį norą – pabūti nuotaka savo pačios vestuvėse. Tokiam norui niekas negalėjo atsispirti, iškilmingoje ceremonijoje vaikai prisiekė vienas kitam amžina draugyste. Pasaka trumpam virto tikrove, o balandžio 1 d. Jayla mirė.

Didžiausia pasaulio pora

Ar tikrai dideliems geriau?..

Anna Haining gimė 1846 m. rugpjūčio 6 d. Mill Brooke (Kanada). Sulaukusi dešimties mergaitė jau buvo 186 cm ūgio, o sustojo augti septyniolikos, pasiekusi 228 cm aukštumas! Artistiška ir gabi mergina būdama devyniolikos dėl savo ūgio vos nesudegė muziejuje kilusiame gaisre. Mat buvo per didelė, kad išlįstų pro langą, ir per sunki (tuo metu svėrė 179 kg), kad ją ištrauktų gelbėtojai. Teko išdaužti sieną ir 18 darbuotojų nuleido Anną virve.

Bet kalbame ne apie tai, o apie meilę ir poras. Savo išrinktąjį ji sutiko cirke Halifaxe (Anglija). Tai buvo Kentukio gigantu vadintas 219 cm ūgio Martinas van Burenas Batesas. Cirko vadybininkas, vos pastebėjęs merginą, tuoj pat ją pasamdė, milžinų pora tapo tikra sensacija (ko verta vien tai, kad Haining liemens apimtis prilygo trijų „normalių" moterų apimčiai), netrukus pamilo vienas kitą ir 1871 m. birželio 17 d. Londone susituokė. 191 cm ūgio kunigas Rupertas Cochrane šalia poros atrodė lyg kažkoks neūžauga.

Šeima grįžo atgal į Ameriką, ten nusipirko žemės. Martinas pats vadovavo namo 4,3 metrų aukščio lubomis ir 3 metrų aukščio durimis statyboms. Pirmoji poros duktė 1872 m. gimė negyva. Antrojo vaiko gimdymas prasidėjo 1879 m. sausio 15 d. ir truko 36 valandas. Kūdikio galva pasirodė per didelė ir daktarai jį ištraukė tik apvynioję vaiko kaklą medžiaga. Didžiausias istorijai žinomas naujagimis (svoris – 10,6 kg, ūgis – 71 cm) išgyveno 11 valandų.

Tada pora pasitraukė iš visuomenės akiračio ir ramiai sau dienas leido fermoje. Tiesa, pačios Annos bėdos dėl ūgio tęsėsi netgi po jos mirties. Kai moteriškė netikėtai mirė dieną prieš savo 42-ąjį gimtadienį, vyras nusiuntė jos išmatavimus karstadirbiams. Tačiau tie pamanė, kad čia kažkokia klaida ir atsiuntė standartinį karstą… Žodžiu, laidotuves teko atidėti keturioms dienoms, tad, kaip matote, dėl to ūgio vienas vargas.

Beveik 60 išsiskyrimo metų…

Ko nepamatysi net meksikiečių serialuose

Dar prieš karą Borisas Kozlovas iš Borovliankos kaimo (Altajus, Rusija) pradėjo „kadrinti” kaimynų mergiotę Anną Belozercevą, bet buvo pašauktas į frontą. Užtat grįžęs iškart ją vedė.

– Parvažiavau namo trims dienoms, ir tiesiai pas Anną – ji juk laukė manęs per visą karą!
– Iškilmingų vestuvių nekėlėme – ne tas rūpėjo, o ir Boria po dviejų dienų turėjo išvykti. Tada nė neįsivaizdavau, kad išsiskiriame daugiau negu pusei amžiaus!

– Galiausiai grįžau, o kur Anna – niekas nežino. Taip ir pasimetėme. Vedžiau kitą moterį, o apie mūsų su Anna meilę parašiau knygą…

O Annos tėvas su visa šeima už tai, kad atsisakė stoti į kolūkį, tiesiog buvo ištremti į Sibirą.
– Norėjau nusižudyti, negalėjau gyventi be Borios, bet galiausiai mane privertė išvykti, – prisimena senutė. – O Sibire mama vis sakė, kad Borisas mane užmiršo, kad turiu ištekėti už kito, net sudegino visus jo laiškus ir vestuvių nuotraukas, kol paklusau jos valiai.

Ir štai 2001 m. jau beveik aštuoniasdešimtmetis našlys Borisas Kozlovas nutarė aplankyti tėvų kapus.

– Išlipau iš automobilio ir vos neapakau – prie namo, kuriame gyvenome tris dienas po vestuvių, stovi prieš pusę amžiaus dingusi mylimiausia mano žmonelė Anna! Pasirodo, ji, irgi jau našlė, grįžo iškart, kai tik buvo leista, o aš, durnius, to nežinojau!

Senukai, nors niekada oficialiai ir neišsiskyrę, nutarė susituokti dar kartą.

– Viešpatie, nė neįsivaizdavau, kad senatvėje vėl tapsiu nuotaka, – raudo iš laimės jaunoji. – Tiek metų laukiau šio momento, kiekvieną dieną meldžiau Dievo, kad atsiųstų mylimąjį pas mane ir dabar niekaip negalime vienas kitu atsidžiaugti! Po susitikimo nė karto net nesibarėme – juk taip ilgai buvome išskirti, nė nežinia, kiek to laiko mums liko, negi švaistysi jį ginčams? Ne, dabar mylimojo nuo savęs niekur nebepaleisiu!..

Štai toks buvo tas ilgiausias pasaulyje išsiskyrimas su laiminga pabaiga, o dar sakote, kad filmuose viskas perdėta…

Meilei joks amžius ne kliūtis!

Pagal įstatymus tai normali tradicinė šeima…

– Gal kitiems ir keista, bet nuo tada, kai susituokiau, aš atgavau laimę ir ramybę! – sako 33 metų Muhammadas Nooras Che Musa ir švelniai apkabina savo 102 m. amžiaus žmonelę Wook Kundor.
Kuala Terengganu (Malaizija) mieste gyvenančiam vyrui tai pirmoji santoka, o Wook – dvidešimt pirmoji.

– Tokia Dievo valia, – sako vyreliui į seneles tinkanti moteris ir tikisi, kad jų santuoka truks ilgai.
Jie susipažino, nes Muhammmadas nuomojosi kambarį moteriškės name. Jis sako iš pradžių tiesiog gailėjęs vienišos, neturinčios vaikų močiutės, bet bėgant laikui pajuto jai šiltesnius jausmus.
– Žinau, kad ciniška visuomenė į mūsų santuoka žvelgia kreivai, bet vedžiau Wook ne dėl pinigų – ji jų neturi! Vienintelis jos turtas – gilios religijos žinios. Per ją ir aš geriau pažįstu tikėjimą, – sako musulmonas.

– Prašau žmonių žvelgti į mūsų šeimą pozityviai, juk nepadarėme nieko, ką draudžia Dievo įstatymai, – antrina vyrui Wook.

Aišku, niekas laimingu ir ilgu jų gyvenimu netikėjo, bet praėjo ketveri metai, o šeima vis dar kartu. 37 metų vyras ir 106 metų žmona teigia, kad nelabai žino, kas yra toji Valentino diena, bet jei tai diena, kada žmonės vienas kitam išreiškia meilę, tai pastaruosius ketverius metus kiekviena jų gyvenimo diena yra Valentino!.. Gerai, bet ką daryti, jei vis tiek jais netikim?..

Dar kelios poros, kurių negalime nepaminėti

Žemiausia pasaulio pora yra 1969 m. gimęs 90 cm ūgio Douglasa Bergeris da Silva ir 1972 m. gimusi 93 cm ūgio Claudia Pereira Rocha iš Brazilijos. Jie susituokė 1998 m. Curitiba mieste.

Didžiausias ūgių skirtumas. 1990 m. Prancūzijoje 188 cm ūgio Fabienas Pretou vedė savo mylimą nuotaką, 94 cm ūgio Natalie Lucius. Kol kas tai vienintelė pasaulio pora, kurios viena pusė dvigubai aukštesnė už kitą.

Didžiausias amžiaus skirtumas. 112 m. amžiaus somalietis Ahmedas Muhamedas Dore vedė septyniolikmetę iš savo kaimo Safią Abdelleh. Ahmedas sako, kad jis specialiai laukė, kol jo pasirinkta nuotaka pakankamai suaugs, jog galėtų vesti šeštą kartą. Ar gera turėti 95 metais už save vyresnį vyrą, Safios niekas neklausė, bet faktas, kad reta patiria džiaugsmą bendraudama su tiek už save vyresniu proproproseneliu…

Ilgiausios sužadėtuvės truko 67 metus! Octavio Guillenas ir Adriana Martinez iš Meksiko miesto (Meksika) susižadėjo 1902 m., kai abu buvo penkiolikos. Tačiau vis atsirasdavo priežasčių atidėti vestuves (Octavio tikriausiai buvo itin išradingas atsikalbinėtojas). Galiausiai jie vis dėlto susituokė 1969 m., būdami 82 m. amžiaus.

Karališkos išdaigos. Belgijos karalius Leopoldas II buvo pernelyg ligotas, kad dalyvautų savo vestuvių su Marie Henrietta ceremonijoje 1853 m. Todėl vietoj jo jaunikio vaidmenį atliko Austrijos imperatoriaus brolis, didysis kunigaikštis Charlesas.

Anglijos valdovas George'as IV nesirgo, tačiau savo vestuvių su Carolina iš Brunswicko dieną taip prisigėrė, kad prie altoriaus jį teko nešti, o naktį jaunikis praleido… židiny.

Dar blogiau baigėsi Prancūzijos karaliaus Philipo I Augusto žmonai – vidury vestuvių ceremonijos jis nusprendė, kad jo sužadėtinė Ingeborga iš Danijos jam visai nepatinka, tad iš karto po santuokos išsiuntė ją į vienuolyną, kur ir laikė užrakintą daugelį metų.

Nekalta… Tris kartus… Aktorė Eva Bartok tvirtina, kad su trimis pirmais savo vyrais ji taip nė karto ir nepasimylėjo! Pirmą kartą ji, dar penkiolikos, buvo trumpam ištekėjusi už SS karininko Vengrijoje (kuris, atrodo, tuoj pat kažkur dingo). Tada, norėdama tik pabėgti iš Vengrijos, ji fiktyviai ištekėjo už kino prodiuserio Aleksandro Paalo – tai buvo tik verslo sutartis. Trečią kartą ji ištekėjo už kino kritiko ir poeto Williamo Wordswortho, tačiau jie susipyko dar per vestuvių ceremoniją, tad taip ir nepermiegoję išsiskyrė.

Delfino nuotaka. 2005 m. anglė Sharon Tendler (41) neoficialiai ištekėjo už Cindy'io – delfino iš Eilato miesto (Izraelis) delfinariumo. Per ceremoniją ji jaunikiui pasiūlė žuvį, o delfinas „pabučiavo” nuotaką. Moteriškė 15 metų nuolat lankė Cindy ir tvirtino, kad „vestuvės” (beje, jos vyko dresuotojui leidus) buvo tiesiog linksmas atsakymas draugams, kurie šaipėsi, jog sulaukusi tokio amžiaus ji vis dar neištekėjo.

Vyrai-mūrai… 1976 m. sekretorė iš Los Andželo Jannene Swift, stebint daugiau negu 20 kviestinių svečių, oficialiai ištekėjo už… 23 kilogramus sveriančio akmens. O švedė Eija Riitta Berliner-Mauer (54) 1979 m. susituokė su… Berlyno siena (tada ir pridėjo sau pavardę Berliner-Mauer). Ji sakė: „Maniškis labai seksualus. Didžioji Kinų siena irgi nieko, bet mano skoniui per riebus…" nenuostabu, kad didžiausia Eijos gyvenimo tragedija įvyko 1989 m., kai Berlyno siena buvo nugriauta. „Ką jie padarė?! Jie sužalojo ir išniekino mano vyrą!!!" Nuo to laiko ji sako pradėjusi draugauti su greta namų esančio sodo tvora…

P. S. Toks seksualinis nukrypimas, kai jaučiamas potraukis negyviems daiktams vadinamas objektoseksualumu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis