Sparčiai plintančią „galvos dietą“ atlaikytų ne kiekviena

Pasaulyje yra daugybė keisčiausių dietų, tačiau šios jūs, ko gero, dar nesate girdėjusios. Tai vadinamoji „galvos dieta“.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Jos esmė – visai ne siekis sumažinti galvos dydį... „Galvos dietą“ išbando tos, kurios nori leisti plaukams pailsėti nuo plaukų plovimo. Visos mes žinome, jog šampūnai sausina plaukus, tačiau mes be jų neįsivaizduojame savo grožio rutinos.

Vis dėlto lietuvė Laura ryžosi surizikuoti ir pabandyti septynių dienų „galvos dietą“. Štai jos įspūdžiai.

Laura:

Visai neseniai draugė užsiminė apie „galvos dietą“. Suglumusi paklausiau: kas gi tai? Draugė paaiškino, jog galvos dieta vadinamas kuo ilgesnis ištvėrimas neplaunant galvos.

Kodėl plaukams reikia „galvos dietos“ ? Kasdien plaunami plaukai praranda blizgesį ir labai išsausėja. Be to, galvos plovimas užima nemažai laiko, todėl jei išeini iš namų anksti ryte, o grįžti vėlai vakare: kada gi lieka laiko šiai procedūrai? Nutariau atlikti eksperimentą ir lygiai 7 dienas neplauti galvos. Kiekvieną dieną kruopščiai pildžiau eksperimento dienoraštį, kurį pateikiu jums.

1 diena: ryte įprastai išsiploviau galvą šampūnu, o tada palepinau plaukus kondicionieriumi. Kad plaukams nesukelčiau papildomos žalos, jų nedžiovinau džiovintuvu, tik išdžiuvus šiek tiek patiesinau plaukų galiukus. Na, ką gi, savaitė su neplauta galva prasidėjo!

2 diena: antrąją dieną mano plaukai kaip visuomet laikėsi dailiausiai – nei pernelyg papurę, nei prigludę. Vakare ėjau į miestą su draugais, todėl, jog jie neprarastų savo formos, šiek tiek papurškiau laku, nors lako stengiuosi vengti (naudoju jį tik ypatingomis progomis: jis labai sausina plaukus)

3 diena: trečioji diena yra ta diena, kai plaunu plaukus. Jau iš pačio ryto jaučiausi ne kaip: plaukai nestovėjo gražiai, o kadangi manęs tą dieną laukė svarbi prezentacija, pasinaudojau sausu šampūnu. Priekinę plaukų dalį patepiau juo, ir žinokite, tikrai padėjo! Sausas šampūnas yra tikras gėris tokiose situacijose.

4 diena: mano plaukų šaknys jau atrodė tikrai ne kaip. Vengdama vėl naudoti sausą šampūną, perkėliau plaukus į kitą pusę: taip išryškinau garbanas ant kito šono, o kitą pusę susegiau segtukais. Nemėgstu arklio uodegėlių ar kitų šukuosenų, todėl toks variantas man atrodė priimtiniausias.

5 diena: šią dieną ja aiškiai žinojau, kad be sauso šampūno neišsiversiu. Tik žinote, kas keisčiausia? Mano plaukai tą dieną atrodė ganėtinai neblogai. Bent jau priekinė plaukų dalis, kuri buvo pasausinta sausu šampūnu.

6 diena: šeštąją dieną į pagalbą pasitelkiau kepuraitę, kuri uždengė mano blizgias šaknis. Na, čia jau turbūt kiekvienai žinoma gudrybė: kai nėra laiko plauti galvos, gelbsti galvos aksesuarai.

7 diena: tadam! Septynias dienas išvėrusi be šampūno jaučiausi gal ir ne didvyrė, bet supratau, jog ne kiekviena ryžtųsi šiam eksperimentui. Kita vertus: labai daug nervų „galvos dieta“ man nekainavo. Iš tiesų, užuot plovusios galvą kiekvieną dieną ir taip sausindamos galvos odą, galime išsiversti be plaukų plovimo ir ilgesnį laiką. Tam tik reikia tinkamų priemonių. Žinoma, daugiau nei 7 dienų eksperimentą gal ir būtų sunkoka išverti...

Mano eksperimento išvados: plaukus prie ne tokio dažnoplovimo reikėtų pratinti po mažu. Jei plaukus plaunate kiekvieną dieną, retinti kas dvi dienas, jei kas dvi – kas tris, ir taip toliau. Kadangi aš plaukus plaudavau kas antrą dieną, po eksperimento pabandysiu ištverti su trijų dienų galvos neplovimu.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis