Pratimai, kurie žaibiškai padės įgyti trokštamą vasaros figūrą (FOTO)

Vasara yra pats tinkamiausias metas pradėti sportuoti. Sportas ne tik gražina kūno linijas, bet ir suteikia didelį gyvenimo džiaugsmą. Juk po treniruotės jautiesi energingesnė ir žvalesnė, o ką jau kalbėti apie vasaros saulės suteikiamą laimės pojūtį – dviguba nauda tau!

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Todėl čiupk sportinį kilimėlį ir atlik pratimus, skirtus visam kūnui. Juos, beje, gali laisvai atlikti ir gryname ore – į kompaniją pasiimk draugę ar draugą ir du – tris kartus per savaitę surenkite sporto vakarus. Tau prireiks tik sportinio kilimėlio ir... pozityvo! 

Ką gi, pradedam. Pirmiausia – šuoliukai vietoje. Ar pameni, kaip smagiai šokinėdavai per virvutę, kai buvai mažytė? Štai ir vėl tau galimybė sugrįžti į vaikystę, ir dar su kokiu tikslu! Nors pratimas gali pasirodyti labai lengvas, vis dėlto atliekant šuoliukus didžiulė apkrova tenka keliams, todėl privalai šuoliukus atlikti teisingai.

Pašok aukštyn tiek, kad kūnas nuo žemės pakiltų apie 2 centrimetrus. Šokant gali kelti rankas į viršų. Nepatariama šokti labai aukštai – tuomet keliams tenkantis darbas bus per sunkus ir po to gali turėti nemenkų traumų. Šuoliukai yar superinis pratimas norint gražių šlaunų ir stangraus užpakaliuko. Šokinėk tiek, kiek pajėgsi, tačiau nepersistenk – šuoliukų skaičių didink su kiekviena treniruote.

Nepralenkiami yra atsispaudimai. Juos darydama tvirtinsi ne tik krūtines raumenis, bet ir rankas. Ir jie tikrai nėra skirti vien vaikinams! Tau reikia atlikti moteriškus atspaudimus, tai yra, sukryžiuoti kojas. Taigi, padėk delnus ant žemės. Žinok, kad kuo plačiau laikysi rankas, tuo didesnė apkrova teks krūtinės raumenims. Labai svarbu išlaikyti tiesią nugarą. Tik ją laikydama tiesiai, nepažeisi nugaros ir neapturėsi traumų. Lenkis žemyn, tačiau ne iki pat žemės. Atlik šį pratimą 10 kartų, tuomet pailsėk ir kartok iš naujo. 

Atlikusi šiuos pratimus pereik prie važiavimo dviračiu. Ne, ne tikruoju. Važiuoti dviračiu gali ir ant kilimėlio. Arba atsigulusi ant žolytės. Toks pratimas yra kone veiksmingesnis už realujį važiavimą dviračiu, Tiesiog reikia nepatingėti ir minti įsivaizuojamą dviratį negailint jėgų. Pratimas labai paprastas: tiesiog atsigulk ant kilimėlio ir mink kojomis įsivaizduuojamus ratus. Gali pradėti pirmiausia nuo didelių ratų, tai yra, pilnai ištiesusi kojas, o vėliau mažink sukamus ratukus. Pasistenk minti bent penkias minutes, jog pasijaustų pratimo teikiama nauda.

Pabaigai, nepamiršk atlikti tempimo pratimų. Vienas pagrindinių pratimų, kuris leidžia ir atsikvėpti po treniruotės, ir kartu sustiprinti raumenis - kelių apsikabinimas. Atsigulk, iškvėpk orą ir keldamasi apglėbk kelius rankomis. Tuomet vėl atsigulk, pratimą kartok 10 kartų. Tokie panašūs tempimo pratimai baigus treniruotę yra būtini, nes leidžia raumenims atsipalaiduoti po intensyvių pratimų.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Nori gražesnės veido odos? Pasidalink savo nuomone apie naują PANELĘ apačioje esančioje formoje ir laimėk veido valymo priemonę CLARISONIC! Neužmiršk parašyti savo vardo, pavardės bei el.pašto adreso. Nugalėtoją skelbsime birželio 24 dieną. Sėkmės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis