Spuogai: kokios priemonės juos maskuoja, o ne sukelia?

Dauguma merginų puikiai žino, kad pudra tikrai nėra geriausia odos draugė. Ji puikiai maskuoja spuogelius ir odos nelygumus, tačiau užkemša poras ir neleidžia odai kvėpuoti, todėl sukuria tobulą terpę spuogelių atsiradimui. O ar esi girdėjusi apie mineralines pudras, sukėlusias tikrą revoliuciją grožio industrijoje? Sakoma, kad jos ne tik geriau maskuoja, bet ir gydo odą!

Kiekviena mergina nori džiaugtis skaisčia ir spindinčia oda. Tam į pagalbą dažnai pasitelkiamos ir kosmetikos priemonės. Lengviausias būdas sukurti tobulos odos įspūdį – užmaskuoti visus trūkumus pudra, tačiau gydytoja dermatologė Natalija Jasaitienė perspėja, kad taip galime tik dar labiau pakenkti savo odai: „Dažniausiai pudros pagrindą sudaro talkas, kuris užkemša poras ir neleidžia odai kvėpuoti. Žinoma, geriausia būtų nenaudoti jokios pudros, tačiau jeigu norisi, kad oda atrodytų gražiau, rinkitės mineralines pudras. Jos gaminamos iš natūralių ingredientų ir savo sudėtyje neturi odai kenksmingo talko.“

Anot dermatologės, kai kurios mineralinės pudros gali ne tik užmaskuoti spuogelius ir kitus odos trūkumus, bet ir padėti odai: „Prieš perkant mineralinę pudrą vertėtų apžiūrėti etiketę, kurioje nurodoma sudėtis. Į kai kurių mineralinių pudrų sudėtį įeina cinkas – mikroelementas, kuris turi uždegimą slopinančių savybių. Cinkas nuramina odą ir, galima sakyti, gydo.“

Dėka natūralių mineralinės pudros ingredientų oda ne tik kvėpuos, bet ir gražiau atrodys. Vienas iš didžiausių mineralinės pudros privalumų – jos miltelių smulkumas. Kuo mažesnėmis dalelėmis susmulkinami mineralai, tuo gražiau jie padengia odą ir yra mažiau pastebimi. O dėl mineraluose esančių švytinčių dalelių oda atrodys švelnesnė ir skaistesnė.

Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, kad kol kas mineralinei kosmetikai netaikomi labai griežti reikalavimai: mineralinėmis gali būti pavadintos ir tos priemonės, kurios nėra visiškai natūralios, tačiau jų pagrindą sudaro mineralai. Kitaip tariant, kai kurios mineralinės priemonės gali turėti cheminių priedų. Kai kurie gamintojai naudoja sintetinį mineralą bismuto oksichloridą. Šis ingredientas suteikia perlo švytėjimo efektą, tačiau dermatologai tvirtina, kad bismuto oksichloridas gali dirginti odą ir paskatinti spuogelių atsiradimą. Todėl jeigu tavo oda linkusi į spuoguotumą arba yra jautri bei alergiška, prieš rinkdamasi mineralinę pudrą būtinai įdėmiai perskaityk, kas parašyta ant etiketės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis