Neauga nagai? Stebuklingi būdai juos sustiprinti

Ne veltui yra sakoma, jog pažvelgus į žmogaus nagus galima nuspėti apie jo sveikatą. Pagal nagus iš tiesų galima spręsti, ar esame sveikos ir gauname pakankamai vitaminų.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Todėl jei pastebėjome, jog nagai susilpnėjo, reikėtų susirūpinti, ar mums netrūksta kokių nors maistinių medžiagų. Tačiau yra ir kitų, kosmetinių būdų, kaip galime pagražinti nagus.

Jeigu tavo nagai stiprūs, tačiau ant jų daug „debesėlių“

„Debesėliais“ vadinamos baltos dėmelės, kurios pasirodo ant nagų. Daugelis panelių, bandydamos tas dėmeles pašalinti, naudoja nagų lako kietiklius, nes mano, jog dėmelės atsiranda dėl nagų silpnumo. Vis dėlto tai nėra išeitis, nes daugelis nagų lakų kietiklių kaip tik gali pažeisti nago paviršių. Norint panaikinti dėmeles, būtina koreguoti mitybą. „Debesėlių“ pasirodymas ant nagų reiškia, jog organizmui trūksta cinko, todėl būtina valgyti daug cinko turinčių produktų: obuolių, pupelių, žiedinių kopūstų. 

Jei turi silpnus nagus

Silpni, lūžinėjantys ir skylantys nagai yra viena dažniausių nagų problemų. Tokiam atvejui yra būtinas kokybškas nagų stipriklis, kuris nagus sutvirtintų ir padėtų jiems sparčiau augti. Vis dėlto reikėtų įsidėmėti, jog nagų lako stipriklio negalima perdozuoti. Jį reikia naudoti vieną kartą per savaitę, nes dažnesnis naudojimas gali sukelti neigiamų pasekmių. Dėmesio! Atsimink, jog dildyti nagus reikia tik išilgai, jokių būdu ne vertikaliai! Taip tik dar labiau susilpninsi nago struktūrą.

Jei nagai paprasčiausiai neauga...

Rodos, tavo nagai lyg užkerėti išauga tik iki to pačio ilgio? Ši problema gali slypėti ne ten, kur tau atrodo. Neužtenka vien stiprinti nago iš išorės. Dažnai nagai neužauga dėl sulėtėjusios rankų cirkuliacijos. Jei nuolat skundiesi rankų šaltumu, tuomet ir nagai neužauga ilgi. Jei nori ilgesnių nagų, pamasažuok rankas ir ypatingai pirštų sritis tam, kad cirkuliacija būtų geresnė.

Jei nagai yra linkę geltonėti

Nagai įgauna nenatūralią spalvą dažniausiai dėl rūkymo arba dėl ligų, arba – nagų spalva gali genetiškai būti kitokios spalvos. Yra labai lengvas būdas nagams sugrąžinti sveikai atrodančią spalvą. Išspausk keletą lašų citrinų sulčių ir sumaišyk jas su medumi ir alyvuogių aliejumi. Palaikyk šį mišinį bent dešimt minučių o vėliau nuplauk. Citrinos rūgštis suteikia nagams baltumo, o alyvuogių aliejus neleidžia išsausėti.

Jei nagai dažnai lūžta

Dažna nagų lūžinėjimo priežastis yra nagų silpnumas, todėl nemažai panelių galvoja, jog kuo didesnį sluoksnį nagų kietiklio užteps ant nagų, tuo stipresni jie bus. Deja, yra kitaip. Tam, kad nagai nelūžtų, yra būtina nuolatos juo drėkinti. Tam geriausiai nusipirkti nagų priežiūros priemonę, kuri yra skirta nagų drėkinimui. 

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis