Grožio triukas: tobulas įdegis pagal tavo odos tipą

Sveikai įdegusi oda - gražiausias vasaros aksesuaras. Tačiau nesaugodama savo odos ir degindamasi be apsaugos priemonių gali turėti rimtų odos problemų.

Kiekvienos merginos oda skirtinga, todėl turi labai atidžiai išsiaiškinti, kas geriausia tavo odai, kad galėtum ja tinkamai pasirūpinti ir džiaugtis sveiki vasarišku įdegiu. Atrask savo odos tipą ir tinkamai ja pasirūpink!

TIPAS 1


Elle Fanning. AOP nuotrauka

Jeigu vis minutėlę pasikaitinus saulėje nudegi iškart, įdegus nusilupa, turi patį jautriausią odos tipą. Balta aristokratiška oda -  išskirtinumas, kurį reikia puoselėti. Pirma taisyklė - nebūk tiesioginėje saulės šviesoje, kai ji aktyviausia (11-16 valandą). Ieškok pavėsio arba gelbėkis didele skrybėle. Į atostogų krepšį būtinai įsimesk apsauginį kremą su 50 SPF.

TIPAS 2


Emma Stone. AOP nuotrauka

Dažnai nudegi, bet jei atidžiai naudoji apsauginį kremą, lengvą įdegį sugebi įgauti. Po saulės vonių tavo oda parausta, bet lupasi retai. Tu - antrojo odos tipo savininkė. Kadangi tavo oda ganėtinai jautri, tikriausiai turi strazdanų, oda linkusi sausėti. Rinkis apsauginį kremą su ne mažesniu nei 30 SPF faktoriumi.

TIPAS 3


Mila Kunis. AOP nuotrauka

Retai nudegi, vos po kelių atostogų dienų jau gali didžiuotis gražiu įdegiu. Nors neįdegusi tavo oda ganėtinai šviesi, niekuomet neatrodai išblyškusi. Tačiau net jei esi gana atspari spinduliams, venk ypač aktyvios saulės, kuri skatina rastis naujus apgamus ir gali nudeginti apsauginį odos sluoksnį. Naudok SPF 15 stiprumo kremą ir reguliariai juo tepkis (ne rečiau nei kas 2 valandas ir iškart po maudynių).

TIPAS 4


Selena Gomez. AOP nuotrauka

Jeigu tave dažnai palaiko egzotinių kraštų gražuole ir vos pasideginusi įgyji pavydėtiną sveiką įdegį, gali džiaugtis nepretenzinga saulei atsparia oda. Tačiau tai nereiškia, kad gali kaip skrebutis kepti saulėje ir alinti odą. Rinkis SPF 15 stiprumo apsauginį kremą ir nesidegink pačiame Saulės aktyvumo įkarštyje. Neužmiršk, kad gražiausiai įdegis „gula“ judant, todėl pirmyn žaisti tenisą ar mėtytis kamuoliu. Ir atmink, kad gražiausia - natūralumas, o nesveikas įdegis dar nė vienos nepapuošė...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis