Išleistuvių makiažas: kas gražina, o kas gadina gerą išvaizdą?(FOTO)

Ypatingas išleistuvių vakaras būna tik kartą gyvenime, todėl jam abiturientės ruošiasi atsakingai. Kai spintoje jau pakabinta vakaro suknelė, belieka pasirūpinti šukuosena ir makiažu. Pastarajam, pasak kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ vizažisto Šarūno Žukausko, merginos skiria nemažai dėmesio: ne tik domisi naujausiomis grožio tendencijomis, bet ir ieško būdų išsiskirti

Lyg iš žurnalo viršelio

Savo išleistuvių dieną kiekviena abiturientė svajoja atrodyti lyg nužengusi nuo žurnalo viršelio. Tačiau Šarūnas pataria idėjų žurnalų puslapiuose semtis protingai. „Kiekvienas turime unikalią ir nepakartojama išvaizdą, todėl tai, kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam.


Savaitės skaitomiausi straipsniai: 

Be dietų: „Pretty Little Liars“ aktorės paplūdimyje demonstruoja sveikas figūras(FOTO)
Lietuvės „kambarioke“ tapusi musulmonė nagus lakuodavo tik per mėnesines ir tapetuodavo sienas folija(INTERVIU)
Pirmoji Kembridžo hercogienės meilė stebina panašumu į princą Williamą(FOTO)

Dėl to nereikia stengtis pakartoti to, kas patraukė akį žurnale ar populiariame vaizdo klipe, verčiau semkitės įkvėpimo – derinkite mėgstamą stilių ir madingas tendencijas, atspalvius bei tekstūrą. Taip pasieksite geriausią rezultatą, o išleistuvių makiažas bus ne tik madingas, bet ir originalus“, – sako Š. Žukauskas.


Alexa Chung. AOP nuotrauka

Anot jo, šį sezoną vyrauja romantiški pasteliniai atspalviai. Kosmetikos gamintojai siūlo rinktis ne tik žemiškų, bet ir vasariškų rausvų, žalsvų, melsvų, violetinių atspalvių akių vokų šešėlius, drauge derinti juos su madingais kūno spalvos ar švelniai rožiniais lūpų dažais. Drąsesnėms merginoms vizažistas pataria išbandyti ir kitas madingas tendencijas, pavyzdžiui, išraiškingas akių kontūro linijas. 

„Ryškesnis, tačiau skoningas akcentas visuomet pagyvins ne tik makiažą, bet ir visą įvaizdį. Juo gali tapti ir spalvotas akių kontūro pieštukas, pavyzdžiui, mėlynas ar žalias. Beje, šį sezoną ryškiaspalviu pieštuku siūloma paryškinti ne tik viršutinę, bet ir apatinę akių kontūro liniją“, – pastebi makiažo specialistas.


Lily Collins. AOP nuotrauka

Makiažas neturi tapti kauke

Pasak vizažisto Šarūno, išleistuvėms ar kitai ypatingai progai skirtas makiažas neturi tapti veidą slepiančia kauke. Dėl to, ruošiantis tokiam vakarui svarbu pasirinkti kokybiškas makiažo priemones, ypač makiažo pagrindą. „Kad kruopščiai sukurtas išleistuvių makiažas išliktų visą vakarą rinkitės ilgai išliekantį ar drėgmei atsparų makiažo pagrindą. Šiandien galima rinktis tokius produktus, kurie išlieka net iki 12 ir daugiau valandų. Tiesa, turinčioms riebią odą patariama vengti makiažo priemonių, kurių sudėtyje yra aliejų ar kitų riebių medžiagų“, – pataria specialistas.


Elle Fanning.
AOP nuotrauka

Anot jo, nors makiažas skirtas paryškinti natūralius veido bruožus, svarbu neperlenkti lazdos. „Nereikia stengtis paryškinti visko – pakanka išsirinkti vieną pagrindinį akcentą, į kurį norime, kad kryptų aplinkinių dėmesys. Dažniausiai tokiu akcentu tampa akys, todėl jei akių makiažas ryškus, lūpas vertėtų tik subtiliai paryškinti natūralaus atspalvio dažais ar blizgiu. Priešingai – jei akių makiažas itin subtilus, pagrindiniu įvaizdžio akcentu gali tapti ryškios lūpos“, – praktiniais patarimais dalijas vizažistas Š. Žukauskas.

Vizažisto Šarūno patarimai tobulam išleistuvių makiažui

Net jei ketinate išleistuvių makiažą patikėti profesionalui, išvakarėse nepamirškite tam paruošti veido odos. Naudodamos įprastą šveitiklį, pašalinkite nebegyvos odos ląsteles ir nepamirškite drėkinančios kaukės ar kremo. Odos paviršius taps lygesnis, dėl to tolygiau atrodys ir makiažo pagrindas.

Kad paslėptumėte nedidelius odos trūkumus, o makiažas išliktų ilgiau, naudokite specialią makiažo bazę. Ji padės užmaskuoti odos paraudimus, išsiplėtusias poras ir nelygumus. 

Akių makiažą pradėkite nuo vokų šešėlių pagrindo. Jis neleis vokų šešėliams nubyrėti ar susikaupti voko raukšlelėse, taip išsaugodamas makiažą visą vakarą. Be to, šis pagrindas lengvai sukimba su spalvos pigmentais, todėl šešėlių atspalviai tampa intensyvesni.

Mūsų odoje nuolat vyksta atsinaujinimo procesai, todėl jau po kelių valandų ji gali imti blizgėti. Kad nepageidaujamas blizgesys nesugadintų makiažo ir nuotaikos, savo rankinėje turėkite specialių kosmetinių lapelių ar paprastų popierinių nosinaičių. Priglauskite prie blizgančių odos vietų – popierius sugers riebalų perteklių ir oda vėl taps matinė. O kad makiažas nenusitrintų, papudruokite kompaktine pudra.


Daisy Lowe. AOP nuotrauka

Kad lūpų dažai taip greit nenusitrintų, naudokite lūpų pieštuką. Juo padenkite ne tik lūpų kraštelius, bet ir visą jų paviršių. Dėl tvirtos tekstūros, lūpų dažų pieštukas atsparesnis išorės veiksniams, taigi bėgant vakarui pakaks vos paryškinti lūpas dažais ar blizgiu.

Pasak  vizažisto  net ir išleistuvių vakarą svarbu jaustis patogiai. Dėl to, ne tik suknelė, bet ir makiažas turi atitikti pamėgtą stilių. „Nors makiažą pirmiausia deriname prie savo akių, odos, plaukų spalvos, jis turi derėti ir su pasirinktu vakaro stiliumi. Tinkamai priderintas makiažas tik papildys vakaro įvaizdį, todėl atrodysite kerinčiai“, – sako makiažo specialistas.

Toms, kurios vis dar ieško idėjų šventiniam makiažui, Šarūnas pataria nebijoti klausti specialistų patarimų. Jie ne tik patars kokias priemones pasirinkti, bet ir padės atrasti tinkamiausią stilių. Galiausiai, pasak Š. Žukausko, niekada neprašausite pasirinkusios klasikinį makiažą – jis ne tik tinka kiekvienam išvaizdos tipui, bet ir idealiai dera su daugybe skirtingų mados stilių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis