Sporto žinovas: 20 proc. rezultato duoda sportas, 80 proc. - mityba

Ignas Bakėjus (30), išpopuliarinęs „Insanity“ treniruočių programas, kurios pritraukė tiek entuziastingų gerbėjų, kad tapo pradžia „GetFit“ sporto akademijai, duoda daug naudingų patarimų apie sportą ir mitybą.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Pasak I.Bakėjaus, į „GetFit“ sporto akademijos žmones traukia trenerių charizma ir asmeninis gyvenimo būdo pavyzdys - tai lankančius treniruotes motyvuoja siekti rezultatų, kurių ilgai laukti ir netenka. 

„Pokyčiams reikalingi trys faktoriai: sportas, mityba ir sąmoningumas. Nuo sporto pradėti lengviau – pradėjus intensyviai treniruotis, žmogus jau po keleto savaičių mato pokyčius veidrodyje. Tada jam norisi dar patobulėti, kyla klausimų, kaip dar pagerinti kūno formas ir savijautą – tuomet jau atsiranda sąmoningumas. Žmogus pats ateina ir klausia, kaip jam elgtis su mityba – ką valgyti ir ko ne. 

Mėgėjiškai sportuojančių fizinei formai ir savijautai 20 proc. įtakos daro sportas, likusius 80 proc. – mityba“, - „Arimex“ inicijuotam subalansuotos mitybos edukacijos projektui sako I.Bakėjus.

Ignas Bakėjus
Ignas Bakėjus
Organizatorių nuotr.

Paskaitas apie sveiką gyvenseną ir mitybą skaitantis vyras rekomenduoja paprastą sistemą: trys valgymai per dieną ir užkandžiai į tarpus tarp jų. Tai gali būti žali ar džiovinti vaisiai, riešutai ar jų mišinys, bet būtinai išmirkyti. Jie ne tik suteikia energijos ir sotumo jausmą, bet ir praturtina organizmą vitaminais ir mikroelementais.

Pasak 2 treniruotes per dieną vidutiniškai pravedančio trenerio, pusryčiai turi neapkrauti, bet nešti – suteikti kuo daugiau energijos dienai, todėl geriausia valgyti košes su uogiene, žaliais ar džiovintais vaisiais, kokteilius (smūčius) ar pan. Visavalgiai per pietus gali valgyti praktiškai bet kokį maistą. O vakare galima rinktis troškintas daržoves, kanapių baltymų ir pan. kokteilius, tas pačias košes.

„Kažkam gali pasirodyti, kad tai labai daug kilokalorijų, tačiau, esant tinkamam vidutiniam ir dideliam fiziniam aktyvumui, toks maisto kiekis absoliučiai normalus. Kaupimo refleksas organizmui pasireiškia dėl neprivalgymo“, - sako I.Bakėjus.

„GetFit“ sporto akademijos treneris sako pastaruoju metu itin pamėgęs sumuštinius su pilno grūdo duona, veganišku majonezu, daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais. Taip pat labai mėgsta datules, kurias deda į plakamą kokteilį iš augalinio pieno, banano ir saulėgrąžų daigų.

„Jei maitinčiausi kitaip, tikrai nepasiekčiau tokių rezultatų, neturėčiau tiek energijos. Mes atsakingi už tiek daug žmonių, kuriuos vedam sveikos gyvensenos link ir nenorime, kad jie grįžtų prie senų įpročių. Todėl esame kitokie, nesustojame, diegiame inovacijas, kurios kuria bendruomenę, gerbūvį, emociją“, - sako I. Bakėjus.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis