Kaip susikurti natūralų grožį pabrėžiantį makiažą?

Manančioms, kad save gerbianti mergina nė už ką gatvėje nesirodys be makiažo, derėtų apsilankyti Paryžiuje. Paryžiaus merginos labiau nei bet kas kitas vertina natūralų savo grožį, kruopščiai rūpinasi oda ir dažniausiai ryškina tik lūpas.

Makiažo pasaulyje terminas „French girl look“ reiškia itin natūraliai atrodantį makiažą, kurio akcentu tampa raudonos lūpos arba skystu akių kontūru apvestos akys. Tipiškas jaunos prancūzės įvaizdis – lengvai susivėlę plaukai lyg ką tik atsikėlus iš lovos, aristokratiškai balta lygi oda ir nematomas makiažas. Žinoma, nevalia pamiršti pavydėtino pasitikėjimo savimi, stilingų kokybiškų drabužių ir gebėjimo flirtuoti... Tačiau šįkart kalbėsime apie prancūzių makiažą.

Oda

Kadangi ruduo – jau ant nosies, metas pamiršti paplūdimyje įrudusią odą ir grįžti prie natūralaus veido odos atspalvio. Prancūzės vertina natūralumą ir sugeba puikiai pabrėžti savo gražiausius bruožus bei meistriškai užmaskuoti trūkumus.


Prancūzės žino – turint puikią veido odą veido tikrai nebūtina apkrauti makiažu. AOP nuotrauka

Išpuoselėta veido oda – prancūzių rūpestis numeris vienas. Gerus odos priežiūros įpročius jos perima iš savo mamų, kurios sugeba stebuklingai ilgai nesenti ir puikuotis lygia jaunatviška oda. Paslaptis? Labai saikingas makiažo naudojimas. Tikra prancūzė niekuomet neslėps savo veido po storu pudros sluoksniu. Ji geriau nusipirks prabangų veido kremą, nei teps ant odos kelis sluoksnius maskavimo priemonių. Ir prancūzės visiškai teisios – daug svarbiau turėti gerą pamatą (prižiūrėtą odą) negu visą kalną dekoratyvinės kosmetikos priemonių.


AVON raminamasis makiažo pagrindas „Calming Effects“

Gamta apdovanojo lygia oda? Tuomet tau pakas dieninio veido kremo su apsauga nuo saulės bei lengvos kompaktinės pudros blizgesiui pašalinti. Kamuoja spuogeliai? Rinkis specialiai spuoguotai odai skirtas veido priežiūros priemones, o maskavimui rinkis tokias, kurios ramina odą ir neužkemša porų. Veidas turi atrodyti ko natūraliau, jokio oranžinės kaukės efekto!

Akys

Koketiškos prancūzės žino, kad niekas taip gerai neprabrėžia žvilgsnio kaip „katės akių“ makiažas, sukurtas naudojant skystą akių kontūrą. Šis makiažas reikalauja kantrybės ir įgūdžių, tačiau rezultatas tikrai vertas visų pastangų! Esi tokio makiažo naujokė? Tuomet rinkis skysto kontūro pieštuką su flomasterį primenančiu antgaliu – tokiu lengviau suvaldyti brėžiamą liniją ir paprasčiau paryškinti akis.


Aktorė Melanie Laurent. AOP nuotrauka

Priklijuojamoms lėliškoms blakstienoms – ne! Jeigu negali pasigirti riestomis blakstienomis, naudok rietiklį ir padenk blakstienas pora blakstienų apimtį didinančiu tušu. Atmink, net ir padažytos blakstienos turi atrodyti kuo natūraliau, todėl neleisk joms sulipti.


AVON priemonės „katės žvilgsniui“ sukurti: blakstienų tušas „Big & Daring“ ir skystas akių kontūrų pieštukas „Mega Effects“.


Alexa Chung – nors ir ne prancūzė, tačiau niekas geriausių „french girl“ įvaizdžio pavyzdžių. Skiriamasis jos bruožais – kontūro linija išryškintos akys. AOP nuotrauka.

Lūpos

Kiekviena save gerbianti prancūzė rankinėje visuomet turės raudoną lūpdažį. Dieną ji jį naudos tik atspalviui suteikti (lūpdažiu reikia ne braukti per lūpas, o švelniai jas spaudyti, taip suteikiamas labai neryškus atspalvis), o štai vakare jos lūpos spindės kraujo raudonumu.


AOP nuotrauka

Labai svarbu nepadauginti kitų makiažo priemonių, nes toks įvaizdis atrodys vulgariai ir sendins. 


AVON lūpų dažai „Ultra Color Bold“


Stiliaus tinklaraštininkė Jeanne Damas. AOP nuotrauka

Skruostai

Kad neatrodytų išblyškusios, prancūzės labai saikingai naudoja skaistalus. Nežinai, kaip išsirinkti sau tinkamiausią atspalvį? Jei tavo veido oda – šalto atspalvio, rinkis rožinius tonus, jei šilto – rusvus, persikinius.


Stiliaus tinklaraštininkė Jeanne Damas. AOP nuotrauka


Aktorė Adèle Exarchopoulos. AOP nuotrauka

Kvepalai

Sakysite, kad kvapas – ne makiažo priemonė? Žinoma, tačiau kvepalai gali daryti tikrus stebuklus: tinkamas kvapas pakels nuotaiką, suteiks pasitikėjimo savimi, paliks malonų prisiminimą naujai sutiktiesiems. Prancūzės žino kvepalų galią, todėl nuo mažų dienų „skolinasi“ mamų kvepalus, kad galėtų bent truputį apgaubti save moteriškąja paslaptimi.

AOP nuotrauka

Jos vengia madingų kvapų, geriausia – klasikiniai, tačiau tik tokie, kurie po ilgų svarstymų visgi rado vietą prancūzės kosmetinėje. Būtent geri kvepalai ir suteikia tą „je ne sais quoi“ (nežinia ko – pranc.k.) efektą, kurio ir apibūdinamas neapčiuopiamas prancūzių patrauklumas. 


AVON kvepalai „Parisian Chic“ – vylingas prancūziška elegancija dvelkiantis aromatas – subtili ir stilinga kompozicija iš juodųjų aviečių, naktinio jazmino žiedų ir švelnios santalo medienos. Tai ir užuomina, ir pareiškimas, ir priminimas viename.

Nori bent akimirkai pasijusti prancūze? Kviečiame laimėti straipsnyje minimų AVON priemonių rinkinį! Konkurso taisykles rasite čia.

Užsakymo nr.: PT_65674458

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis