Kalba merginos: 8 būdai išsaugoti gražią odą ir atsikratyti spuogų

Sveika, graži, spindinti oda - kiekvienos merginos svajonė. Nors daugelis teigia, jog graži oda yra paveldima, mes žinome: norint išsaugoti odos grožį, būtina ja rūpintis. Todėl paskelbus PANELĖS Facebook paskyroje konkursą su klausimu, kaip merginos rūpinasi savo oda, sulaukėme daugybės atsakymų.

Išrinkome 8 mus labiausiai sudominusius atsakymus. Tikėkimės, šie merginų atskleisti būdai padės ir tau kovoje su problematiška oda! Tad ką reikia daryti, siekiant apsaugoti odą?

1. Stengtis nieliesti veido. Nors spuogelių spaudinėjimas vilioja, veido odai taip gali ne padėti, o pakenkti. Juk spuogų spaudimas rankomis palieka ne tik raudonas dėmeles, bet ir gali papuošti tave randais, kurie greitai neišnyks.

2. Micelinio vandens naudojimas. Micelinis vanduo - kosmetinė priemonė, praturtinta odai naudingomis medžiagomis ir riebalų rūgštimis. Todėl šis vanduo ypač tinka probleminei, linkusiai į spuogelius odai. Merginos pataria su tokiu vandeniu veidą prausti kiekvieną vakarą.

3. Sveika mityba. Beveik visos merginos išskyrė, jog sveika mityba ir gausus vandens vartojimas yra raktas į gražią odą. Todėl venk pusfabrikačių, gazuotų gėrimų, saldumynų. Merginos išskyrė, jog per didelis baltymų vartojimas taip pat skatina spuogelių atsiradimą, todėl pieno produktus stenkis riboti.

4. Naminės kaukės nuo spuogų. Merginos tikina, jog itin efektyvi yra medaus ir kavos tirščių kaukė. Dar vienas receptas - spirito tirpalas, sumaišytas su spanguolių aliejumi. Juo būtina tepti problemines vietas ir palikti išdžiūti.

5. Citrina ir cinamonas. Šie du elementai turi antibakterinių savybių, be to, suaktyvina veido odos kraujotaką. Todėl įmaišyti citriną arba cinamoną į namines veido kaukes yra veiksminga.

6. Veido garinimas. Garinant veido odos poros atsiveria, išsivalo. Todėl pagarink veidą penkias minutes, vėliau nuplauk šaltu vandeniu ir patepk veidą antibakterinėmis savybėmis pasižyminčia kosmetine priemone.

7. Dantų pasta. Nors dantų pastos užtepimas ant iškilusio spuogo nėra rekomenduotinas, daugelis merginų išskiria, jog būtent toks gydymas spuogą išdžiovina ir akivaizdžiai sumažina. Per vieną naktį!

8. Pieno išrūgos. Skamba gal ir ne itin viliojančiai, tačiau šis močiučių laikus menantis receptas yra labai efektyvus. Jis padeda ne tik išlyginti veido odą, atsikratyti spuogelių, bet ir užkirsti kelią raukšlėms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis