Kaip sumažinti spuoguotos odos blizgesį? Komentuoja specialistė

Pradžiai – geroji naujiena: turinčios riebią odą džiaukitės – jūsų oda ilgiau išliks lygi ir stangri, brandžiame amžiuje turėsite mažiau raukšlių. Nebloga perspektyva, ar ne? O ką daryti dabar, kai veidas blizga kaip šaukštas? Konsultuoja „Kvapų namų” natūralios kosmetikos ekspertė Rūta Daunoravičienė. Nori užduoti Rūtai klausimą apie odos bei plaukų priežiūrą? Užpildyk anketą straipsnio apačioje.

Svarbiausias riebios odos priežiūros principas – nepersistengti stengiantis pašalinti riebalus nuo veido. Pirma, odos riebalai (sebumas) yra reikalingi odos sveikatai, imunitetui ir ant odos tarpstančių bei mus saugančių gerųjų mikrobų veiklai. Antra, sebumas saugo odą nuo drėgmės praradimo. Štai kodėl negalima drastiškai šalinti riebalų nuo veido. Be to, reguliariai naudojant nuriebalinančias priemones ir procedūras, oda ima gaminti dar daugiau riebalų, stengdamasi atstatyti/kompensuoti tai, kas buvo nuplauta.

Savaitės skaitomiausi:

Grožio triukas: naminis produktas, naikinantis po spuogų likusias dėmeles
Paprastas veiksmas, kuris padeda greičiau sulieknėti
Paskelbta, dėl ko jaunimas kraustosi iš proto 2014-aisiais(FOTO)

Kaip subalansuoti odos riebalų gamybą?
Elkitės atvirkščiai:

• prauskite veidą ne dažniau kaip 1 kartą per dieną, vėsiu vandeniu; negalima naudoti karšto vandens; nuriebalinančius prausiklius, losjonus su etanoliu (ethanol) ir muilą naudokite kuo rečiau; jei naudojate pudrą, BB kremus, makiažą kas vakarą nuprauskite gasulo moliu.
• kas vakarą patepkite veidą ne kremu, o aliejumi, kuriame vyrauja nesočiosios riebalų rūgštys (tinka pvz. lazdynų riešutų, dygminų nerafinuoti aliejai arba specialiai riebiai odai subalansuotas mišinys); keliais lašeliais patepti šlapią odą, kad aliejus greičiau susigertų
• Kas rytą ir keliskart per dieną purkškite veidą mastikos sakų vandeniu/hidroliatu – jis suteikia odai matinį efektą, panaikina blizgesį, balansuoja riebalų gamybą ir mažina spuogų susidarymą
• 1 kartą per savaitę pasidarykite valomąją veido kaukę: 

riebiai odai: žaliasis molis (3 valg.š), medetkų antpilas/„arbata” (1 valg.š. ir puodelis verdančio vandens), mineralinis vanduo – sumaišyti iki pastos konsistencijos, užtepti storai ir palaikyti ant veido 10 min.
spuoguotai odai: žaliasis molis (2 valg.š), čiobrelių ir šeivamedžio žiedų antpilas/„arbata” (po 1 valg.š. abiejų vaistažolių ir puodelis verdančio vandens), mineralinis vanduo - sumaišyti iki pastos konsistencijos, užtepti storai ir palaikyti ant veido iki 30 min.


O kokios odos ar plaukų priežiūros problemos kamuoja tave? Užduok klausimą Kvapų namų” natūralios kosmetikos ekspertei Rūtai ir ieškok jos atsakymo portale panele.lt!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis