Ko apie grožį dažniausiai klausiama „Google“? Mes atsakome!

Visi žino – „Google“ galima rasti atsakymą beveik į visus klausimus. Tik bėda, kad paklausus jis duoda daugybę atsakymų, kurie dažnai net nesutampa, ir nežinia, kuriuo verta pasikliauti. Todėl atrinkome dešimt dažniausiai ieškomų grožio klausimų ir į juos atsakėme.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Kaip atsikratyti spuogų?

Visų pirma reikėtų laikytis tam tikrų higienos taisyklių: makiažą būtina nusivalyti kiekvieną vakarą, veidą gerai nusiprausti vandeniu ir veido rankšluosti bei pagalvės užvalkalą keisti ne rečiau kaip du kartus per savaitę. Taip pat specialistai pataria atkreipti dėmesį į naudojamą kosmetiką, ypač į kreminę ir birią pudrą. Ji turėtų būti nepasibaigusio galiojimo laiko, makiažo kempinėlės ir pudros šepetėlis niekam neskolinami ir kasdien išplaunami.

Be to, verta rinktis kosmetiką pažymėtą užrašu „non-comedogenic“ – juo gamintojai pažada, kad kosmetikos dalelės neužkimš veido odos porų ir taip neleis atsirasti spuogams. Kosmetologų nuomone, verta rinktis kosmetiką be jokių kvapų ar net skirtą jautriai odai, – ji sumažins tikimybę odai sudirgti. Ir paskutinis patarimas – įsigyti spuogus gydantį pieštuką su gana didele salicilo rūgšties koncentracija – jis gali panaikinti spuogą per naktį.

Kaip panaikinti strijas?

Strijos dažniausiai atsiranda nėštumo metų, tačiau jos gali atsirasti ir gerokai anksčiau – staiga priaugus svorio ar jo netekus. Strijos yra giluminiai odos randai ir atsikratyti nėra lengva. Strijas reikia pradėti gydyti kol jos dar yra rausvos spalvos, kai pabals – bus per vėlu. Specialistų nuomone, vienintelis patikimas gydymo būdas – lazerio procedūros, įvairūs kremai nėra veiksmingi.

Kaip dažnai reiktų trinkti plaukus?

Plaukus patariama trinkti taip dažnai, kaip jie susiriebaluoja ir atrodo nešvarūs. Tačiau prieš tai verta išsiaiškinti plaukų struktūrą ir tipą ir pagal tai išsirinkti tinkamą šampūną ir kitas grožio priemones. Pavyzdžiui, jei plaukai ploni ir riebūs, jiems netiks priemonės su aliejais. Tokios priemonės tiks šiurkštiems ir sausiems plaukams. Taip pat riebius plaukus galima plauti kasdien su švelniu šampūnu, o itin sausus pakaks vieną kartą per savaitę.

Kas yra BB kremas?

BB kremų pavadinimas kilo sutrumpinus anglišką „beauty balm“ – grožio balzamas. Tai veido odą puoselėjantis ir jos trūkumus paslepiantis kremas. BB kremai ne tik drėkina odą ir suteikia jai skaistumo, bet ir turi švelnų atspalvį, kuris maskuoja odos nelygumus. Taip pat dažniausiai BB kremai turi apsaugą nuo ultravioletinių saulės spindulių.

Kaip valyti makiažo šepetėlius?

Vizažistai pataria makiažo šepetėlius plauti bent kartą per savaitę. Kitaip ten užsiveis pavojingų bakterijų ir ant odos gali atsirasti spuogų. Plauti patariama vaikišku šampūnu ir šiltu vandeniu, džiovinti palikus ant švaraus rankšluosčio.

Ką daryti, kad paakiai nebūtų pajuodę?

Pajuodusių paakių atsikratyti nėra lengva. Pr vieną naktį to padaryti nepavyks. Dažniausiai pajuodę paakiai atsiranda trūkstant miego ir kamuojant nuovargiui. Geriausias gydymo būdas – grynas oras ir nakties miegas ne trumpesnis kaip aštuonios valandos. Taip pat verta rinktis paakių kremus, kurie žada panaikinti pajuodusius paakius. Jei norisi greito efekto, paakiams reiktų rinktis kreminę pudrą vienu tonu šviesesnę nei skirtą veidui.

Kaip sumažinti poras?

Porų dydis yra įgimtas, todėl akivaizdžiai jų sumažinti nepavyks. Tačiau naudojant kosmetiką, neužkemšančią porų, be aliejų, kas vakarą nusivalant makiažą ir kas mėnesį atliekant veido valymą, galima padaryti jas ne tokias pastebimas.

Kaip geriau užtepti kreminę pudrą – pirštais ar kempinėle?

Pasak vizažistų, nėra didelio skirtumo, kuo užtepti makiažo pagrindą ar kreminę pudrą. Makiažo specialistai dažniausiai tepa kempinėle tik dėl higienos. Pasak jų, pirštais tepama kreminė pudra greičiau tirpsta ir geriau įsigeria į veido odą, o kempinėle – lengviau vienodai pasiskirsto.

Kaip atsikratyti strazdanų?

Strazdanos atsiranda dėl saulės spindulių, todėl ne tik vasarą, bet ir žiemą reikėtų rinktis veido kremą su dideliu SPF rodiklių – bent 30. Taip pat patariama vengti saulės vonių ir neiti į soliariumą. Jei strazdanų vis tiek yra ir jos be galo erzina, tik kosmetologė gali patarti, kokią balinamąją priemonę geriausia naudoti.

Kokia turi būti antakių forma?

Tinkamiausią antakių formą galima sužinoti pasitelkus paprasčiausią pieštuką. Iš pradžių jį reikia pridėti prie nosies šnervės ir vidinio akies kampo - ties šia linija antakis turėtų prasidėti. Tuomet reiktų pieštuką pridėti ties nosies šnerve ir išoriniu akies kampu – kur ši linija kerta antakį, ten jis turėtų baigtis.

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis