Kosmetinių aliejų gidas: vienas iš jų turi stebuklingą galią

Viskas kas natūralu, yra sveika. Veido odai reikėtų skirti nemažai laiko. Juk veidas yra visai kaip vizitinė kortelė. Tad priemones turi rinktis labai atidžiai. Kuo ankščiau pradėsi rūpintis veido oda, tuo mažiau turėsi problemų ateityje.

Tik rinkis kuo natūralesnes priemones. Dabar pasirinkimas didelis – nuo ekologiškos iki rankų gamybos produkcijos. Geriausia yra ekologiška, ji dažniausiai būna pažymėta specialiais ženklais. Išsiaiškink, kokie tai ženklai. Beje, natūralios ir labai veiksmingos kosmetikos gali rasti vaistinėje, ir visai nebrangiai.

MIGDOLŲ ALIEJUS

Blakstienoms. Šiame aliejuje yra gausu baltymų. Po 2-3 savaičių naudojimo, pajusi skirtumą. Blakstienos taps stipresnės, nekris, taip pat bus ilgesnės.
Veido odai. Migdolų aliejus turi pakankamai vitamino E, kuris reikalingas odos priežiūrai, o svarbiausia tai natūraliai išgautas vitaminas. Įsigijusi migdolų aliejaus vaistinėje, pamirkyk vatos diskelį ir patepk veido odą prieš miegą, tegu geriasi aliejus.
Makiažo valiklis. Šiuo aliejumi gali labai lengvai nuvalyti makiažo likučius. Jis abai gerai valo vandeniui atsparų akių tušą. Vertas dėmesio.

KOKOSŲ ALIEJUS

KŪNO ŠVEITIMAS. Sumaišyk kokosų aliejų su cukrumi. Ir trink sudrėkintą kūno vietą, paskui nuplauk bėgančiu vandeniu. Beje, gali berti rudojo cukraus, nes jo sudėtyje yra to, ko nerasi baltame cukruje – antigrybelinių savybių. Todėl gali drąsiai trinti ir pėdas.

VEIDO ŠVEITIMAS. Kokosų aliejų sumaišius su šaukšteliu sodos, gali nušveisti negyvą veido odą.

VEIDO PRAUSIKLIS. Gali suvilgyti vatą vandeniu, sudrėkink veido odą ir patepk kokosų aliejumi, patrink, pamasažuok ir nuplauk drugnu vandeniu. Kokosų aliejus turi minkštinamųjų, drėkinamųjų savybių.

VYNUOGIŲ KAULIUKŲ ALIEJUS

Veido drėgmei. Trūksta veido odai drėgmės? Nebūtina pirkti brangiausių kremų, išbandyk šį aliejų, jis labai gerai drėkina odą. Apie 88 proc. šio aliejaus sudaro neprisotintos riebiosios rūgštys, taip pat gausu ir linolino rūgšties, kuri reikalinga odos drėgmei palaikyti.
Nuo nudegimų. Artėja vasara. Jei mėgsti lepintis saulės voniomis, turėtum turėti šio aliejaus buteliuką, nes ji gelbsti odą, kai ji išdžiūva.
Makiažo valiklis. Šiuo aliejumi gali nusivalyti visą makiažą, kartu pamaitinsi veido odą.

AVOKADŲ ALIEJUS

PO DEPILIACIJOS. Šiame aliejuje gausu A, B, D vitaminų, palmitino rūgšties, todėl gerai minkština odą. Tad po depiliacijos gali drąsiai ištepti tiek kojas, tiek pažastų vietas.
NAGAMS. Aliejus pasižymi stiprinamosiomis galiomis, jei turi silpnus nagučius, patepk aplink odeles kas dieną. Jei nori gali įlašinti kelis lašus į vandenį ir palaikyti rankas 10 min. Taip ne tik stiprinsi nago plokštelę, bet ir atgaivinsi rankų odą.
MASAŽAMS. Šis aliejus naudojamas labai dažnai masažiniuose kabinetuose. Jį pamėgę užsienio SPA.

ABRIKOSŲ ALIEJUS

JAUTRIAI, PAŽEISTAI ODAI. Abrikosų kauliukų aliejuje gausu vitaminų ir mineralų, kurie puikiai maitina, regeneruoja sausą, jautrią ir pažeistą odą.
ODOS MAITINIMUI. Šiame aliejuje gausu F vitamino. Be to, labai gerai susigeria į odą. Dažniausiai veidui maitinimo reikia žiemos laikotarpiu, tada ir tepk veido odą.
MAKIAŽO VALIKLIS. Labai švelniai valo jautrios odos makiažo likučius.

RICINOS ALIEJUS

SPUOGŲ GYDYMAS. Pirmiausia ant veido odos palaikyk drėgną, šiltą rankšluostį, kad prasivertų poros ir švelniai įtrink ricinos aliejų. Per naktį taip ir palik. Ryte švelniai vandeniu nuvalyk. Gali ir vatos tamponėliu.
AUGIMUI SKATINTI. Šis aliejus naudojamas nuo senų laikų. Jame gausu vitamino E, riebalų rūgščių, kurios yra būtina auginant plaukus. Prieš plovimą ištepk plaukus, tik per ilgį ir palaikyk apie 15 min paskui išplauk.
STABDYTI SLINKIMĄ. Jei slenka plaukai, pasidaryk ricinos aliejaus ir spirito košelę. Paskirstyk lygiomis dalimis. Šiuo mišiniu įtrink plaukų šaknis. Tepk masažuodama pirštų galiukais ir po kelių valandų gerai išplauk galvą šampūnu. Po to uždėk kondicionieriaus.

SEZAMŲ ALIEJUS

VEIDO ODAI. JOKIO RIEBUMO. Kadangi sezamų aliejus yra lengvos tekstūros, jis lengvai įsigeria, nepalieka riebumo pojūčio, tad jei nemėgsti riebumo, šis aliejus kaip tik tau.
ĮDEGIUI. Vasarą sezamų aliejus yra vienas iš naudingesnių. Jis gerai drėkina, turi antioksidacinių bei apsauginių nuo saulės savybių, tuo pačiu skatina odos savaiminį įdegį.
ŠERPETOJANČIAI ODAI. Sudėtyje yra kalcio, magnio, fosforo – visko , ko reikia šerpetojančiai, jautriai tavo odai.

MEDETKŲ ALIEJUS

ŽAIZDELĖMS. Šis aliejus padeda greičiau sugyti odai. Jei įsipjovei tuomet tą vietą švelniai, sukamaisiais judesiais patrink žaizdelę. Kad greičiau gytų – tepk kelis kartus dienoje.
PO SKUTIMOSI. Skutiesi pažastis? Ar rankų plaukelius? Oda sudirgsta tepk medetkų aliejumi.
ĮKANDO VABZDYS. Ups...Šilti orai ir vėl uodai, musės, jei įkando, nebėda, tepk medetkų aliejumi ir pareis niežėjimai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis