Neįprastas plaukų plovimo būdas, atgaivinantis išsausėjusius galiukus

Atrodo, ką dar naujo galima apie plaukų plovimą pasakyti? Juk tai taip paprasta, plaukus plauti moka visi. Tačiau ar kada susimąstei, kad šampūnuose esančios medžiagos gali smarkiai sausinti plaukus ir jie ilgainiui ima skilinėti? Tavo plaukai - itin sausi? Tuomet tave gali išgelbėti kiek neįprastas plaukų plovimo būdas... kondicionieriumi!

Grožio pasaulyje pavadinimu „Co-washing“ paplitusios plaukų plovimo mados esmė - vietoj šampūno naudoti plaukų kondicionierių. Šis plaukų plovimo būdas pirmiausiai išpopuliarėjo tarp itin garbanotus plaukus turinčių merginų, kurių plaukai labiau linkę veltis iš skilinėti.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:

Vaikino verdiktas: merginų veiksmai, kurių negaliu pakęsti
„Skudurynų“ reidas: kaip stilingai apsirengti už kelis litus?(FOTO)
Stiliaus klaida: prakaito dėmės ir persišvietusi krūtinė(FOTO)

Šampūnuose esančios medžiagos nuvalo nuo plaukų visus nešvarumus, riebalų perteklių ir formavimo priemonių likučius, deja, šampūnai pašalina ir apsauginį plaukų sluoksnį, kuriam išnykus galiukai ir pradeda skilinėti. Šių valomųjų medžiagų, pasirodo, yra ir kondicionieriuose, tiesa, jų ten - žymiai mažiau. Todėl naudojant kondicionierių plaukai yra švelniai plaunami ir gausiai maitinami. Tačiau prieš imantis šio plovimo būdo, būtina žinoti keletą svarbių dalykų.

Pradėjus „Co-washing“ plaukai smarkiai riebaluosis. Nesitikėkite, kad plaukai po vieno plovimo kondicionieriumi stebuklingai pagražės ir pripras prie naujo „režimo“. Pradžioje visi „Co-washing“ naujokai patiria „riebųjį“ pereinamąjį etapą, kurio metu plaukai atrodo itin susiriebalavę. Tai - normalu, tačiau šis etapas ilgai netrunka, ilgainiui riebalų išsiskyrimas normalizuojasi. Tačiau verta šį būdą išbandyti tada, kai turite keletą laisvų dienų, tarkime, leidžiate savaitę prie ežero ar pas senelius kaime, kur niekam tikrai nerūpi jūsų plaukų eksperimentai.

Šis plovimo būdas labiausiai tinka tiems, kurie turi itin išsausėję, praradę blizgesį. Tačiau daug svarbiau yra žinoti, kam šis plovimo būdas visiškai netinka. Jeigu jūsų plaukai yra ploni, linkę riebaluotis arba gyvenate itin užterštą orą turinčioje teritorijoje, kur nuolat susiduriate su purvu ir dulkėmis. Tokiais atvejais šampūno atsisakyti neverta, nes tik jis išplaus dulkes ir kitus nešvarumus. Tiems, kurie turi plonus plaukus, „Co-washing“ metodas netinka, nes dėl intensyvaus drėkinimo plaukai praras purumą ir vizualiai sumažės apimtis.

Pradžioje vertėtų šampūno visiškai neatsisakyti, o naudoti jį kartą per savaitę ilgainiui visiškai jo atsisakant. Taip plaukai nepatirs šoko, priešingai - plaukai ims mažiau riebaluotis ir greičiau įgaus sveiką išvaizdą. Reikėtų nepamiršti, kad norint plaukus plauti tik kondicionieriumi, jo reikės žymiai daugiau nei šampūno, todėl investuoti į brangų kondicionierių neverta, nes buteliuko užteks vos keliems plovimams. Plovimas - paprastas, lyg naudotumėte šampūną: įtrinkite kondicionierių per visą plaukų ilgį, pamasažuokite ir išplaukite. Jei reikia, procedūrą pakartokite. Pirmaisiais kartais galite kondicionieriaus perteklių išplauti švelniu šampūnu. Taip pat rinkinės kuo skystesnį ir plaukų neapsunkinantį kondicionierių. Pirmuosius rezultatus turėtumėte pastebėti po kelių savaičių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis