Grožio sritis. Kas šiuo metu madingiausia?

Dar šildant vasaros saulei parduotuvių lentynose pamažu ryškėja naujausios 2015-ųjų rudens - žiemos tendencijos, kurios nuguls ne tik mūsų spintose, bet ir kosmetinėse. Kokie makiažo atspalviai ir stiliai bus madingi artėjantį rudenį ir kokių makiažo tendencijų vaikosi lietuvės, pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ vizažistė bei „Douglas makiažo mokyklos“ lektorė Julija Jermakova.

Kokių grožio tendencijų ketina pažerti artėjantis ruduo?

2015-ieji grožio ir mados pasaulyje – tai natūralumo, sveikos ir išpuoselėtos odos metai. Dėl to šį pavasarį ypač sustiprėjusi tendencija kurti skaisčios ir švytinčios odos efektą neketina trauktis iš populiariausiųjų sąrašo ir tebebus aktuali net gerokai atvėsus orams. Drauge madingi išliks ir klasikinis bei dūminis makiažas, jau ne vienerius metus karaliaujantys ant žymiausių aukštosios mados podiumų ir miestų gatvėse. Tačiau už vis svarbiausia – nepamiršti rūpintis savo oda.

Ar tai reiškia, kad grožio produktų kūrėjai ketina pasiūlyti dar daugiau makiažo naujovių? Kaip kad BB ar CC kremas?

Nei madingas makiažas, nei prabangios priemonės neatrodys puikiai, jei visų pirma nepuoselėsime natūraliai gražios odos. Ji ir yra nepriekaištingo makiažo pagrindas. Dėl to kasmet daugėja vis įvairesnių priemonių, pritaikytų vis įvairesniems odos poreikiams – ne tik maskuojančių, bet padedančių spręsti tam tikras odos problemas, palengvinančių ir užtikrinančių jos priežiūrą.

Šiemet siūloma rinktis sodrius vyšnių, prabangius samanų, o taip pat ir rožinius atspalvius. Ar šios spalvos ras vietą ir lietuvių kosmetinėse?

Vyšnių bei žalsvi samanų atspalviai artėjantį sezoną bus itin madingi, taip pat ir mūsų kraštuose. Lietuvėms puikiai tinka sodrūs vyno bei vyšnių atspalviai – jie dera tiek prie šviesios, tiek prie natūraliai rusvos odos. Šį sezoną madingi miško samanų tonai puikiai tiks vakarui ar ypatinga proga. Tokie atspalviai idealiai tinka dūminiam akių makiažui, be to dailiai atrodo padengus judamąją voko dalį. Tiesa, itin šviesaus gymio moterys turėtų būti atsargesnės ir nepersistengti – joms labiau tiks švelnesni ir subtilesni žalsvi atspalviai. Sodri žalia – rudakėms ar žaliaakėms.

Nepaisant to, kad šviesaus šiaurietiško gymio moterims tinka ir subtilūs rožiniai tonai, pastaroji gana pretenzinga spalva – ją renkantis svarbu nepersistengti. Jei šį sezoną nuspręsite įsigyti rožinius lūpų dažus ar vokų šešėlius (pastarieji taip pat madingi), pirmenybę teikite matiniams atspalviams – perlamutrinė rožinė jau senokai nebemadinga.

Dar visai neseniai buvo madingi vešlūs ryškūs antakiai, o šį sezoną galima išvysti ir kitą kraštutinumą – tai nubalinti, vos pastebimi antakiai. Kaip neprašauti pro šalį?

Tai, ką matome ant podiumo, ne visada tinka kasdieniame gyvenime. Dėl to visada siūlau rinktis vadinamąjį aukso viduriuką. Antakiai suteikia apibrėžtumo veidui ir akims, o šiemet vyraujanti natūralumo tendencija neabejotinai palietė ir juos. Ryškius „nupieštus“ pakeitė subtiliai paryškinti ir natūraliai atrodantys antakiai. Dėl to šį sezoną siūloma pamiršti juodus ar raudono pigmento pagrindu pagamintus rudus antakių pieštukus ir rinktis natūraliai jų spalvai artimus atspalvius. Siekiant dailaus ir natūralaus rezultato labiausiai paryškinamas išorinis antakio linkis, švelniai išsklaidant dažus dalyje ties nosimi. Štai taip paprastai galima išvengti „nupieštų“ antakių efekto, o šie atrodys natūraliai vešlūs ir tvarkingi.

Esate ne tik vizažistė, bet ir „Douglas makiažo mokyklos“ lektorė, kasdien sutinkate daugybę moterų. Ar lietuvės linkusios vaikytis naujausių tendencijų?

Galiu pasakyti, kad šalies moterys iš tiesų vis labiau domisi grožio ir makiažo naujovėmis bei subtilybėmis. Jaunos merginos stebi vaizdo įrašus „Youtube“ ir atvykusios į parduotuvę teiraujasi pačių naujausių makiažo ar odos priežiūros produktų. Be to, dažnai parduotuvės konsultantėms užduoda ne vieną iš anksto apgalvotą klausimą, yra susipažinusios su produktais ir atsiliepimais internete. Jos drąsesnės, nebijo eksperimentuoti, išbandyti naujus įvaizdžius ir technikas.

Vyresnės moterys labiau konservatyvios ir lieka ištikimos amžinai madingai klasikai, tačiau ne ką mažiau domisi makiažo subtilybėmis. Augant supratimui, kad grožis skleidžiasi ir vyresniame amžiuje, moterys vis labiau domisi jų amžiui tinkama makiažo technika, atspalviais, tam tikromis gudrybėmis. Užsiėmimų metu dažnai pastebiu, kad moterims svarbu išgirsti asmeninių patarimų, pasikonsultuoti su specialistais bei išmokti praktinių gudrybių, kurių ne visada pavyksta rasti internete. Tiek jaunos merginos, tiek vyresnės moterys šiandien noriai imasi teptuko ir tobulina vizažo įgūdžius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis