Kalėdų atributas, naikinantis riebalus ir gražinantis veido odą(RECEPTAI)

Spustelėjus pirmajam žiemos šaltukui, namai prisipildo ypatingu jaukumu. Eglutė, lemputės, žvakutės ir, žinoma, ką tik nuluptų mandarinų kvapas, kuris širdy sukelia švenčių laukimo jausmą. Visgi šis Kalėdų simboliu tapęs vaisius naudingas ne tik mūsų jausmams.

Ar jau turi panele.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųsk ją ir gauk visas naujienas pirmoji!
„iOS“ versija
„Android“ versija

Jei esi mandarinų mėgėja, gali džiaugtis: dažnai valgomi vaisiai leidžia ne tik mėgautis jų skoniu, bet taip pat padeda atlikti ne vieną grožio procedūrą. Keista, bet galima spėti, kad Kalėdų laikotarpiu mandarinai ant stalo puikuojasi neatsitiktinai. Ši šventė daug kam asocijuojasi su maistu ir padidėjusiu pilvuku, o mandarinai – puiki priemonė kovai su riebalais. Įrodyta, kad juose esantis  flavonoidas skatina už riebalų pertekliaus deginimą atsakingų genų veiklą, taip pat apsaugo žmogų nuo persivalgymo pasekmių, gerina virškinimą, todėl valgant mandarinus galima greičiau sulieknėti. Tik nereikia tikėtis, kad to pakaks norint numesti nereikalingą svorį, ir bus galima pamiršti sporto salę bei leisti sau neišlįsti iš šaldytuvo.

Dar viena sritis, kurią padeda pagražinti mandarinai, – oda. Šiuose citrusiniuose vaisiuose esantys vitaminai (ypač vitaminas A) gerina odos būklę, didina jos atsparumą šiurkštiems orams, suteikia jai žvilgesio ir švelnumo. Štai kodėl kai kurių kremų sudėtyje galima rasti mandarinų ekstrakto. O mandarinų eteris, kurį galima pasigaminti iš žievelių, turėtų padėti išvengti strijų ir netgi spuogų, – juk žiema kvepiančią natūralią priemonę naudoti daug maloniau.

Valgyti mandarinus verta ne vien dėl išorinio grožio. Šie mažyliai padeda pagerinti ir vidinę savijautą. Galbūt pastebėjote, kad per žiemos šventes žmonės būna laimingesni. Dėl to taip pat gali būti „kalti“ vaisiai. Pasirodo, kad mandarinų aromatas žmogui sukelia džiaugsmo, laimės ir ramybės jausmą, o juose esantys vitaminai intensyviai kovoja su nuovargiu ir suteikia energijos. Todėl juos valgyti ne tik skanu, bet ir naudinga, ypač šaltais žiemos vakarais, kai praėjusi diena buvo ne iš lengvųjų.

Žinoma, kad ir kokie „geradariai“ mandarinai bebūtų, bet net ir su jais reikia elgtis atsargiai, vengti perdozavimo. Kai kuriems jie gali sukelti alergiją, taip pat pakenkti virškinimo sutrikimų turintiems žmonėms.

Tačiau kaip galima atsispirti mandarinų kvapui?.. Net ir tie, kurie negali mėgautis jų skoniu, turėtų išbandyti pora receptų, kurie kūną paruoš artėjantiems žiemos šalčiams ir leis mėgautis šventine ramybe:

Veido odos atgaivinimui: sulankstytą medžiagos gabalėlį pavilgyti spaustose mandarinų sultyse ir dėti ant veido 30-čiai minučių. Po to veidą nuplauti šaltu vandeniu.

„Mandarininis“ veido tonikas: mandarino žieveles užpilti šaltu vandeniu ir palikti parai, kad vanduo prisipildytų vitaminų. Po paros nukošti vandenį. Toks tonikas tonizuos ir valys veidą odą, taip pat leis mėgautis mandarinų kvapu.

Kol kas mandarinai dėl savo skonio, kvapo ir tradicijų tituluojami Kalėdų simboliu, tačiau jų poveikis, juose esantys vitaminai ir naudingosios medžiagos leidžia šį vaisių vadinti ir grožio princo vardu. O ar tavo namai ir oda jau spėjo pasimėgauti saldžiu mandarinų kvapu?

Sekite Panele.lt naujienas „Facebook'e“!

Sužinokite portalo panele.lt naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą „Panelė“! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo „Panelė“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis