Sparčiai populiarėjanti ekstremali dieta stebina ir lieknėjimo profesionalus

Socialinių tinklų dėka atsiranda ne tik naujos įžymybės, tačiau ir naujos tendencijos bei lieknėjimo manijos. Pernai merginos už viską labiau siekė turėti tarpą tarp šlaunų ar „Bikinio tiltą“, netgi laikėsi „Vilkolakio“ dietos...

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Pasibaigus vasarai daugelis susigriebė, kad tris mėnesius tinginiavo ir priaugo ne vieną kilogramą, todėl atėjo metas jų atsikratyti. Siekiančios greito efekto renkasi dietas (nors ir žino, kad dietos metu atsikratyti kilogramai sugrįžta, o dažnai – su kaupu). Populiariausia socialinių tinklų dieta – „Kelionė į Bananų salą“. Skambiai pavadintos dietos pasekėjos ryžtasi ekstremaliam išbandymui: savaitę valgo tik bananus, jų per dieną patariama suvalgyti net 30.

Ši dieta prieš keletą metų buvo populiari Azijoje, daugelis mados blogerių prisipažino būtent jos dėka išsaugantys figūros linijas. „Yahoo“ paieškos sistemos atstovai pastebėjo netikėtą šios dietos išpopuliarėjimą: per praėjusį mėnesį net 31 proc. daugiau vartotojų paieškos laukelyje domėjosi, kiek kalorijų yra viename banane.

Dietologai iškart sukritikavo šią dietą. Valgant tik vienos rūšies produktus (kad ir dideliais kiekiais) organizmui pradeda trūkti reikalingų medžiagų, gali atsirasti sveikatos problemų. Taip pat specialistai pastebi, kad mono dietų (dietų, kurios leidžia valgyti tik vienos rūšies produktus) gerbėjai dažniau turi iškreiptą požiūrį į mitybą, nuolat „kariauja“ su maistu: arba leidžia sau persivalgyti iki blogumo, arba gyvena pusbadžiu.

Nenuostabu, kad daugeliui jau po kelių dienų atsibosta misti tik bananais, pasitaiko nemažai „atkritimo“ atvejų, kai dietos besilaikantis žmogus palūžta ir persivalgo „uždrausto“ maisto. Po to jį persekioja kaltės jausmas, jis ieško naujos dietos ir... patenka į užburtą „dieta-persivalgymas“ ratą. Panele.lt primena, kad laikytis dietų, o ypač – ne gydytojo paskirtų, yra labai pavojinga. Nesižavėkite tuščiaisdietų pažadais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis