Kojos kaip smilgelės: kaip tokias turėti?

Tarp panelių sklando mitas, jog atliekant tokius sporto pratimus kaip pritūpimai ar įtūpstai kojos ne gražėja, bet darosi raumeniningos. O raumenys ant panelių kojų juk, anot kai kurių merginų, yra taip baisu!

Galima nurimti - baimė dėl raumenų ant kojų sportuojant yra nepagrįsta. Kojos per vieną dieną raumeningos netampa, todėl nesibaimink ir drąsiai sportuok. Sportas ne tik gražina kūno linijas, bet ir suteikia energijos bei pasitikėjimo savimi.

1. Atsigulk ant žemės ir padėk rankas po nugara. Gali laikyti rankas prie šonų - taip pratimą pasunkinsi ir jis taps dar efektyvesnis. Dabar kojas pakelk 90 laipsnių kampu ir dabar išskėsk kojas bei vėl suglausk. Būk įtempusi šlaunis, atliekant šį pratimą labai efektyviai veikia vidiniai šlaunų raumenys.

PATARIMAS! Jei nori pratimą padaryti dar efektyvesnį, pasidaryk naminius kojų svarelius. Kaip juos pasidaryti? Paimk plastikinį vandens butelį ir pririšk jį prie kojos medvilnine gumele - taip pasunkinsi svorį.

2. Kitas pratimas taip pat atliekamas ant žemės. Atsigulk ant dešiniojo šono ir pasiremk alkūne. Dabar kairę koją sulenk per kelį. Tuomet kitą, ištiestą koją kaip galėdama kelk aukščiau į viršų. Paspyruokliuok. Kartok spyruokliavimą apie dvidešimt kartų, o vėliau pasisuk ant kito šono ir viską pakartok.

PATARIMAS! Jei turi namie svarelių, keldama koją laisva ranka taip pat kelk į viršų svarelį, taip dirbs ne tik kojos, bet ir rankos.

3. Atsigulusi ant nugaros ištempk kojas. Dabar kelk kojas į viršų ir suk jas rateliu. Iš karto pajusi stipriai įtemptus pilvo preso raumenis, taip pat efektyviai dirbs ir užpakaliuko raumenis. Suk ratą apie dvidešimt kartų. Jei pavargs nugara, pasidėk rankas už nugaros.

PATARIMAS! Ratukus ore gali keisti kojų pritraukimais. Tiesiog kojas stumk tolyn, o vėliau vėl pritrauk arčiau kelių.

Vis dėlto jeigu nesi pasiryžusi vardan kojų kiekvieną dieną atlikti išvardintus pratimus, rinkis kokią nors kitą sporto šaką. Pavyzdžiui, bėgiojimą, spartų vaikščiojimą. Prisimink vaikystę! Parke šokinėk per virvutę. Šuoliukai kojas labai pagražina, o be to, tai puikus cardio pratimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis