Makiažo guru atskleidė, kaip užmaskuoti odos problemas (FOTO)

Tiesiai iš mados sostinės Milano į Lietuvą atvykęs kosmetikos firmos „Pupa“ visažistas Federico Lucci atvėžė ir naujienas apie 2015 metų pavasario - vasaros makiažą. Kol Federico modeliui atliko lengvą makiažą, kalbėjomės su juo apie šiltojo sezono makiažo trendus.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Federico pripažino, jog natūralus makiažas visuomet yra madingas, todėl visažistas pasirinko pademonstruoti natūralų makiažą su vakarinio makiažo elementais.

Veidas

Artėjant vasaros sezonui, Federico patarė panelėms naudoti BB kremą, kurio sudėtyje yra ne tik skysta pudra, bet ir maitinamasis kremas. „Tai ypač aktualu jaunoms panelėms, kurias kankina odos problemos. Jaunos merginos dažnai mąsto, jog odos problemas užtenka užmaskuoti, tačiau svarbiausia yra jas kartu gydyti. Negydoma oda iššaukia spuogus, todėl BB kremas yra gera išeitis“. Federico teigė, jog BB kremas yra ilgai išliekantis ir suteikia natūralų efektą, todėl puikiai tinka karštomis vasaros dienomis.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvas

Visažistas juokavo nesuprantantis pamišimo dėl Kim Kardashian sunkaus makiažo. „Kim Kardashian veidą visažistai labai stipriai kontūruoja. Žinoma, kontūravimas yra svarbus, tačiau nereikia persistengti. Būtina pabrėžti skruostų, kaktos ir smakro kontūrus. Kartais panelės smarkiai kontūruoja veidą net kai joms to daryti nereikia“. Beje, makiažo meistras pabrėžė, jog visas makiažas turėtų atitikti visumą – pavyzdžiui, jei ryškiname akis, turime paryškinti ir lūpas.

Antakiai

Visažistas džiaugėsi, jog pamažu atsisveikinama su mada itin ryškiai tamsinti antakius. Anot jo, jei plaukai yra tamsūs, užtenka 1 - 2 tonais tamsesnės antakių spalvos. Vis dėlto visažistas pripažino, jog tinkama antakių forma yra būtina suteikti veido formai simetriškumo. Kokio pločio ir storio antakiai turi būti, joks visažistas pasakyti negali, nes viskas priklauso nuo veido proporcijų. Nors yra tam tikrų taisyklių, pavyzdžiui, kuo veido bruožai yra smulkesni, tuo antakiai turi būti siauresni. Ir priešingai – jei veidas platus, antakiai turi būti storesni.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvas

Akys

Be šėšėlių, pasak Federico, šį sezoną išsiversti neįmanoma. Visažistas rekomendavo naujus „Pupos“ firmos šešėlius, kurie iš pažiūros atrodo tarsi rašomasis markeris. Tokie šešėliai – labai ilgai išliekantys ir patogūs naudoti, be to, yra įvairių spalvų. Federicas ragina merginas nebijoti pažaisti ir pašėšeliuoti, tai yra, akių vokų makiažui panaudoti 4 – 5 spalvas. 

Kalbant apie blakstienų tušą, makiažo meistras rekomendavo naudoti juodą ilginantį blakstienų tušą, kuris nesulipintų blakstienų. Paklausus apie kitų spalvų blakstienų tušus – rudą ar pilką, makiažo specialistas sakė jų pernelyg nevertinąs.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvas

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvas

Lūpos

Federico pasakojo, jog kone visos lūpų dažų spalvos pavasario - vasaros sezonu bus madingos. Svarbiausia nepamiršti paryškinti lūpų. Anot Federico, topinės pavasario spalvos – iš mados neišeinanti koralų spalva ir šviesiai rožinė. Federicas pataria vengti nenatūralaus putlių lūpų efekto naudojant lūpų pieštuką. „Lūpų makiažas yra tam, jog mes pabrėžtume lūpų formą, o ne ją pakeistume. Apskritai, visas makiažas yra skirtas veido bruožų išryškinimui, todėl naudoti jo kaip kaukės negalima“ , - sakė makiažo meistras.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvas

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis